Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

DESO/van der Horst - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Kox P.J.

Wedstrijdverslag

3e periode UDI na gelijkspel bij DESO (1-1)

UDI moest vandaag minimaal een punt pakken bij DESO om zeker te zijn van de derde periode. Voor DESO was één punt voldoende om nacompetitie te ontlopen. UDI, spelend met veel invallers, kwam voor rust op voorsprong via vrije trappen specialist Lars van Geelkerken. Na de rust zette DESO flink druk en was het Nehkomi Veldt die een toegekende strafschop prima binnen werkte. De wedstrijd was daarmee gedaan met twee teams die tevreden waren over het gelijke spel. Volgende week speelt UDI de districtsbekerfinale tegen Chevremont op het veld van Prinses Irene in Nistelrode.



Aangezien UDI op de linkerflank met aardig wat geblesseerden kampt werd afgelopen week linkeraanvaller Michiel van Zuidam benaderd met het verzoek of hij zijn oud ploeggenoten in de laatste wedstrijden van deze competitie wil ondersteunen bij het eerste team. Inmiddels speelt van Zuidam in het achtste team bij vrienden maar de UDI-aanhang was erg blij met zijn toezegging. Met het oog op de naderende bekerfinale werden vandaag de meeste spelers met lichte blessures of die op scherp stonden gespaard. De geimproviseerde achterhoede bestond vandaag dan ook uit routinier Bollen aangvuld met jonkies uit UDI 2 en de A1. Op het middenveld was wederom een plek ingeruimd voor Vissers die het voetballen nog zeker niet verleerd is.



De wind stond vandaag in de lengterichting over het veld in de Osse polder. Het eerste kansje was voor de thuisploeg via Serkan Ordu maar zijn inzet ging van dichtbij over het doel. Daarna nam UDI nadrukkelijk het heft in handen en kreeg doelman Leijten wat meer te doen. De eerste goede kans was voor Wolf die door Vissers prachtig wordt aangespeeld maar zijn lob ging net naast het doel. Even later een korte een-twee tussen Vissers en Wassenberg waarbij eerstgenoemde goed inschiet maar DESO-doelman Leijten, die waarschijnlijk naar Fc Den Bosch vertrekt, redt bekwaam. Na iets meer dan een half uur spelen is het dan wel raak. UDI krijgt een vrije trap te nemen op ruim vijf en dertig meter van het Osse doel. Uiteraard plaatst Lars van Geelkerken zich achter de bal en wederom weet hij te scoren uit een vrije trap van grote afstand. Doelman Leijten duikt in de juiste hoek maar kan de wegdraaiende lage bal toch niet keren.



Na de pauze begint DESO, nu met de wind in de rug, fanatiek aan de tweede helft. In no-time krijgt spits Donny van Herpen twee goede kansen maar beide keren redt UDI-doelman Maas. Na bijna tien minuten krijgt de thuisclub loon naar werken wanneer Broers binnen de zestien door A1-speler Kerkhof naar de grond wordt gewerkt. Het is Nehkomi Veldt die beheerst scoort en daarmee de gelijke stand op het bord brengt. Het laatste half uur had niet meer gespeeld hoeven te worden want beide partijen vonden het welletjes en konden minutenlang rond de middenlijn de bal rondspelen zonder dat iemand van de tegenpartij zich ook maar geroepen voelde een poging te doen om de bal te onderscheppen. Na het laatste fluitsignaal was er de blijdschap bij DESO dat zich op basis van een beter doelsaldo rechtstreeks weet te handhaven in de Hoofdklasse. Ongetwijfeld zal het vanavond nog enige tijd een feestje zijn in de kantine van de Ossenaren.



Naast sv TOP is ook Baronie vandaag officieel gedegradeerd naar de eerste klasse. Vlissingen en Groene Ster zullen moeten gaan proberen om via de nacompetitie het verblijf in de Hoofdklasse te verlengen. Bovenin gaan OSS'20, EHC en UDI proberen om via een tweeluik te promoveren naar de derde divisie (huidige Topklasse). UDI is daarbij gekoppeld aan SWZ Boso Sneek dat als nummer 15 eindigde in de Topklasse en de Udenaren beginnen met een uitduel in Sneek. Aangezien UDI echter volgende week moet aantreden in de finale van de districtsbeker (tegen Chevremont in Nistelrode) is nog niet bekend wanneer beide wedstrijden gespeeld gaan worden.

website UDI '19

Wedstrijddetails

DESO/van der Horst Minuut UDI '19/Beter Bed
33   Lars van Geelkerken
Nehkomi Veldt(Penalty) 54  
62   Sam Wassenberg Tim Hoefs

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!