Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EHC/Heuts - Gemert

Uitslag 1 - 3 (1 - 3)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Horst Y.

Wedstrijdverslag

Lusteloos EHC/Heuts krijgt klop van Gemert

EHC/Heuts verliest met 1-3 van Gemert. De ploeg van Paul Meulenberg hinkt op twee gedachten. De rood witten willen geen blessures en kaarten oplopen op weg naar de nacompetitie. Enkele spelers worden uit voorzorg lang de kant gehouden. Maar ook in het veld is die tweeslachtige instelling voelbaar. Begrijpelijk, want de komende twee weken zijn enorm belangrijk voor EHC/Heuts. Maar duidelijk wordt dat geen enkele ploeg in de hoofdklasse B een tegenstander kan verslaan zonder maximale motivatie en concentratie. Voor Gemert is het de laatste wedstrijd van het seizoen en de mannen hebben er wel zin in. Binnen een half uur staat het 0-3, waarbij EHC/Heuts tussentijds bij 0-1 vol op de lat knalt. Na deze 0-3 vermannen de rood witten zich enigszins. Uit een strafschop weet Bastian Weiser de 1-3 te scoren waardoor het weer een beetje een wedstrijd wordt.

In de tweede helft lijken beide teams op zoek naar het slot van de reguliere competitie. Er valt niet veel meer te beleven voor beide doelen. Totdat in het slot van de wedstrijd enkele rare gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen. Eerst valt middenvelder Danny Goessens geblesseerd uit. Omdat er nog maar enkele minuten op het bord staan en geen van de reservespelers zich warm heeft gelopen, besluit Paul Meulenberg uit voorzorg geen onvoorbereide speler meer het veld in te brengen. Een teken dat EHC/Heuts de handdoek heeft geworpen. Nauwelijks enkele seconden later wint Omar ElAchkar een duel van zijn tegenstander. Niets aan de hand volgens eenieder op het sportpark. Wel voor de scheidsrechter die de rechtsback van EHC/Heuts een overtreding tegen geeft plus een gele kaart voor de neus duwt. Hierdoor mist ElAchkar de eerste wedstrijd van de play-offs. Ongelooflijk dat de scheidsrechter in deze wedstrijd waar niets meer op het spel staat met een gele kaart strooit. Zeker omdat er geen overtreding is gemaakt. Het gedrag van Omar ElAchkar na zijn gele kaart valt echter ook onder deze omstandigheden niet goed te praten. De verdediger ontploft bij het zien van de kaart en beseft dat hij een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen langs de kant staat. Hij maakt het nodige misbaar en ontvangt een tweede gele kaart. Rood dus. En einde van het seizoen.

Bij EHC/Heuts zal de komende week de knop echt om moeten. In het slot van de competitie hebben de mannen gespeeld zonder echt doel. De komende twee weken is dat echter anders. Promotie naar de Derde Divisie staat op het spel. De ploeg van Meulenberg zal de gehele voorhoede missen vanwege blessures en achterin ontbreekt de geschorste ElAchkar. Maar iedereen moet beseffen dat promotie naar de Derde Divisie nooit zo dicht binnen handbereik is. EHC/Heuts heeft dit seizoen meermaals getoond tot geweldig voetbal in staat te zijn. Hopelijk weten de rood die goede vorm de komende weken te tonen.

website EHC/Heuts

Wedstrijddetails

EHC/Heuts Minuut Gemert
6   Jasper Lalisang
26   Youri van Brussel
28   Ralf Kemper
32   Mark Kuijpers
Bastian Weiser(Penalty) 33  
62   Jasper Lalisang Jori Vermeulen
Imad Haddadi 64  
75   Mark van Dijk Erik van Dijk
Stijn Winkens Glenn Biesmans 77  
Omar el Achkar 89  
Omar el Achkar 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!