Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Zweef - Rood Wit

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum maandag 28 maart 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

De eerste helft van de wedstrijd van De Zweef tegen Rood Wit ging gelijk op. Pas tegen de thee kon De Zweef gevaarlijk worden en dat werd afgerond met een goal. Na rust verzuimden de blauwwitten de kansen de benutten om de deur in het slot te gooien. Vaak is het dan de tegenstander die profiteert, maar dat werd De Zweef bespaard, hoewel Rood Wit een paar keer gevaarlijk bij Paul Dammans goal kwam. Uiteindelijk maakte De Zweef ver in de tweede helft de verdiende 2-0, maar moest op slag van tijd toestaan dat de bezoekers een penalty kregen (en Boris Vermeulen zijn tweede gele kaart de wedstrijd), waardoor het nog 2-1 kon worden.

Zoals gezegd, tegen het einde van de eerste helft kreeg De Zweef meer grip op het spel. Voor die tijd was er veel balverlies een beide kanten en kwamen passes niet echt aan. In de 42e minuut was het Sven Dikkers, die een onmogelijk lijkende situatie aan de achterlijn omzette in een prachtkans, toen hij met een leep boogballetje zijn tegenstander te kijk zette. Het schot na zijn afgemeten voorzet vanaf de achterlijn werd door een verdediger van de lijn gekopt. De afvallende bal kwam voor de voeten van Jacco ten Hove, die een voorzet in petto leek te hebben, maar in plaats daarvan een puntertje richting tweede paal stuurde: 1-0.

Na rust probeerde Rood Wit het, maar het zag er niet echt gevaarlijk uit. De ruimte die hierdoor ontstond voor de Zweef-aanval, kwam er, maar werd niet benut. Marco ten Dam miste twee keer oog-in-oog met de keeper. De voor hem in de plaats gekomen Sharma Ekuchu deed het niet veel beter, want ook hij kon in gelijkwaardige situaties het net niet vinden. Ook Sven Dikkers kreeg een mooie kans, maar had geen geluk toen hij inglijdend de paal raakte. De terugkomende bal werd door Danile Tole Emanuel net niet genoeg in de hoek geschoten, waardoor een verdediger op de lijn kon redden.

Gelukkig voor De Zweef konden vlak voor tijd de punten definitief in Nijverdal blijven. Een mooie corner van Sharme Ekuchu werd door Sven Dikkers net genoeg geraakt om in het dak van het doel te verdwijnen: 2-0. Toen begon het keihard te regenen en vluchtten velen naar binnen. Zij zagen dus niet dat Rood Wit gevaarlijk op kwam. Een strakke voorzet leek ingeschoten te gaan worden, maar het was Boris Vermeulen die voor de tweede keer deze middag aan de noodrem moest trekken. Twee keer geel betekende voor hem rood. De strafschop werd benut, zodat de eindstand 2-1 werd. De Zweef deed vanuit deze overwinning op de ranglijst goede zaken, terwijl Rood Wit nog meer naar beneden kijkt.

website de Zweef

Wedstrijddetails

de Zweef Minuut Rood Wit
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!