Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Zweef - AWC

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Het venijn van de wedstrijd stak in de staart. Terwijl gezien het spelverloop iedereen wel tevreden leek met een gelijkspel, liet De Zweef drie 100% kansen liggen om de punten allemaal in Nijverdal te houden. Toen was het al respectievelijk de 89e en 92e minuut. AWC begon heel sterk, maar scoorde niet. De Zweef vond het doel uit het niets en kon daarna controleren. AWC wilde na afloop de paal van hun doel mee naar huis nemen als trofee, omdat die twee blauwwitte goals in de weg had gestaan.

Zoals gezegd, AWC begon fel aan de wedstrijd en de verdediging had handen vol met werk om de snelle vleugels af te stopen. Dat lukte nauwelijks, maar gelukkig ontstonden niet echt gevaarlijke kansen. De Groesbeekse ploeg had het heft in handen en het zag ernaar uit dat het maar even zou duren eer de eerste treffer zou vallen.
Dat laatste was waar, maar de treffer viel aan de andere kant. Een vrije trap van specialist Sharma Ekuchu werd door Stijn Klein Robbenhaar (weer terug na een blessure) met het hoofd verlengd tot een lob in de verre kruising. Zo stond na zeventien minuten de 1-0 op het bord.
Vier minuten later stelde AWC orde op zaken met een prachtige snelle aanval. Die begon aan de zijkant en eindigde met een compleet uitgespeelde Zweef-defensie en een mooie schuiver langs Koen Meijerink: 1-1. Zo bleef het tot de rust.
Na de thee hetzelfde beeld: AWC probeerde veel, maar De Zweef controleerde goed en kwam een paar keer goed uit. Af en toe moesten alle zeilen worden bijgezet om AWC-ers af te stoppen. Dat leidde tot geel voor Jacco ten Hove. Later kreeg ook Stijn klein Robbenhaar geel, maar dat was wegens praten.
Marco ten Dam maakte plaats voor Robin Souverijn en Stijn Klein Robbenhaar verliet het veld voor Tom Heuver. Beiden zouden een cruciale rol vertolken in de slotfase van de wedstrijd. Eerst was er een prachtige kans voor Niels Hegeman na een mooie corner van Sharma Ekuchu. Zijn inzet knalde op de paal. Drie minuten later liet de scheidsrechter de grensrechter van AWC staan toen Niels Hegeman de bal in de diepte kreeg aangespeeld en richting doel rende.
AWC stond te slapen, want verwachtte een vrije trap, maar dat was dus niet zo. Niels keek goed en gaf een prachtige strakke bal op de opkomende Robin Souverijn. Die deed bijna alles goed, maar zag ook zijn inzet op de paal belanden. De afvallende bal had hij ook nog kunnen raken. Die kwam uiteindelijk voor de voeten van Tom Heuver, die heel veel ruimte en tijd had, maar iets te gehaast was en zijn inzet richting leeg doel naast zag gaan. Een overwinning zou misschien iets te veel van het goede zijn geweest, maar als je er zo dicht bij bent..........

website de Zweef

Wedstrijddetails

de Zweef Minuut AWC
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!