Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EHC/Heuts - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 3 - 0 (3 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:30

Scheidsrechter Ruperti C.

Wedstrijdverslag

EHC/Heuts wint de topper tegen UDI’19 met 3-0. In deze wedstrijd tussen de nummer twee en drie op de ranglijst zijn vijf vlijmscherpe minuten van de rood witten voldoende om de zege in Hoensbroek te houden. Een in de hoogte enigszins geflatteerde overwinning, maar spelers en staf zijn er niet minder blij mee.

De openingsfase is voor de gasten. Zij zoeken de aanval en EHC/Heuts heeft moeite om UDI van het doel te houden. Middels twee goede reddingen houdt Job Bulters de gastheren in de wedstrijd. Beslissende reddingen zo blijkt later, want ze geven EHC/Heuts een enorme ruggensteun. Tussen de 25e en 30e minuut zet EHC/Heuts de turbo aan. Via enkele magistrale combinaties wordt de verdediging van UDI’19 volledig aan flarden gespeeld en ligt de bal drie keer achter de verbouwereerde doelman in het net. Centrale verdediger Kok breekt de wedstrijd open met een fabuleus doelpunt. Een omhaal bijna zo mooi als die van Peter-Jan Erkens in de slotminuut tegen Groene Ster. Maar Erkens is een gracieuzere speler, dus zijn goal zag er veel verfijnder uit. De stevige Kok hangt minder soepel in de lucht. Onder de streep of beter gezegd na de streep is het resultaat hetzelfde. Een belangrijk doelpunt voor EHC/Heuts. Nauwelijks een minuut erna snelt Jesse Wijnen langs de zijlijn en hij bedient Peter-Jan Erkens op maat. De 2-0 is een feit. Vanaf de aftrap wordt UDI’19 opgejaagd. Wederom na knap voorbereidend werk van Jesse Wijnen komt de bal in de buurt van Lars Gulpen. Die weet met deze kans wel raad en beslist de wedstrijd definitief. Want zo kan deze 3-0 voorsprong toch wel worden gezien. Deze vijf minuten laat EHC/Heuts zien een team te hebben met veel technische vaardigheden en een enorme wilskracht. Als een aangeslagen bokser haalt UDI’19 de gong bij de rust. En vinden ze de tijd om nieuwe energie te tanken.

Na de rust zijn de plannen van beide ploegen snel duidelijk. UDI’19 gooit alles op de aanval. Misschien kan een snelle goal de ommekeer nog inluiden. EHC/Heuts daarentegen doet alles om de voorsprong te behouden. UDI’19 speelt goed en laat zien dat het in de hogere regionen op de ranglijst thuishoort. Beide ploegen krijgen met hun gekozen spelstijl nu kansen. EHC/Heuts op de counter en UDI’19 door de bal in de Hoensbroekse zestien meter te pompen. Beide keepers zijn echter op hun hoede. Ondanks de ruime overwinning krijgt EHC/Heuts toch nog twee dompers te verwerken. De sterk acterende Danny Goessens ontvangt zijn vierde gele kaart en is de wedstrijd tegen DOSKO geschorst. Bovendien loopt linksbuiten Ron Starmans een op het oog ernstige harmstring blessure op. Glenn Biesmans neemt de honneurs voor Starmans waar en doet dat sterk. In de slotfase kopt hij de bal op de kruising. Langzaam vloeit het geloof op een puntje uit de Udense hoofden. EHC/Heuts geeft geen krimp meer en pakt de tweede plaats stevig in handen

website EHC

Wedstrijddetails

EHC/Heuts Minuut UDI '19/Beter Bed
Mitch Kok 19  
Peter-Jan Erkens 21  
Mitch Kok 25  
Peter-Jan Erkens 27  
Lars Gulpen 28  
46   Tim Wolf Mark Werts
46   Patrick Philippart Knud van de Heuvel
58   Robin van Cuijk
Danny Goessens 63  
Ron Starmans 75  
85   Robin van Cuijk
Glenn Biesmans Ron Starmans 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!