Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

DEM - VVIJ

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

DEM krijgt eindelijk loon naar werken

Het was kouden guur en het regende de hele dag. Kortom het nodigde niet uit voor een lekker potje voetbal. Maar er moest worden aangetreden tegen VVIJ. De ploeg uit IJselstein stond voor het begin van de wedstrijd maar liefst 8 punten voor op DEM. Voor de Wijkers was het echter bittere noodzaak om de 3 punten in Beverwijk te houden.

Dat de ploegper se wilde winnen was te zien vanaf de eerste minuut want DEM ging er met veel inzet tegenaan. Overal op het veld werden de spelers van VVIJ fel opgejaagd. De wil om te winnen spatte er bij DEM vanaf. Ondanks het slechte weer en de harde wind wist DEM de toeschouwers toch te boeien. De mentaliteit werd dan ook in in het eerste deel beloond door een kopdoelpunt van linkerverdediger Eric Klijn. Met volle inzet dook Klijn erin om zodoende de goeie corner van Sebastiaan Dooyeweerd om te buigen tot een 1-0 voorsprong. Verdiende rust stand.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Veel duels over het hele veld. Maar een 1-0 voorsprong blijft altijd fragiel. En wat de ploeg van Rowdy Bakker dit seizoen al vele keren overkwam gebeurde nu ook weer. Een uittrap van keeper Mike van Vliet belandde voor de voeten van een speler van VVIJ, die een van de blauwwitten uitspeelde en de voorzet die daar op volgde ging over de complete verdediging van DEM heen. Bal aannemen en direct bij de tweede paal binnenspelen. Dit was de 60e minuut en even dacht iedereen weer aan wat het hele seizoen teveel gebeurde: het niet kunnen vasthouden van een voorsprong.

Maar gelukkig voor de spelers van DEM scoorde Sebastiaan Dooyeweerd in de 61 minuut de 2-1. Voor DEM, maar vooral voor de linkerspits een hele grote opluchting. Dooyeweerd had immers dit seizoen nog niet in de competitie gescoord. Voor hem toch wel een beetje vreemd omdat hij vorig seizoen eigenlijk in alle wedstrijden bij de A-junioren wél scoorde. Het is voor de ploeg van Rowdy Bakker te hopen dat hij deze lijn gaat doortrekken en dat de ban nu eindelijk definitief gebroken is. Aankomende zondag moet DEM thuis spelen tegen Alphense Boys. Deze ploeg is één van de kampioenskandidaten en staat op de 2e plek. Een mooie uitdaging voor de selectie van de Wijkers. Maar zeker ook een moeilijke opgave.

Ton Limmen facebook DEM

Wedstrijddetails

DEM Minuut VVIJ
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!