Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Dongen - EHC/Heuts

Uitslag 3 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Bierings J.

Wedstrijdverslag

In Dongen staat de topper in de hoofdklasse B op het programma. Op een moeilijk te bespelen grasmat neemt koploper Dongen het op tegen hun grootste concurrent EHC/Heuts. De thuisploeg wint deze wedstrijd met 3-0. Voor EHC/Heuts kent deze nederlaag echter een donkere zijde. Het voorlopig afhaken om de titelstrijd is de sportieve keerzijde van deze nederlaag. Maar de zware blessure van Jesse Wijnen en de “zware” rode kaart van Peter-Jan Erkens overschaduwen deze nederlaag. Duidelijk dat er na afloop een zwaar aangeslagen ploeg in de kleedkamer zit.

Na de wedstrijden blijven er drie conclusies hangen. Dongen heeft een sterke ploeg die recht op het kampioenschap afstevent, scheidsrechter Bierings heeft een beslissende invloed op de wedstrijd en het veld was allerbelabberdst. Waarom? Dat zal uit het restant van het verslag wel duidelijk worden.

Al na vijf minuten komt Dongen op voorsprong. Doelman Job Bulters kan de spekgladde bal niet goed onder controle brengen. Dongen speler Mijnhijmer is er als de kippen bij en zet de thuisploeg op een snelle 1-0 voorsprong. EHC/Heuts is door deze vroege achterstand heel even de kluts kwijt en met frisse aanvallen over de aalvlugge buitenspelers weet Dongen de rood witten onder druk te houden. EHC/Heuts komt maar mondjesmaat onder deze druk vandaan en weet nauwelijks gevaar te stichten. De afwezigheid van de vakantie vierende Koubali wordt in deze fase wel gevoeld. Net als EHC/Heuts de wedstrijd in handen dreigt te krijgen, slaat het noodlot toe. Nu wordt de bal vanaf de linkerflank voorgezet en weet Koenen zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Snoeihard slaat de bal tegen het net achter Bulters. Met 2-0 wordt de Dongense overheersing recht aan gedaan. Na deze twee forse klappen staat EHC/Heuts echter op en begint het te voetballen. Dat resulteert in drie fraaie aanvallen met dito kansen. Een afstandsschot van Lars Gulpen wordt op het gladde veld met moeite gekeerd door doelman Taal. Hij weet de bal met het nodige geluk langs de verkeerde kant van de paal te duwen. Enkele minuten daarna legt Karim Mahmout de bal fraai in de Dongense vijf meter. Wederom Lars Gulpen zet er zijn voet tegen, maar de bal zeilt echter over het lege doel. En als direct daarna Karim Mahmout in kansrijke positie mist, lijkt de wedstrijd te kantelen.

En dan komt in de laatste minuut voor rust het moment waarop scheidsrechter Bierings zijn invloed op de wedstrijd doet gelden. Op het spekgladde veld zet Peter-Jan Erkens een sliding in. Op hoge snelheid glijdt de middenvelder door en met zijn buikstreek kegelt hij een Dongense speler omver. De invloed die het veld op deze actie heeft, is overduidelijk. Ja, het is een overtreding. Echter niet bewust en ook niet zwaar. Desondanks toont de referee de EHC-speler een directe rode kaart. Tot verbijstering van Erkens en zijn medespelers. En tot leedvermaak van het talrijk opgekomen Dongense publiek. Met deze rode kaart lijkt de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium van alle spanning beroofd.

Met slechts tien man kiest EHC/Heuts in de tweede helft brutaal de aanval. Dat leidt tot enkele kansjes en een dubieus moment voor het doel van Dongen. Na een fraaie steekpass gaat Karim Mahmout recht op het doel af. Laatste man Rosalis trekt de aanvaller aan zijn schouder naar achteren en verdedigt met een sliding waarmee hij speler en bal meeneemt. Iedere Hoensbroekse speler schreeuwt om een strafschop. En in dat geval ook een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Dan hadden we weer een echte wedstrijd gehad. De scheidsrechter wuift echter alle protesten weg. Zijn tweede cruciale beslissing in het nadeel van EHC/Heuts. Dat de leidsman niet zoveel heeft met de protesten maakt hij duidelijk met een gele kaart van Ron Starmans. De spelers van EHC/Heuts moeten nu toch wel door hebben dat ze met de lokale Carnavalsprins uit Eersel te maken hebben. En dat ze maar beter hun mond kunnen houden en uit complexe situaties moeten blijven. Desondanks geven ze de man in het zwart nog twee keer de mogelijkheid een gele kaart te trekken voor praten. Niet al te slim.

Er is een uur gespeeld. Dongen heeft moeite met de druk die slechts tien Hoensbroekse spelers weten te ontwikkelen. Dan laat het veld zich weer van haar slechtste kant zien. Het veld dat al volop aanwezig was bij de eerste goal van Dongen, de rode kaart van Erkens en nu bij een vreselijke blessure van Jesse Wijnen. De verdediger maakt een sliding en speelt de bal buiten de lijnen. In het doorglijden gaat plots een deel van zijn been niet meer mee. Zonder een tegenstander in de buurt gilt de verdediger het uit van de pijn. Zijn linkerknie staat naar de verkeerde kant. Wijnen wordt met de brancard van het veld gedragen en met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar wordt geconstateerd dat hij een kniepees heeft afgescheurd. Morgen ligt de ongelukkige Wijnen op de operatietafel waarna hem een stevig revalidatietraject staat te wachten. We wensen Jesse enorm veel succes daarbij.

De spelers van EHC/Heuts staan nog na te trillen van de vreselijke pijn waarmee Wijnen van het veld wordt gedragen als Dongen koelbloedig voor de derde keer toeslaat. Ondanks een overtreding binnen de zestien meter blijft Asrih op de been en scoort hij de 3-0. Als de wedstrijd al niet beslist was, dan is hij dat nu definitief. Het laatste half uur had overigens op papier afgedaan kunnen worden. Want in de koude, natte regen en na alle commotie eerder in deze wedstrijd spelen beide ploegen de wedstrijd plichtmatig uit.

We willen Dongen feliciteren met de overwinning en de grote stap op weg naar het kampioenschap. Dongen blijkt een voor EHC/Heuts moeilijk te bestrijden ploeg. Uit de laatste tien onderlinge ontmoetingen, zijn er negen in het voordeel van de Dongense ploeg geëindigd. Het team van trainer Paul Meulenberg zal nog wel enige tijd de wonden moeten likken na deze nederlaag. De veel te makkelijk gegeven rode kaart op Peter-Jan Erkens zal nog wel enkele wedstrijden naijlen als gevolg van een schorsing voor een van onze dragende middenvelders. En de blessure van Jesse Wijnen heeft de man die de hele rechterflank bestrijkt waarschijnlijk tot einde van dit seizoen in zijn greep. Tot overmaat van ramp staat Omar ElAchkar de volgende wedstrijd ook aan de kant als gevolg van zijn vijfde gele kaart. Bijna het hele seizoen heeft alles mee gezeten. Vandaag komt alle ellende bij elkaar. Paul Meulenberg wacht de komende week het nodige opknapwerk.

website EHC/Heuts

Wedstrijddetails

Dongen Minuut EHC/Heuts
Jorik Mijnhijmer 4  
Rémon Koenen 25  
43   Peter-Jan Erkens
Nassim Asrih 63  
Gijs van Baast Tom Waltman 70  
Mart van Bree jr. Jorik Mijnhijmer 75  
Tom Kolkert Glenn Kools 81  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!