Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EHC/Heuts - Groene Ster

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 1 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Meijers R.H.F.A.

Wedstrijdverslag

Wereldgoal PJ Erkens beslist derby in slotminuut

De wedstrijden tussen Groene Ster en EHC/Heuts zijn veelal promotie affiches voor het amateurvoetbal in Limburg. De wedstrijd van vandaag spettert echter niet zoals het talrijk opgekomen publiek had gehoopt. Maar de spanning vergoedt veel. In de laatste minuut beslist Peter-Jan Erkens met een heerlijke volley de derby in het voordeel van EHC/Heuts. Sportpark De Dem explodeert en EHC/Heuts blijft het verrassend goed doen in de hoofdklasse B.

In de eerste helft is EHC/Heuts de bovenliggende ploeg. Maar veel kansen spelen de rood witten niet uit. De meeste aanvallers liggen aan het touw bij de verdedigers van Groene Ster. De verdedigers maken daarbij echter wel de nodige overtredingen. Dat levert EHC/Heuts een reeks vrije schoppen op kansrijke posities op. Uit een van de vrije schoppen lijkt EHC/Heuts te scoren. Maar de referee en zijn assistent zijn het snel met elkaar eens. De effectvolle bal van Lars Gulpen is door een EHC’er met de hand verlengd. Hierdoor wordt het doelpunt afgekeurd. Na een half uur kruipt Groene Ster iets meer uit de schulp. De uitploeg krijgt langzaam meer grip op de wedstrijd in dringt EHC/Heuts terug naar de verdedigende zone. Tot aan de thee gebeurt er weinig spectaculairs voor beide doelen.

In de tweede helft komt Groene Ster beter uit de startblokken. Ondanks veelvuldig balbezit zit er geen dreiging in het aanvalspel van de gasten. Spits Remo Gielkens van Groene Ster zal getergd tot op het bot op het veld hebben gestaan. De voormalige spits van de rood witten wil zijn ex-ploeggenoten natuurlijk laten zien nog steeds een topper te zijn. Het spel loopt tot zijn zichtbare onvrede echter volledig langs hem heen. EHC/Heuts maakt in deze fase de fout met teveel mensen tegelijkertijd terug te zakken. De rood witten komen maar moeizaam onder de druk uit. Deze status quo duurt tot zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd. Met enkele wissels probeert EHC/Heuts toch de winst uit deze wedstrijd te slepen. In het laatste kwartier verschuift het spel daarom meer naar de helft die Groene Ster verdedigt. Echte kansen levert het niet op en nagenoeg iedereen verzoent zich al met een gelijk spel. Er wordt echter buiten Peter-Jan Erkens gerekend. Met een schitterende volley zet de dynamische middenvelder EHC/Heuts in de laatste minuut op een 1-0 voorsprong. Als dit doelpunt bij een profclub zou zijn gevallen, zou het deze avond de hele wereld overgaan. Dit juweel is het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Met enig geluk verslaat EHC/Heuts de grote regionale concurrent. De blijdschap is enorm. En een schuin oog op de ranglijst leert dat de rood witten naar de tweede plek in de hoofdklasse B opschuiven. Enorm mooi.

website EHC/Heuts

Wedstrijddetails

EHC/Heuts Minuut Groene Ster
18   Roel Schirra Kenny Tokaya
Omar el Achkar 38  
Ron Starmans 43  
Lars Gulpen 44  
46   Roy Bejas
Jesse Wijnen 63  
Danny Goessens Omar el Achkar 67  
Glenn Biesmans Lars Gulpen 72  
72   Randy Grens Kevin Vijgen
Youssef Koubali 90  
Peter-Jan Erkens 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!