Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EHC/Heuts - Baronie

Uitslag 2 - 1 (1 - 0)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Tempelaar J.H.

Wedstrijdverslag

EHC/Heuts heeft goede zaken gedaan met de 2-1 tegen Baronie. Nummer twee op de ranglijst OSS’20 verslikt zich in de derby tegen DESO en ook de nummer vier op de ranglijst UDI’19 gaat kopje onder. EHC/Heuts neemt nu stevig de tweede plaats in handen en houdt alle uitzicht op de nacompetitie. Met deze overwinning steekt EHC/Heuts ook buurman Groene Ster de helpende hand toe. De Groentjes zijn met onder andere Baronie verwikkeld in een hevige degradatiestrijd.

EHC/Heuts presteert de laatste wedstrijden als een jo-jo. Winst-verlies-winst-verlies-winst. Waarbij aangetekend dient te worden dat bij de winst het team van Paul Meulenberg nagenoeg compleet is, terwijl bij de verliespartijen een groot aantal spelers ontbreekt vanwege schorsingen en blessures. Vandaag tegen Baronie is het weer zo’n wedstrijd waar een aantal spelers niet van de partij is. Mitch Kok en Youssef Koubali ontbreken vanwege een schorsing terwijl Karim Mahmout en Jesse Wijnen met blessures aan de kant blijven. Hierdoor is het team van Paul Meulenberg weer behoorlijk door elkaar gehusseld. Daar weet Baronie in de beginfase gebruik van te maken. De Baronnen beginnen fel aan de wedstrijd en laten EHC/Heuts nauwelijks ruimte. Het is duidelijk dat Baronie vol overgave knokt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Langzaam weet EHC/Heuts zich aan de druk van de Bredase ploeg te onttrekken. Met een puntgave counter komen de rood witten zelfs op een 1-0 voorsprong. Omar ElAchkar rukt op, geeft een dieptepass op Ron Starmans die de bal breed legt naar de opstormende Imad Haddadi. De aanvaller laat zich deze buitenkans niet ontnemen en scoort van dichtbij. Alleen deze prachtige aanval rechtvaardigt de komt naar sportpark De Dem al. Deze stand blijft tot aan rust op het scorebord. Vlak voor rust ontsnapt EHC/Heuts overigens aan de gelijkmaker als doelman Job Bulters met een schitterende reflex een knappe kopbal uit de hoek ranselt.

Na de rust laat EHC/Heuts zich onnodig terug dringen. Baronie speelt met de gretigheid van een ploeg die alles te verliezen heeft, terwijl EHC/Heuts iets te laconiek de voorsprong wenst te handhaven. Een kwartier lang komen de rood witten nauwelijks voor het doel van de Baronnen, terwijl dat toch de intentie van het spelletje is. Na een uur wordt EHC/Heuts voor deze spelopvatting afgestraft als Baronie met een fraaie kopbal op 1-1 komt. Voor EHC/Heuts het sein om de handdoek weer op te pakken en met snel combinatiespel de Baronnen weer van repliek te dienen. Dat levert direct een reeks kansen op. De derde kans is raak. Een steekbal op Lars Gulpen zet de dynamische middenvelder vrij voor doel. Met een subtiel lobje laat hij de doelman van Baronie kansloos. EHC/Heuts staat binnen tien minuten weer op voorsprong.

In de slotfase gaat Baronie alles of niets spelen. Voormalig Ghanees international Amoah wordt als supersub ingebracht, maar ondanks de druk weet Baronie geen potten meer te bakken. EHC/Heuts wint met 2-1.

website EHC

Wedstrijddetails

EHC/Heuts Minuut Baronie
Imad Haddadi 34  
46   Yvan Nkundumugisha Joris Peeters
59   Bryan Bongaards Matthew Amoah
60   Dennis Peragon
Lars Gulpen 70  
73   David Vermeulen Rhomar Boudzra
Imad Haddadi 75  
Glenn Biesmans Imad Haddadi 77  
Stijn Winkens Lars Gulpen 85  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!