Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

DESO/van der Horst - Dongen

Uitslag 1 - 3 (0 - 2)

Datum zondag 17 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter D'Onorio G.

Wedstrijdverslag

Collectief VV Dongen vergroot koppositiedinsdag
1-3 winst bij DESO

VV Dongen heeft met een prachtige 1-3 overwinning op DESO goede zaken gedaan in het klassement. De voorsprong op de enige concurrent EHC is gegroeid naar vier punten. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. VV Dongen speelde met een ander team dan vorige week. Teruggekeerd in de basis was Revy Rosalia ipv de geschorste Jan Gerrits en in de punt van de aanval speelde Tom Kolkert voor de deze week weggestuurde Nasim Asrih, Verder speelde Floris Wouters als diepste middenvelder, daardoor mocht Glenn Kools op de bank beginnen.

Het spel van DESO was bekend vanuit hun meest recente wedstrijden, spel verdeler Angelo Simone zakte ver terug in zijn verdediging om van daaruit zijn inspeelballen links en rechts te versturen. Voorin bij DESO routinier Donny van Herpen die als vast aanspeelpunt fungeerde. Handige buitenspelers en diepe middenvelders moeten voor het gevaar zorgen.Met deze strijdwijze werden er drie van de laatste vierwedstrijden gewonnen.Voor VV Dongen geen gemakkelijke taak om DESO af te stoppen.

Na een wat aarzelende start pakte Dongen na ruim een kwartier spelen het initiatief en gaf het DESO in die fase geen schijn van kans. Met het eerste schot op de goal in de 2e minuut door Giovanni Henskens gaf Dongen zijn visitekaartje af. DESO had in de 13e en 14e minuut tot twee keer toe via het hoofd van Donny van Herpen een paar kleine mogelijkheden gehad. Het waren de enige speldenprikjes van DESO die daarna VV Dongen over zich heen zag komen. Een lange pass van Mitchell van der Stappen van achteruit ging richting Jorik Mijnhijmer en viel tussen de verdediger en de keeper in. Hier had DESO het geluk aan haar zijde dat de bal niet in eigen doel belandde. In de 20e minuut viel een vrije trap te noteren.Goalgetter Jorik Mijnhijmer plaatste zich achter de bal en schoot een dwarrelende bal richting het doel van DESO. Doelman Leijten zag er niet goed uit en blunderde opzichtig. Een terechte 0-1 voorsprong.

Na de openingstreffer kon VV Dongen verder uitlopen. Tom Kolkert wist Floris Wouters met een lepe bal te bedienen, maar de diepe middenvelder kwam niet goed uit en zag zijn inzet naast vliegen. Ook Remon Koenen liet zichzelf zien met een keiharde knal op de lat. In de 31e minuut deed DESO wat terug via Nehkomi Veldt. Hij klopte gelegenheidsrechtsback Paul van Zon op snelheid maar voor de goal van Jordy Zielschot was er geen goed vervolg.

Rond de 35e minuut wisten zowel Tom Kolkert als Mitchel van der Stappen twee goede kopkansen niet om te zetten in een treffer. Bij beide inzetten zag de eerder blunderende Leijten er stukken beter uit.

Op slag van rust komt VV Dongen goed weg nadat Revy Rosalia contact maakt met een inkomende speler.Er was contact maar scheidsrechter D’Onorio beoordeelde de situatie anders en liet doorspelen Een paar momenten na dit incident maakte VV Dongen een prachtige tweede treffer. Het ooggetuige verslag: “Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld voor DESO. De bal wordt weggekopt uit de Dongense verdediging via Revy Rosalia, vervolgens wint Remon Koenen zijn duel op 20 meter van zijn eigen goal en bedient Tom Kolkert in de diepte. Het omschakelmoment van Dongen was van grote klasse.Tom Kolkert gaf vervolgens de bal weer breed aan Remon Koenen, zodat hij het 1 op 1 duel kon opzoeken met de keeper van DESO. Even was zijn balcontrole weg, maar Remon Koenen kreeg de bal nog net langs de graaiende keeper, die vervolgens de aanvaller ten val bracht. Strafschop voor VV Dongen en geel voor de keeper. Penaltykiller Paul van Zon schoot de bal genadeloos binnen.” Met 0-2 konden de teams gaan rusten.

De tweede helft begon voorzichtig aan beide kanten. VV Dongen zat op rozen en DESO miste de overtuiging om terug in de wedstrijd te komen. De eerste slordigheden aan de kant van VV Dongen lieten zich optekenen. De eerder genoemde Nehkomi Veldt snelde op links weg en bediende Serkan Ordu, die net maar net naast kopte. Het was echter VV Dongen die in de 58e minuut de wedstrijd op slot draaide. ‘Nilfisk’ Tom Waltman veroverde de bal op het middenveld en bediende Tom Kolkert in het zestienmeter-gebied van DESO. Kolkert week echter iets uit naar buiten toe en leverde een puike voorzet af op Koenen. De stylist wist wel raad met dit buitenkansje en tikte de bal bij de tweede paal beheerst binnen (0-3).

DESO sputterde nog wat na en probeerde het blazoen wat op te poetsen. Kansjes vielen er te noteren voor o.a Erkin Erciyas . VV Dongen wisselde en speelde de wedstrijd rustig uit. In de laatste minuut kreeg de beste speler aan de kant van DESO nog zijn beloning. Nehkomi Veldt draaide zich knap vrij op de 16-meter van VV Dongen en schoot de bal binnenkant paal binnen. (1-3 in de 89e minuut)

Met nog vier wedstrijden voor de boeg te weten: zondag 24 april Baronie thuis, vervolgens het reeds gedegradeerde TOP uit daarna OSS’20 uit en de laatste wedstrijd thuis tegen Groene Ster, heeft Dongen zich in een riante positie geplaatst. “Zaak is te blijven denken en te acteren als collectief, daar ligt de kracht van VV Dongen” aldus de trainer van VV Dongen.

Tekst: Peter van Vugt

Wedstrijddetails

DESO/van der Horst Minuut Dongen
20   Jorik Mijnhijmer
45   (Penalty) Paul van Zon
58   Rémon Koenen
70   Jaap van der Waarden Glenn Kools
73   Tom Kolkert Mart van Bree jr.
79   Jorik Mijnhijmer Sander de Bont
Nehkomi Veldt 88  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!