Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EDO hfc - Quick

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Hoed A. van den

Wedstrijdverslag

Quick vergeet EDO over de knie te leggen

door Marcel de Kler

In een niet al te ver verleden speelde hfc EDO nog betaald voetbal en het stadion waar de thuiswedstrijden worden afgewerkt van de Haarlemse ploeg is hier de nostalgische herinnering aan. In die tijd zal het een stuk voller hebben gestaan dan vandaag, want slechts zo’n 100 toeschouwers hadden de moeite genomen om de Hoofdklassewedstrijd te bezoeken. De toeschouwers hadden dan wel alle ruimte om een plekje in het heerlijke voorjaarszonnetje te vinden.

Quick trok meteen het initiatief naar zich toe en probeerde een gaatje in de EDO defensie te vinden. Middels enkele speldenprikjes werd doelman Heemskerk op de proef gesteld, maar tot doelpunten leidde het nog niet. Een schot van Kevin v.d. Geest na een kwartier spelen was de eerste grote kans, maar de 37-jarige doelman kon de bal nog net naast het doel tikken.

Quick wisselde aanvallen over de flanken af met penetraties door het centrum. Toch was de laatste pass net niet goed genoeg en leverde het dan ook weinig echt gevaar op. Pas na 36 minuten spelen werd de ban dan toch verdiend gebroken. Een vrije trap van de zijkant kwam op de pantoffel van Joost de Gelder, die de bal kiezelhard tegen de touwen wist te schieten voor de 0-1. Quick ging hierna goed door en een vrije trap van Raymond Baten werd kort hierop zeer stijlvol door de EDO sluitpost uit het doel gehouden.

Vlak voor de rust had Sjoerd van der Kolk de marge moeten verdubbelen na de mooiste aanval van de middag. Een snelle combinatie over veel schijven werd door Joost de Gelder panklaar gelegd, maar van 14 meter schoot Van der Kolk naast het lege doel. Ook vloog een vrije trap van Max Hudepohl rakeling langs het EDO doel. De rust werd dan welliswaar met een 0-1 voorsprong gehaald, toch waren de Haantjes hier niet tevreden over. Bij de hervatting bleek de thee van EDO toch beter te hebben gesmaakt, want zij kwamen een stuk beter voor de dag.

Quick zakte terug en kwam maar moeilijk in haar eigen spel terug, met name door veelvuldig slordig balverlies. Ook het arbitrale trio had niet de juiste thee gekregen in de rust, want in het tweede bedrijf wemelde het vreemde beslissingen en was geen peil te trekken op wat wel en niet mocht, tot onvrede van beide trainers. Max Hudepohl kreeg na een goede individuele actie nog een schietkans, maar ook hij vond de oude rot in het EDO doel op zijn weg. Dit zag de ingevallen Youssef el Baouchi ook gebeuren toen hij goed doorkwam en schoot op doel.

De thuisploeg werd echter steeds dreigender en het doelpunt dat al een tijdje in de lucht hing, viel dan ook na 73 minuten spelen. Echte kansen had de gelegenheidsdefensie (Kai van Hese en Teun Mulder waren geschorst) met Max Lejeune en Kevin v.d. Geest in het centrum nog niet weggegeven, maar een scherpe voorzet werd fraai binnengekopt door Arno Dijkstra. Voor de Haantjes was dit nog geen reden voor paniek en ze begonnen weer beter te spelen. EDO speelde ook vol op de winst, waardoor het laatste kwartier dan ook bol van de spanning en sensatie zat. Het begon met een bal die Max Lejeune nog net van de Quick doellijn kon halen, nadat doelman Patrick Zunderdorp door een lobje al geklopt was.

De invallers gaven Quick nieuw elan, want Frank van der Heiden draaide zich goed vrij en schot uit de draai op de paal. Even later werd Youssef el Baouchi perfect vrijgespeeld en kon hij alleen op de EDO doelman afgaan. Hij omspeelde de uitlopende doelman echter net te ruim, waardoor hij nog net van de bal gelopen kon worden door EDO verdediger Klosteren. Ook EDO leek er nog enkele malen doorheen te breken, maar tot twee maal toe werd de EDO aanvaller ten onrechter afgevlagd, tot woede en frustratie van de EDO bank.

Doelpunten vielen er niet meer, maar beide teams hadden er na afloop flink de smoor in en waar EDO zich bestolen voelde door de arbitrage, waren de vele gemiste kansen bij Quick reden tot teleurstelling. In de race om de tweede plek loopt Quick nu andermaal averij op en is het gat nu 6 en 7 punten naar respectivelijk DHC en De Dijk. De nacompetitie lijkt nu ver weg voor de Haantjes, maar in het verleden zijn nog vaker gekke dingen in de slotfase van de competitie gebeurd.

Wedstrijddetails

EDO hfc Minuut Quick
36   Joost de Gelder
Dennis Dinkgreve 40  
67   Virgil Tjin Asjoe Youssef el Baouchi
Arno Dijkstra 73  
76   Steven de Kruijf Frank van der Heiden
Soufyan Akmum Daan Siegerist 86  
Chesron Esseboom 87  
90   Raymond Baten

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!