Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

DHC - Westlandia

Uitslag 2 - 1 (1 - 0)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Westenbroek A.P.

Aantal toeschouwers 2500

Wedstrijdverslag

Een fantastische voetbalmiddag met alleen maar winnaars ! DHC wint voor de tweede keer van Westlandia, die verder gedurende de hele competitie tot nu toe ongeslagen is gebleven. Werd het in december jl. in Naaldwijk 0-2, vandaag staat er een 2-1 einstand op het scorebord. Doordat De Dijk thuis verliest van Quick zijn de Naaldwijkers – onder toeziend oog van een goed opgekomen publiek (naar schatting zo’n 2.500 toeschouwers), waaronder ook de Westlandse burgemeester Sjaak vd Tak – ondanks de nederlaag toch kampioen. Door de resultaten van vandaag deelt DHC nu de 2e plaats met De Dijk en zijn de groen-zwarten nu – met nog 3 wedstrijden te gaan – koploper in de 3e periode en lonkt de nacompetitie.

Trainer/coach Rob de Lange wijzigt het team niet na de 0-3 winst 2 weken terug bij Quick. Romano Denneboom, Djerreld Muntslag en Ricky vd Bergh zitten dan ook op de bank, terwijl na lang blessureleed vandaag Joshua Wadie ook op de bank zit. Alleen Ferrani Florencia is door een blessure niet inzetbaar. DHC gaat direct in de aanval en na 3 min. een kopbal van Joren Tromp, waarna Mostava Frederik over schiet. Drie min. later geeft Anthony Pique vanaf rechts in het strafschopgebied de bal voor, waar Mostava Frederik onderuit gaat. Scheidsrechter Westenbroek laat doorspelen. Kort hierna schiet Frank de Lange van 20 meter een vrije trap in de muur. Na een kwartier wordt Joren Tromp gestopt ten koste van een vrije trap en een gele kaart, ook nu levert de vrije trap niets op. Vijf min. later schiet ook Westlandia een vrije trap in de muur. In de 27e min. neemt DHC een verdiende voorsprong. Een pass op rechts op de snelle Joren Tromp, waarna diens voorzet van dichtbij hard wordt ingeschoten door Jordy Brouwer: 1-0. Eén minuut later gaat Frank de Lange door het midden het strafschopgebied in en kan slechts met moeite gestopt worden, waarbij hij binnen de lijnen wordt gevloerd. Ook nu laat de scheidsrechter doorspelen. In de 33e min. is er aan de andere kant een snelle uitval van Westlandia, maar de inzet gaat voorlangs het doel van Mark Smith.

Direct na de pauze verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Mostava Frederik gaat alleen op de Westlandia-doelman af, ziet in eerste instantie zijn schot gestopt door de doelman, maar in de rebound schiet hij onberispelijk in: 2-0. Gezien de voorsprong wacht DHC nu rustig af, Westlandia gaat alles lang naar voren spelen en gaat proberen de marge te verkleinen. Een tiental minuten na de 2-0 geeft Jordy Brouwer vanaf links voor, verlengd Frank de Lange en vanaf rechts schiet Joren Tromp dan net over. Kort hierna haalt Levi Schipper aan de andere kant een inzet van Westlandia van de lijn. Bij een volgende mogelijkheid voor de Westlanders verwerkt Mark Smith de inzet tot corner. In dezelfde minuut is Mostava Frederik dan snel weg door het midden en wordt dan – alleen richting het Westlandia-doel gaand – door de laatste verdediger onderuit gehaald. Scheidsrechter Westenbroek toont geel, waar rood zeker een keuze had kunnen zijn. De vrije trap van Jordy Brouwer van 25 meter wordt door de Westlandia-doelman net corner getikt.

Hierna is doelman Mark Smith tweemaal attent bij inzetten van de gasten. In de 72e min. wordt het 2-1 als een bal ongelukkig op het been van DHC-aanvoerder Tidde Tromp komt en van grote afstand met een grote boog in de verre hoek achter doelman Mark Smith verdwijnt. In de 76e min. lijkt Joren Tromp de wedstrijd definitief te beslissen, als hij na een verre uittrap van Mark Smith over links alleen op de Westlandia-doelman afgaat. De bal is dan echter net iets te ver voor hem uit, waardoor de doelman kan ingrijpen. Aan de andere kant kan Joey Emmerink dan een inzet weghalen.

Met nog 10 min. te gaan krijgt Westlandia nog een vrije trap op de rand 16, maar ook dit levert geen gevaar op. Het blijft 2-1 waarna DHC kan juichen vanwege de winst, maar het feest met name aan de orde is voor verliezer Westlandia dat het kampioenschap viert !

Een fantastische voetbalmiddag met geweldig publiek en een sportieve wedstrijd.

website DHC

Wedstrijddetails

DHC Minuut Westlandia
18   Jessie van der Burg
Jordy Brouwer 27  
Moestava Frederik 49  
50   Angelo Groen Erkan Sensoy
53   Jessie van der Burg Rémon van Bochoven
66   Ramon Ripson
Romano Denneboom Frank de Lange 71  
Tidde Tromp (Eigen doelpunt) 77  
77   Mike Brouwer Jordy de Wit
77   Marko van der Knaap
Levi Schipper 80  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!