Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Dongen - Blauw Geel '38/JUMBO

Uitslag 2 - 2 (2 - 2)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:30

Scheidsrechter Dongen B. van

Wedstrijdverslag

Dongen verspeelt een 2-0 voorsprong

Ruim 90 minuten zaten de supporters van VV Dongen en Blauw-Geel 38 op het puntje van hun stoel of handenknijpend aan de zijlijn. Een ijzersterk VV Dongen liet Blauw-Geel 38 na 40 minuten ontsnappen. Twee ongelooflijke blunders in de slotfase van de eerste helft, bij een voorsprong van 2-0 kostte het team van Ron Timmers twee dure punten en het mocht bij het eindsignaal blij zijn dat de schade beperkt bleef. Keeper Jordy Zielschot voorkwam een debacle door twee, 100% opgelegde doelkansen te elimineren en werd daardoor de ‘The man of the match’.

VV Dongen wilde zich na de bekernederlaag van vorige week revancheren, maar ook Blauw-Geel 38 was naar Dongen afgereisd om iets te komen halen. Beide teams kwamen gehavend aan de start en voor VV Dongen mochten Mart van Bree jr. en Gijs van Baast de plaatsen invullen voor de geschorste Remon Koenen en de geblesseerde Jaap van der Waarden.

Tijdens de warming-up van Blauw-Geel 38 werd de spelvorm scherp en heftig aangegaan en riep men tegen elkaar dat niemand mocht verzaken. Zo heftig dat latere uitblinker Danny Verbakel een lichte blessure opliep en er even gevreesd werd of hij de wedstrijd wel zou kunnen beginnen.

Al na 30 seconden na de aftrap verscheen Blauw-Geel 38 voor het doel van Jordy Zielschot. Een lange bal van linksback Stijn van Vessem werd verkeerd ingeschat door rechtsback Jan Gerrits, waardoor Danny Verbakel kon ontsnappen. Zijn voorzet was net niet zuiver genoeg voor de instormende Brian Peters, maar de toon was gezet.

VV Dongen was niet onder de indruk en pakte het spel voortvarend op. Vooral aan de rechterkant van VV Dongen lag er een zee van ruimte, omdat van Vessem zich te makkelijk uit zijn positie liet lokken door de slimme van Bree. Daardoor kon Gerrits veelvuldig mee opkomen en voor het nodige gevaar stichten. Organisatorisch kreeg Blauw-Geel 38 geen grip op de jagende Dongenaren en men voelde dat er een doelpunt in de lucht hing. Een uitstekende combinatie tussen Jan Gerrits en Mart van Bree werd door laatstgenoemde voorgegeven. Zijn scherpe voorzet werd op waarde ingeschat door Nassim Asrih die daarmee zijn derde competitiedoelpunt op rij maakte. (1-0 in de 5e minuut).

Na dat doelpunt leek de beer los bij VV Dongen en was het wachten op doelpunt nummer twee. In de 11e minuut schoot verdediger Gerke van den Akker bijna in eigen doel, maar wist stand-in keeper Jasper van der Sanden de inzet op het nippertje te keren. Het was eenrichtingsverkeer. “Ja, we waren eigenlijk nergens en kwamen overal een man te kort.” Assistent Lodewijk van Helvoirt van Blauw-Geel 38 was na de wedstrijd nog onder de indruk van het vertoonde spel van VV Dongen in de beginfase, want toen Nassim Asrih in de 22e minuut de 2-0 binnenschoot was men op de bank van Blauw-Geel 38 ernstig bezorgd over een grote nederlaag. “We waren pas een keer voor het doel van VV Dongen geweest en als Mart van Bree die enorme vrije kans in de 30e minuut had binnengeschoten dan was de wedstrijd gespeeld.”

De junior van het team raakte bij zijn poging de bal verkeerd waardoor de bal rakelings over ging. Het was tevens het startschot voor de meest bizarre fases die men als VV Dongen supporter moest ondergaan. Met 40 minuten op de klok waren de meeste mensen al op weg naar de kantine toen VV Dongen het noodlot over zichzelf afriep.

Tot twee keer toe liet VV Dongen zien dat het alleen maar van zichzelf kan verliezen. Bij de 2-1 ging er een verdedigende fout van Mitchel van der Stappen aan vooraf waardoor Blauw-Geel 38 een inworp mocht nemen in een situatie waar niets aan de hand leek. De daaropvolgende scrimmage voor het 16-metergebied van VV Dongen leverde Danny Verbakel ineens een schietkans op die hij op waarde inschatte. Zijn droge schot viel plotsklaps achter Zielschot. ‘Niets aan de hand’ zou men zeggen en zeker met het rustsignaal in het vooruitzicht.

VV Dongen bleek toch onder de indruk en vergat de rust te bewaren. Een afgeslagen aanval van Blauw-Geel 38 kon door Jan Gerrits met gemak verwerkt worden door de bal naar de Nolenslaan te schieten, echter zijn bal ging richting de Procureurweg. Dat leverde Blauw-Geel 38 op slag van rust een corner op. Blauw-Geel 38 en standaardsituaties zijn een gevaarlijke mix en de boomlange Gerke van den Akker bewees zichzelf en zijn team een enorme dienst door de corner binnen te werken. (2-2 in de 45e minuut).

De dreun kwam hard aan bij VV Dongen en het team was in de tweede helft geen schim meer van de ploeg die in de eerste 35 minuten de tegenstander zo’n pijn had gedaan. Het was Blauw-Geel 38 dat aanspraak maakte op de overwinning. Pal na rust was het Emiel van der Sande die oog in oog met Zielschot zijn actie gekkerd zag. Maar de allergrootste redding van de jeugdige keeper kwam in de 78e minuut toen de ontsnapte Brian Peters de hoeken voor het uitkiezen had. Zielschot gooide zich met zijn hele lichaam voor de bal en griste de bal voor de verbouwereerde Peters weg. Zielschot won daarmee een punt voor het nog steeds ongeslagen VV Dongen. Maar het moest wel van erg diep komen.

Aanstaande zondag 13 maart speelt VV Dongen thuis tegen VV Gestel. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur

Tekst : Frank van Heteren

vv Dongen -- sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (2-2) 2-2

KOPLOPER IN EIGEN HUIS TOT GELIJKSPEL GEDWONGEN

Op Zondag 6 maart toog Blauw Geel naar kleurgenoot vv Dongen. De ongenaakbare koploper uit midden Brabant had nog geen duel verloren en in de reeds eerder gespeelde onderlinge duels in Dongen was Blauw Geel vaak de onderliggende partij. Een puntje zou al mooi meegenomen zijn tegen de aanstaande kampioen. Alleen Halsteren was er eerder in geslaagd om een puntje te bemachtigen in Dongen. Eerder in het seizoen was Dongen met een 1-2 overwinning vanuit Veghel vertrokken.

Trainer Erwin v Breugel had een paar wijzigingen doorgevoerd. In het doel moest Jeffrey Vendrig noodgedwongen worden vervangen door een schorsing, zijn vervanger was Jasper vd Sanden. Desley Schilders werd opgesteld naast Martijn v Loon waardoor Gerke vd Akker net voor de defensie ging spelen. Een tactische zet om Dongen zo goed te kunnen opvangen. Mustafa Guler en Mark Dobbelsteen ontbraken ook vanwege blessures.

De eerste dreiging was nog van Blauw Geel maar al snel namen de gastheren het heft over. Defensief stond Blauw Geel door de andere samenstelling niet stevig genoeg om het furieus aanvallende Dongen van het lijf te kunnen houden. In de 5e minuut viel dan ook al de 1-0. Een voorzet werd door doelman Jasper vd Sanden niet klemvast verwerkt, hij zou overigens verder een foutloze wedstrijd keepen, waardoor de bal via een medespeler voor de voeten viel van een Dongense speler die wel raad wist met dit foutje. In de 9e minuut verliest Freek Langermans een persoonlijk duel waardoor een voorzet gevaarlijk voorlangs gaat bij Jasper vd Sanden en twee minuten later veranderd Desley Schilders een voorzet dusdanig van richting dat hij via de binnenkant van de paal gelukkig door Jasper vd Sanden nog weg gewerkt kan worden. In de 22e minuut valt dan de al lang verdiende tweede treffer voor Dongen. Een prima aanval wordt even zo goed afgerond mede ook omdat op verschillende posities Blauw Geel niet kort genoeg in de dekking speelde: 2-0. De Blauw Geel aanhang gaat al vrezen voor een enorme afstraffing van de koploper en de tactische zet lijkt niet heel goed te werken. Na de 2-0 kan Blauw Geel zich voorzichtig herpakken en komt het wat vaker op de helft van Dongen. In de 40e minuut is het Danny Verbakel die met een bekeken schot de bal in de verre hoek van het doel doet belanden: 2-1. Vier minuten later krijgt Blauw Geel een vrije trap en Martijn v Loon stuurt de bal weliswaar richting de kruising maar de lange Dongense doelman kan de inzet gemakkelijk pakken. Het is inmiddels blessuretijd als Blauw Geel nog een corner mag nemen. Gerke vd Akker beweegt zich prima vrij naar de tweede paal en kopt de bal snoeihard binnen: 2-2. Op een voor de thuisclub heel vervelend moment valt deze gelijkmaker op een niet beter moment voor Blauw Geel.

Twee ongewijzigde teams keren terug uit de rust, een rust die Blauw Geel goed lijkt te hebben gedaan. In de 49e minuut rede de Dongense doelman zijn ploeg voor een achterstand. Danny Verbakel heeft een voorzet op maat in huis voor de tweede paal waar Emiel vd Sanden geheel vrijstaand kan inkoppen. De reflex van de doelman voorkomt echter een treffer. Een minuut later kan Stijn de Looijer het strafschopgebied binnen komen maar zijn inzet stuit ook op de Dongense doelman en de rebound van Sten v Vessem weet de doelman tot corner te werken. Dongen probeert Blauw Geel te doen wankelen op alle mogelijke manieren evenals het Dongense publiek wat vaak afgeeft op Blauw Geel en arbiter. Maar Blauw Geel staat als een huis en Dongen weet amper nog gevaarlijk te worden en dus kansen te creëren. In de 60e minuut moet Stijn de Looijer geblesseerd uitvallen en is zijn vervanger Stefano Verburg. In de 70e minuut kreeg Dongen een vrije trap die op niets uitliep. Blauw Geel nam over en lanceerde Brian Peters. Hij kwam oog in oog met de Dongense doelman maar lijkt te besluiteloos en de doelman blijft meester over de situatie. De derde grote kans van Blauw Geel na de rust waar Dongen wel vaak dreigend oogde maar niet gevaarlijk kon worden. In de 89e minuut moet de moegestreden Danny Verbakel worden vervangen door Nicky Scheepers. Het is inmiddels in blessure tijd als Gerke vd Akker met een prima kopbal Dongen nog bijna een nederlaag bezorgt maar de kopbal gaat rakelings langs. Even later krijgt Brian Peters zijn tweede grote kans nadat hij prima door Murat Korkmaz was aangespeeld, Hij wil de bal in de korte hoek schieten maar ook hier is de Dongense doelman winnaar.

Blauw Geel houd Dongen in eigen huis op een gelijkspel. Op basis van de kansen in de tweede helft was een overwinning mogelijk geweest. Jammer maar wie vooraf had gezegd dat we in Dongen een punt zouden halen zou toch maar raar zijn aangekeken. Een hele mooie teamprestatie want er is keihard voor gewerkt en geknokt. Het publiek heeft een spannende wedstrijd gezien van twee hard werkende en strijdende ploegen.

Volgende week speelt Blauw Geel thuis tegen het ontketende Halsteren. Halsteren heeft zich in de winterstop mogen versterken van de KNVB. De West Brabanders hebben de laatste vier duels niet meer verloren, beter, ze hebben de laatste drie duels met grote overmacht gewonnen. Eerder in het seizoen kwam Blauw Geel tot een benauwd gelijkspel, 2-2, na in de tweede helft onder zware druk te hebben gestaan. En interessant duel lijkt aanstaande en de vraag is of Blauw Geel deze prima teamprestatie een goed gevolg kan geven en het de opmars van halster kan stoppen waarmee het en passant zelf goede zaken zal doen??

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:
Doel: Jasper vd Sanden,
Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Desley Schilders, Freek Langermans,
Middenveld: Stijn de Looijer (63e min. Stefano Verburg), Gerke vd Akker, Murat Korkmaz,
Voorhoede: Danny Verbakel (89e min. Nicky Scheepers), Emiel vd Sanden, Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. v. Dongen uit Erp
Ass. Scheidsrechters: Dhr. Ruinard en Dhr. Weigergangs
Kaarten: Geel:
vv Dongen:
sv Blauw Geel’ 38: 69e min. Stefano Verburg

Wedstrijddetails

Dongen Minuut Blauw Geel '38/JUMBO
Nassim Asrih 5  
Nassim Asrih 23  
40   Danny Verbakel
45   Gerke van den Akker
63   Stijn de Looijer Stefano Verburg
69   Stefano Verburg
90   Danny Verbakel Nicky Scheepers

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!