Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EHC/Heuts - DOSKO

Uitslag 4 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 13 december 2015 om 14:30

Scheidsrechter Peeters V.

Wedstrijdverslag

EHC/Heuts heeft in de competitie een fantastisch 2015 achter de rug. Na het kampioenschap in de eerste klasse D sluit de ploeg van Paul Meulenberg direct aan bij de top in de Hoofdklasse B. Na de flitsende 4-0 overwinning tegen DOSKO sluiten de rood witten het jaar af op de tweede positie. Met maar liefst zes punten voorsprong op de nummer drie UDI’19 en acht punten op de nummer vier Oss’20 mogen de mannen terugblikken op een fantastische eerste helft van de competitie. Complimenten.

Tegen DOSKO wint EHC/Heuts overtuigend met 4-0. Degenen die de wedstrijd hebben gezien, zullen beamen dat ze prachtige reclame voor het amateurvoetbal hebben gezien. DOSKO heeft een sterke ploeg met jonge, energieke en enthousiaste spelers. EHC/Heuts zet daar enorme kwaliteiten tegenover. Optisch is DOSKO minimaal gelijkwaardig en eenieder zal de overwinning geflatteerd noemen. Degene die door het wedstrijdbeeld heen kijkt en de echte kansen telt, moet toch vaststellen dat de winst ook in deze hoogte niet meer dan verdiend is.

Vanaf de aftrap staan er twee gelijkwaardige ploegen op het drassige veld. Het regent onophoudelijk op sportpark De Dem, maar het goede spel vergoedt veel van de natte kou. In de openingsfase is DOSKO tweemaal dicht bij een doelpunt. Hiervoor zijn echter niet de aanvallers uit Bergen op Zoom voor verantwoordelijk, maar de verdedigers uit Hoensbroek. Tot twee maal toe wordt de bal lichtzinnig terug gekopt, waarbij doelman Job Bulters op het verkeerde been komt te staan. Gelukkig kan de doelman twee maal net voor de lijn de bal keren. Butters brengt overigens een enorme rust in de ploeg van Meulenberg. Met zijn enorme uitstraling, zijn continue coaching en goede reflexen heerst Bulters in de gehele zestien. Vanuit die zekerheid zet EHC/Heuts steeds meer druk op het doel van DOSKO. Bij balbezit worden de spelers van DOSKO snel onder druk gezet en dit levert een aantal snelle tegenstoten op voor de rood witten. Een goal hangt in de lucht, maar valt voorlopig nog niet. In de veertigste minuut komt daar verandering in. Met een sublieme steekpass zet balvirtuoos Lars Gulpen de opstormende Peter-Jan Erkens vrij voor doel. Met de buitenkant laat hij de DOSKO doelman kansloos. Een mooi moment zo vlak voor rust om op een 1-0 voorsprong te komen. Dat goede gevoel gaat mee de kleedkamer in.

Na de rust is DOSKO echter het eerst bij de les. Met een fraaie reflex moet Bulters redding brengen op een van dichtbij ingeschoten bal. De bal komt voor de voeten van een DOSKO aanvaller die een enorm groot leeg doel voor zich heeft. De bal gaat tot opluchting van alle EHC/Heuts supporters echter hoog over. Langzaam wordt duidelijk dat DOSKO veel op de helft van de thuisploeg speelt, maar dat de aanvallers niet krachtig genoeg zijn om EHC/Heuts bij de strot te grijpen. De bal smoort meestal in een grote kluwe verdedigende benen, of de laatste pass is te onnauwkeurig. In de tegenstoot zijn de aanvallen van EHC/Heuts veel dreigender. Na een uur wordt de voorsprong voor EHC/Heuts uitgebreid na 2-0. Met wederom een gedurfde dieptepass zet Lars Gulpen aanvaller Glenn Biesmans alleen voor het doel. Biesmans laat zich deze kans niet ontnemen en schuift de bal beheerst in het net. Deze ruime voorsprong werkt bevrijdend voor EHC/Heuts en legt de aanvalsdrang van DOSKO volledig lam. In de slotfase wordt de ruimte die DOSKO laat met enkele messcherpe counters afgestraft. In de 85e minuut snelt Karim Mahmoud over de rechtervleugel en legt de bal voor de voeten van Glenn Biesmans. Met een subtiel tikje breed komt de bal voor de schietgrage voeten van Lars Gulpen die geen probleem heeft om de doelman kansloos te laten. In de slotminuut swingen de rood witten over de linkervleugel. Vanaf eigen helft versnelt invaller Immad Haddadi met de bal aan de voeten. De DOSKO verdedigers rennen vertwijfeld achter Haddadi aan, maar ze zien alleen zijn hielen. Vrij voor doelman gunt het jeugdig talent de bal aan de geheel vrijstaande Lars Gulpen. Deze bedankt de invaller met zijn tweede doelpunt. Met 4-0 toont EHC/Heuts zijn kracht. De gettoblaster in de kleedkamer gaat op maximaal volume. Op passende wijze wordt de laatste competitiewedstrijd van 2015 afgesloten. Leuk zo’n feestje.

Vandaag kan het team van Paul Meulenberg nog nagenieten van wederom een fantastische overwinning. De focus zal echter snel op de bekerwedstrijd tegen Chevremont moeten worden gezet. De ploeg uit Kerkrade is net als de rood witten in een bloedvorm.

website EHC

Wedstrijddetails

EHC/Heuts Minuut DOSKO
Peter-Jan Erkens 35  
40   Toon Jochems Nick Schuurbiers
50   Aimen Hadjaissa
Glenn Biesmans 64  
67   Aimen Hadjaissa Wesley van Zundert
78   Jorn Hopmans Toni Ngombojoao
Imad Haddadi Peter-Jan Erkens 80  
Charle Ickmans Karim Mahmoud 82  
Lars Gulpen 83  
Lars Gulpen 90 + 1

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!