Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Dongen - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 3 - 0 (3 - 0)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Dam E.

Wedstrijdverslag

Forse nederlaag UDI bij koploper Dongen (3-0)

Een verzwakt UDI speelde het eerste half uur nog best aardig mee met de koploper maar kwam niet tot scoren en dat deden de gastheren aanmerkelijk beter met drie treffers in de eerste helft. Defensieve foutjes werden genadeloos afgestrafd en dus stond er in de tweede helft eigenlijk niets meer op het spel. Vervelend genoeg voor de Udenaren kreeg men nog wel enkele gele kaarten en moest ook Nick van Dijk met direct rood van het veld zodat men volgende week nog minder spelers tot de beschikking heeft. Toch een teleurstelling na winst in het bekerduel afgelopen weekend tegen EVV.

Het was vandaag een heerlijk zonnige dag en dat zorgde er ongetwijfeld mede voor dat er aardig publiek op het duel tussen Dongen en UDI. Dongen had de laatste drie wedstrijden niet meer gewonnen en herrinerde zich ook het treffen van vorig seizoen toen UDI de Dongense ploeg de laatste kans om mee doen voor de tital ontnam. Vandaag was het echter ander want de toch al zo ruim gevulde ziekenboeg van de Udenaren kreeg vanmorgen te maken met Hofmeijer en van Cuijk die zich beiden verre van fit voelde. Toch werd besloten dat beiden aan duel zouden gaan beginnen. Ook Paul van der Vlist mocht vandaag weer op links starten.

Bij Dongen begonnen toch wel verrassend spits de Bont en centrale man Revy Rosalia niet in de basis. De achtergronden kennen we niet maar met Nassim Asrih heeft de Dongense ploeg een geweldige targetman in huis. Goed in de duels en in staat om een lekkere actie te maken. De eerste kans is vandaag voor UDI maar de kopbal wordt waarschijnlijk ook tot zijn eigen verbazing met de voet gestopt door doelman Taal. In de tegenstoot is het echter wel raak. Op het middenveld is UDI niet fel genoeg in de duels en dan is het Asrih die aangespeeld wordt en zowel van Dijk als Hofmeijer opzij zet en beheerst de 1-0 binnen schiet. UDI geeft echter niet op en binnen enkele minuten moet doelman Taal gestrekt naa de hoek op een schot van Lars van Geelkerken. De volgende grote kans is er voor Robin van Cijk maar de hobbelende bal verdwijnt hoog over het doel.

Na bijna een half uur is het weer Dongen dat profiteert wanneer bij een verre inworp Koenen geheel vrij staat en deze met een volley de bal hard in de verre hoek achter UDI-doelman Maas mikt (2-0). UDI schakelt dan over naar het veelvuldig gebruik van lange ballen maar dat is een zinloze missie met de lange kopsterke Mitchell van der Stappen centraal achterin. Op slag van rust lijkt Dongen dan helemaal op rozen te zitten wanneer Remon Koenen de bal voor een leeg doel in bezit krijgt maar de bal bijna over de ballenvanger werkt. Toch valt nog voor de rust die derde treffer wanneer Koen Bollen in een duel met tegenspeler Mijnhijmer onder de bal door gaat en laatstgenoemde ineens uithaalt en de bal over doelman Maas in het doel valt. Een flinke tik voor de Udenaren die dan al duidelijk is dat het er vandaag niet in zal zitten.

In de rust blijven Bollen en van der Vlist achter in de kleedkamer en komen de jeugdspelers Oomen en Linders in de ploeg. Er is nog een kopkans voor Wassenberg maar zijn poging gaat over het doel. De thuisploeg gelooft het allemaal wel en laat UDI komen om in de omschakeling toe te kunnen slaan. De opbouw van de Udenaren gaat echter alleen maar door de lucht en dus komen er weinig kansen. Oomen en Wassenberg krijgen nog een kansje maar de echte overtuiging ontbreekt. Ook Dongen krijgt nog mogelijkheden maar ondermeer de ingevallen Mart van Bree weer niet te scoren. Tien minuten voor het einde raakt UDI dan ook nog eens Nick van Dijk kwijt met een direct rode kaart. De verdediger speelt dan al een tijdje voorin in de hoop iets te kunnen forceren maar dat lukt niet. Wanneer hij dan een duel verliest van Henskens en direct erna flink doorgaat is het Henskens die naar de grond gaat en scheidsrechter presenteert de Udenaar een directe rode kaart. Naast de al rijkelijk gevulde ziekenboeg wordt het dus volgende week improviseren aangezien er ook enkele spelers een schorsing krijgen vanwege de opgelopen gele kaarten. Bij Dongen was de tevredenheid natuurlijk enorm: er werd weer gewonnen en daarnaast bleek dat concurrent OSS'20 in de wedstrijd tegen DESO had verloren en dus loopt Dongen bovenaan weer iets uit.

website UDI '19

Wedstrijddetails

Dongen Minuut UDI '19/Beter Bed
Nassim Asrih 15  
Rémon Koenen 28  
Jorik Mijnhijmer 45  
46   Paul van der Vlist Raoul Oomen
46   Koen Bollen Mees Linders
Mart van Bree jr. Jorik Mijnhijmer 70  
Jan Gerrits Glenn Kools 73  
76   Randy Hofmeijer Dimitri Cremers
79   Nick van Dijk
Sander de Bont Rémon Koenen 80  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!