Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EDO hfc - ADO '20

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zaterdag 23 april 2016 om 18:00

Scheidsrechter Hennepe M.A. te

Aantal toeschouwers 250

Wedstrijdverslag

ADO’20 EN EDO HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT.

In een koud en winderig Haarlem spelen ADO’20 en EDO met 1-1 gelijk. ADO-doelman Jack Laan is met een aantal fantastische reddingen de grote sta-in-de-weg voor EDO. Aan de andere kant verzuimen Berntzen, Mazreku en Kaya de winst voor ADO binnen te knallen.

De wedstrijd wordt op verzoek van EDO op zaterdagavond gespeeld. Er is iets te vieren bij de HFC aan de Mr. Jan Gerritszlaan. In eerste instantie denk je dan aan een jubileum, het honderdtwintig jarig bestaan, of aan de 50ste verjaardag van de vrouw van de voorzitter, of aan het derde kampioenschap op rij van de kabouters of iets dergelijks. Maar nee; de club is overgestapt op Jupiler. Nee, EDO gaat niet in de Jupiler League spelen, maar ze gaan Jupiler-bier drinken. En dat moet kennelijk gevierd worden. Daarvoor moet zelfs een competitiewedstrijd naar de zaterdagavond verplaatst worden…

Op zaterdagavond dus en dat levert meestal niet de fraaiste wedstrijden op. Zo ook in dit geval. De wedstrijd is op sommige momenten niet om aan te gluren. Aan de andere kant; ik heb vele kansen gezien en prachtige reddingen van doelman Laan. En de kansen aan het slot van de wedstrijd maken weer iets goed.

EDO heeft nog veel te winnen. De Haarlemmers staan maar één puntje boven de denkbeeldige streep die nacompetitie betekent. De ploeg van trainer Roy van der Mije gaat dus vol voor de winst maar weet het net dit seizoen maar moeilijk te vinden. Voor ADO staat er niets meer op het spel. Het kampioenschap behoort aan Westlandia en ook de derde periodetitel is buiten bereik. Het gaat dus alleen nog maar om de spreekwoordelijke eer en de sportieve plicht. En dat is er wel een beetje van af te zien. Bij ADO ontbreekt de echte scherpte en hoewel de ploeg van Thijs Sluijter er wel voor knokt, kan het EDO niet op de knieën krijgen. Sterker nog; het is aan de gememoreerde reddingen van Laan te danken dat de Heemskerkers nog een puntje overhouden aan de wedstrijd. Maar of EDO met een puntje veel opschiet….?

In de eerste helft zijn de kansen voor EDO, maar Lomis en Siegerist missen het doel uit kansrijke positie. ADO heeft het geluk dat de matig leidende scheidsrechter te Hennepe een handsbal ziet in de zestien van EDO en de bal op de stip legt. De pingel wordt beheerst ingeschoten door captain Dekkers. ADO bewaart de mooiste aanval tot de laatste minuut van de eerste helft. Kaya onderschept een Haarlemse aanval. Hij stuurt Neele de diepte in en sprint het hele veld over om de bal op de rechterflank terug te krijgen van Neele en hard voor te geven. Slechts de grote teen van de laatste man van EDO, Haddadi, voorkomt dat Keus scoort.

De rust duurt voor uw verslaggever van dienst net een minuutje te kort. Na terugkomst langs de lijn blijkt de gelijkmaker te zijn binnengekopt door Dennis de Wit; onbedoeld uiteraard. Verder valt er over de tweede helft niet veel te melden, maar daarmee zou ik Jack Laan te kort doen. Hij brengt een paar keer subliem redding en houdt daarmee ADO op de been. Pas in de slotfase merken de Superezels dat er meer te halen valt dan een gelijkspel, maar grote kansen zijn zoals gezegd helaas niet besteed aan Berntzen, Mazreku en Kaya.

website ADO '20

Wedstrijddetails

EDO hfc Minuut ADO '20
19   Edwin Dekkers
23   (Penalty) Edwin Dekkers
28   Gert Jan van Leiden
Jeff Kemper 42  
46   (Eigen doelpunt) Dennis de Wit
Elroy Tuur 52  
53   Max Nijman
Terrence Groothusen Nico Yonis 61  
Achraf Akhamrane Daan Siegerist 72  
Clyde van Klosteren Jeff Kemper 75  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!