Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Zweef - Longa '30

Uitslag 1 - 3 (1 - 3)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Het duurde even voor Longa het veldoverwicht in doelpunten kon uitdrukken. De Zweef leek een klein Gallisch dorpje dat hardnekkig weerstand bood. Wat ontbrak was de onoverwinnelijkheid van een Asterix en Obelix. De blauwwitten kwamen boven verwachting op 1-0 in de beginfase, toen het af en toe redelijk gelijkop ging. Daarna gaf Longa gas, maar kon (op één goal na) voor de thee niet tot scoren komen. Na rust stelde de nummer drie in de Eerste klasse E orde op zaken en werd het gemakkelijk 1-3, waar het ook 1-7 of 1-8 had kunnen zijn. De Zweef-keeper Paul Damman was een paar keer de held.
Ter informatie. Onze vrouwen wonnen met 3-0 van Longa en liggen nog steeds op koers voor kampioenschap/promotie.

Gehavend door drie schorsingen (Boris Vermeulen, Niels Hegeman en John Damman) begon De Zweef met Tom Heuver en Sharma Ekuchu in de basis waar ook Jacco ten Hove weer een plek had. Na 7 minuten verrichtte Paul Damman goed werk op een knal vanaf een meter of vijf. Een minuut of tien later juichten heel wat Longa-supporters, maar een slimme lob ging met over de lat.
Daarna was het De Zweef die op voorsprong kwam. Sven Dikkers werd aangespeeld. Die draaide mooi weg en gaf de bal op maat mee aan de opkomende Daniel Tole Emanuel. Die leverde een bekeken schuiver af, die keurig naast de paal in het net verdween: 1-0.
Longa gaf gas en zette veel druk. Dat leverde een handvol corners op, met gevaarlijke situaties voor het doel van Paul Damman. Een daarvan
leverde de verwachte gelijkmaker op, zodat het vijf minuten voor rust 1-1 werd.
Na rust gaf Longa voetballes wat betreft felheid en mooie diepteballen. Bijna geen pass van De Zweef kwam nog op de juiste plek. Persoonlijke duels werden verloren. Het was dat de ploeg uit Lichtenvoorde zoveel opgelegde kansen miste en Paul Damman een paar keer heel sterk redde, dat de uitslag niet veel hoger werd dan de 1-3, die na 90 minuten op het scorebord stond. Jacco ten Hove had toen al plaats gemaakt voor Marco ten Dam en Sharma Ekuchu voor Thomas Vermeulen.

website de Zweef

Wedstrijddetails

de Zweef Minuut Longa '30
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!