Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

DHC - Nieuwerkerk

Uitslag 5 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Erkens B.

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk volstrekt kansloos tegen DHC

Geschreven door Paul van Leeuwen

In het eerste half uur hield Nieuwerkerk aardig gelijke tred met de thuisclub, maar toen vervolgens de Delftenaren vanuit een vrije trap de score opende, speelde de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel een kansloze wedstrijd waarin gaandeweg het geloof en vertrouwen uit de ploeg verdween en het er met 5-1 nog genadig afkwam. Doelman Sander Hoffmann redde in de tweede helft enkele keren fraai. Daarnaast werd de thuisclub in de slotfase nonchalanter in de afwerking.

Zoals elke week had ook nu weer trainer Oscar Biesheuvel een mutatie in zijn defensie. Menno Homan bleef met een blessure aan de kant. Bovendien was ook Assad El Harti niet van de partij. Daarentegen kwam Chayo Maria weer terug in het elftal.

Nieuwerkerk had al in 3e minuut op voorsprong moeten komen. Michel van Guldener zette Mimoun El Kadi vrij voor het doel, echter die zag de doelman van de thuisclub met de voet redden. Dit was lang het belangrijkste wapenfeit aan beide kanten, want beide ploegen belandden daarna in een erg lange aftastfase waarin het spel zich grotendeels ophield op het middenveld. Toen in de 29e minuut Mimoun El Kadi opnieuw uitbrak en bij een kapbeweging zijn hamstring hem een definitief halt toeriep, lag 3 minuten later de 1-0 achter doelman Sander Hoffmann. De voor El Kadi ingevallen Mitchell Hendriks maakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding en de toegekende vrije trap was een kolfje naar de hand van Frank de Lange. Hij krulde de bal over de muur achter de geslagen doelman Sander Hoffmann. DHC wachtte geduldig op de volgende gelegenheid en kreeg die op slag van rust toen een aanval bij Remco Langerveld smoorde en DHC vliegensvlug omschakelde. Spits Jordy Brouwer stond aan het eindpunt en knalde onhoudbaar de 2-0 binnen. Na rust was er wel regelmatig balbezit voor Nieuwerkerk, maar het kon aanvallend geen vuist maken. De weinige keren dat de achterlijn werd gehaald, was de eindpass onvoldoende. Het wachten was meer op de beweeglijke aanvallers van DHC die nog gemakkelijker konden profiteren toen Shanon Koetsier in de 62e minuut met een blessure zijn plaats moest afstaan aan Yasin Soytürk. Jordy Brouwer profiteerde in de 65e en 75e minuut dankbaar van de ruimte en schoot zijn ploeg naar een ruime marge van 4-0. Via de ijverige Jerry Scholman deed Nieuwerkerk in de 83e minuut toch nog iets terug, maar meer dan een eretreffer kwam het niet. In de slotfase ruimde ook Bram de Bruin met een lieskwetsuur het veld en werd hij vervangen door Stefan van der Vlegel. Het laatste woord was toch aan DHC. In de slotminuut schoot Mostava Frederik fraai de vijfde treffer binnen. Een kansloze missie dus voor Nieuwerkerk in Delft dat opnieuw met Mimoun El Kadi (spierscheuring) een speler voor langere tijd zag afhaken en ook nog maar moet afwachten hoe Bram de Bruin (lies) uit de strijd is gekomen. Komende week wacht het toch wel cruciale duel met het Bussumse DSO. In deze laatste wedstrijd voor de winterstop zal Nieuwerkerk de volle winst moeten pakken, want anders wordt het gat voor de tweede helft van het seizoen al wel groot om nog iets van dit seizoen te maken.

Wedstrijddetails

DHC Minuut Nieuwerkerk
30   Mimoun el Kadi Mitchell Hendriks
Frank de Lange 33  
Jordy Brouwer 45  
52   Remy Broekmans
63   Shanon Koetsier Yasin Söyturk
Jordy Brouwer 65  
68   Jerry Scholman
Jordy Brouwer 76  
Moestava Frederik Romano Denneboom 76  
84   Jerry Scholman
86   Bram de Bruin Stefan van der Vlegel
Moestava Frederik 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!