Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

DEM - Alphense Boys

Uitslag 1 - 4 (1 - 4)

Datum zondag 21 februari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Boys omzeilt in storm lastige klip

21 februari 2016 – DEM uit is voor veel ploegen een lastig te omzeilen klip, maar Alphense Boys redde het zelfs met minstens windkracht 7 om drie punten uit Beverwijk mee te nemen. Na een 0-2 voorsprong halverwege, eindigde de ontmoeting tussen de nummers twee en tien van de ranglijst in een onbedreigde 1-4 overwinning.
Het moment dat alle bezoekers van de wedstrijd bij zal blijven, was de vrije trap van Boys-aanvaller Kevin Cameron in de 30-ste minuut. Na een overtreding op Patrick Krop mocht hij van ruim dertig meter aanleggen, bij afwezigheid van de geblesseerde aanvoerder Thom Nouwens die normaal gesproken de meeste spelhervattingen verzorgt. En aanleggen deed Cameron: al waaide de wind nog zo hard, dwars over het veld, Cameron leverde een snoeihard schot af. Bijna recht op de DEM-keeper af, maar Mike van Vliet had te weinig tijd om afdoende te reageren. Via de onderkant van de lat sloeg de bal binnen. Zo kort na de openingstreffer van Arjan Ouwendijk, leek Cameron met deze 0-2 de wedstrijd al zo goed als zeker te beslissen.
De 0-1 viel in de 28-ste minuut. Ook hierin had clubtopscorer Krop - terug in de basis-elf van trainer Aad van den Berg - een groot aandeel. De spits kreeg de bal met de rug naar het doel aangespeeld, draaide zich knap vrij en bediende Arjan Ouwendijk. Uit een tamelijk lastige hoek mikte Ouwendijk – die op het middenveld de plek van Nouwens innam - bij de verste paal raak. Je kon niet zeggen dat die goal in de lucht hing. De openingsfase was voor DEM, maar ging zonder grote kansen voorbij. Namens de thuisploeg had Rik Stals in de 17-de minuut de eerste serieuze scoringskans. Na een snelle combinatie door het centrum kwam hij alleen voor keeper Menno de Jong, die de 1-0 ternauwernood wist te voorkomen.
Het spel verplaatste zich daarna meer naar de helft van DEM en dat resulteerde in een paar halve kansen. Bij de eerste de beste grote kans was het raak en drie minuten later was het dus al 0-2. Geen veilige marge, want wat zou er zijn gebeurd als Roel Pitstra even later scherp in de afronding was geweest… Ook nu weer voorkwam De Jong met een knappe redding de aansluitingstreffer. Veel meer kansen gaf de Boys-verdediging deze middag niet meer weg. Eén nog, maar voordat Timo Wolters Menno de Jong met een mooi schot verraste, had Erwin Nuijtinck met zijn eerste goal in het shirt van Alphense Boys de stand al naar 0-3 getild.
Het bleef ook daarna wel hard werken voor de Boys; goed voetballen was in de Beverwijkse storm vrijwel onmogelijk. Billen knijpen werd het na de 1-3 echter niet meer. Er kwam ook geen alles-of-niets slotoffensief van de thuisploeg. Immers, met de 1-4 ontnam Patrick Krop (op aangeven van Milan van Stiphout) in de 81-ste minuut DEM elke illusie op misschien toch nog een stuntje. Met de uiteindelijk dikverdiende overwinning hield Alphense Boys druk op de twee andere ploegen aan kop van het klassement. Ook koploper Purmersteijn (drie punten voorsprong) en de gedeelde nummer twee Hoogland wonnen hun wedstrijden. AFC’34 en Fortuna Wormerveer bleven zondag puntloos en haken af bij de top drie.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

DEM Minuut Alphense Boys
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!