Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Dongen - TOP

Uitslag 3 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:30

Scheidsrechter Tempelaar J.H.

Wedstrijdverslag

Na een aantal weken voorbereiding mocht het eerste elftal zondag dan eindelijk beginnen aan de competitie. Op het programma stond een uitwedstrijd bij een van de betere ploegen van de Hoofdklasse: vv Dongen. Na negentig minuten stond er een 3-1 nederlaag voor TOP op het scorebord, maar wel een met perspectief.

In het begin tastten beide ploegen elkaar even af. TOP deed van zich spreken met een schot van afstand van Thomas van Mossel die door de keeper goed gekeerd werd en even later zette Armin Alibasic met een passje Tom Hekerman alleen voor de doelman, maar het daaropvolgende doelpunt werd afgevlagd door de grensrechter. Daarna nam Dongen het heft in handen en kregen ze ook kansen. Jorik Mijnhijmer probeerde het namens Dongen van dichtbij, maar via de voet van Roel Kuilder werd het corner. Daarna was Sander de Bont uit een corner van de gastheren gevaarlijk, maar hij kopte over. De 1-0 zou na ruim twintig minuten vallen. De gastheren schakelden goed om en Mijnhijmer was het eindstation en kon van dichtbij binnenschuiven. Dongen bleef drukken, kreeg onder andere veel corners, maar vond steeds iemand van TOP op weg naar een doelpunt. De 2-0 zou nog wel voor rust vallen en het was nagenoeg een kopie van de 1-0, met alleen nu De Bont als afmaker.

Na rust stapte TOP nog met geloof in een goed afloop het veld op en dat was ook te zien, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Voor TOP leverde het een kans op voor Hekerman, maar hij liftte de bal tegen de keeper aan. Dongen kreeg vervolgens een kans en dat was ook meteen raak. Balverlies achterin bij TOP zorgde ervoor dat Mijnhijmer alleen richting het doel mocht en hij faalde niet: 3-0. De wedstrijd was hierna gespeeld, maar beide ploegen probeerden er nog wel iets van te maken. Dat resulteerde uiteindelijk nog in de 3-1. Anwar Tuithof nam een corner voor TOP en draaide de bal in een keer in het doel. De jacht op de aansluitingstreffer werd nog ingezet, maar die bleek vruchteloos. Als gevolg hiervan werden er ruimtes weggegeven waardoor Dongen nog twee keer de lat raakte. Het bleef bij 3-1. Vervelend om de competitie zo te starten, maar het spel in de tweede helft biedt trainer Chris van den Dungen een positief perspectief. Volgende week neemt TOP het in eigen huis op tegen VC Vlissingen.

website TOP

Wedstrijddetails

Dongen Minuut TOP
Jorik Mijnhijmer 26  
Sander de Bont 39  
46   Steven van Schijndel Franck Nzogning
60   Thomas van Mossel Fazli Ibis
Jorik Mijnhijmer 67  
72   Anwar Tuithof
80   Jordy Gutte Jordy de Kat

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!