Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

de Zweef - Tubantia

Uitslag 1 - 3 (1 - 3)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Tubantia bestreed De Zweef met exact dezelfde wapens als de blauwwitten de week ervoor wonnen van NEC: passie en beleving. Als het na een half uur spelen 0-3 had gestaan, had je er niets van kunnen zeggen. De ploeg uit Hengelo toonde heel veel inzet en dat werd slechts beloond met één doelpunt. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker (prachtig mooi overigens) een beetje uit de lucht vallen. De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op, maar in het tweede deel van de strijd trok Tubantia het spel weer naar zich toe en scoorde terecht de 1-2. Kansen om op grotere voorsprong te komen werden vooral door goed keeperswerk van Koen Meijerink voorkomen. De Zweef probeerde nog een puntje in Nijverdal te houden. Daardoor kon Tubantia ver in blessuretijd nog op 1-3 komen, maar dat was voor de statistieken.

Na zeven minuten al was er geel voor Boris Vermeulen. De daarop volgende vrije trap werd keurig over de muur in de kruising gemikt: 0-1. De Zweef liep achter de feiten aan en moest met regelmaat aan de noodrem trekken. In de elfde minuut was er geel voor John Damman. De blauwwitten liepen extra averij op toen na een half uur spelen Stijn Klein Robbenhaar geblesseerd moest uitvallen. Jammer, want hij liet zien de strijd te willen aangaan. Voor hem kwam Joey de Bouville.
Die viel niet onverdienstelijk in. Vlak voor rust kreeg hij de bal even voor de middellijn. Richting doel passeerde hij man na man en leverde in de buurt van de cornervlag een strakke hoge bal af die door de meegelopen Sven Dikkers keihard in het doel werd gekopt. Een prachtige goal en een mooi moment om de 1-1 te maken.
Na rust ging de strijd redelijk gelijk op met veel fouten overigens aan beide kanten. Voor het publiek was het niet meer zo leuk om te zien. Anthony Wennemers maakte na een uur plaats voor Mark van Schooten. In deze fase van de wedstrijd gaf Tubantia gas en werd er alleen maar niet gescoord omdat Koen Meijerink een paar keer fraai redde. Bij een van deze reddingen kreeg hij de bal op een pijnlijke plaats en moest hij worden verzorgd. Waarschijnlijk nog niet helemaal van die schrik bekomen, stompte hij de daarop volgende corner niet goed weg en werd de bal over hem en de te kleine Daniël Tole net onder de lat in het doel gekopt: 1-2.
De Zweef probeerde met een wanhoops-offensief een puntje te halen en kwam een paar keer heel dichtbij. Toen was het al ver in blessuretijd. Een minuutje voor het einde werd een uittrap van de keeper van Tubantia door de voorhoede goed ingeschat en kon men met drie aanvallers tegen Koen Meijerink gemakkelijk de 1-3 scoren.

website Tubantia

Wedstrijddetails

de Zweef Minuut Tubantia
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!