Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Dieze West - Silvolde

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Brito Roque S. de

Wedstrijdverslag

Silvolde vecht nog steeds tegen zichzelf
Geschreven door Henny Tönis (Silvolde)

Na de uitschakeling in de bekercompetitie door AZSV 2 kreeg Silvolde vandaag de gelegenheid de vervelende nasmaak weg te spoelen tegen mede promovendus Dieze West uit Zwolle. Deze ploeg staat op de negende plek op de ranglijst maar zal zeker ook de drie punten thuis willen houden. De ploeg van Scott Calderwood kon nagenoeg compleet aantreden alleen Ischa Krosse is nog niet van de partij na een operatie aan zijn knie.

De wedstrijd begon onder vervelende weersomstandigheden. Harde wind, regen zeker geen voorwaarden om naar een mooie pot voetbal te kijken. Dieze West startte furieus en wilde direct zaken doen. In de tweede minuut had dit al succes toen de defensie van Silvolde niet goed oplette en Marco Olthuis buiten het strafschopgebied de aanvaller van Dieze moest stoppen. Met een gele kaart en een vrije trap tegen werd de wedstrijd hervat. Caleb Rahajaan plaatste zich achter de bal en wist met een welgemikt schot over de muur de 1-0 te scoren. Silvolde liep dus al snel averij op en moest dus meteen al achter de feiten aanlopen. Toch herpakte het team zich snel en begon aan de achtervolging. In de 13e minuut was Nick Huitink dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Dieze West beschikt over een paar zeer rappe spelers die regelmatig voor gevaar zorgden. In de 18e minuut waren het Wahid Shimeri en Nima Shimeri die gevaarlijk werden. Marco Olthuis wist redding te brengen op de inzet van Nima Shimeri. Het weer werd er niet beter op en ook het spelpeil ging van beide kanten hard achteruit. Silvolde had wel veel balbezit maar wist zich nauwelijks kansen te creëren. Tot aan het strafschopgebied oogde het allemaal niet slecht maar de eindfase van een aanval werd vaak eenvoudig onschadelijk gemaakt. In de 39ste minuut was het de snelle Nima Shimeri die weer eens ontsnapt was maar dit keer net over schoot. Van de kant van Silvolde werd er wel hard gewerkt maar het had allemaal weinig effect. Beide ploegen presteerden niet veel meer zodat de ruststand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg bleef.

In de tweede helft kwam Giel Driever voor Brian Hogeweide in de hoop dat de snelle buitenspeler voor meer gevaar zou zorgen. In de 57ste minuut leek Dieze West de wedstrijd te beslissen toen uiteindelijk Wahid Shimeri geheel vrijstaand een niet te missen kans kreeg. Gelukkig voor Silvolde besloot hij de actie met een schot op de paal. Daar kwam Silvolde goed weg. Eigenlijk in de tegenstoot kreeg Silvolde de eerste kans op succes toen een afgeslagen bal voor de voeten van Giel Driever kwam die helaas geen geluk had met zijn schot en de bal net naast het doel zag verdwijnen. Kort daarna bracht Calderwood Frank van Kouwen voor Bertroy Navis en even later werd Wesley Althoff gewisseld voor Dion Teloh. Er werd steeds opportunistischer gespeeld waarbij veelal de lange bal werd gehanteerd op de lange Nick Huitink die inmiddels voorin was gaan spelen om het een beetje te forceren.

Veel verder dan een afstandsschot van Frank van Kouwen in de 80ste minuut kwam Silvolde niet hoezeer men ook probeerde succes te hebben. Schoten werden geblokt, passes werden onnauwkeurig gegeven en een beetje geluk dat ontbrak zorgden ervoor dat de thuisploeg steeds meer ruimte kreeg. Twee minuten voor het einde moest Pim Olthuis een speler belemmeren om door te gaan hetgeen hem op zijn tweede gele kaart kwam te staan en dus kon vertrekken. In de 90ste minuut leek de wedstrijd in het slot gegooid te worden toen Wahid Shimeri alleen op Marco Olthuis afging maar zijn vizier niet scherp had staan want de bal belandde in het zijnet. Kort daarna floot de arbiter voor het einde en leed Silvolde opnieuw een nederlaag.

Dinsdag a.s. wordt er al weer gespeeld voor de Achterhoekcup. Het gaat daarbij om de wedstrijd die afgelopen dinsdag werd afgelast. Tegenstander is dan GSV’38 en de wedstrijd op de Munsterman begint om 20.00 uur. Op zondag gaat de competitie verder met de thuiswedstrijd tegen Alverna, een oude bekende inmiddels. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Wedstrijddetails

Dieze West Minuut Silvolde
0   Pim Olthuis
4   Marco Olthuis
Caleb Rahajaan 5  
46   Brian Hogeweide Giel Driever
64   Bertroy Navis Frank van Kouwen
75   Wesley Althoff Dion Teloh
88   Pim Olthuis

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!