Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

EVV - de Treffers

Uitslag 0 - 1 (0 - 1)

Datum zaterdag 19 september 2015 om 19:30

Scheidsrechter Elswijk C.C. van

Aantal toeschouwers 350

Wedstrijdverslag

De Treffers boekt belangrijke overwinning

Rick Verbeek werd tegen zijn oude team EVV matchwinner door al in de tiende minuut de eerste en uiteindelijk enige treffer van de wedstrijd te maken.

De wedstrijd golfde in het begin van de wedstrijd op en neer. De Groesbekers begonnen sterk maar het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg. In de vijfde minuut besloot de prima leidende scheidsrechter van Elswijk terecht een doelpunt van EVV af te keuren wegens buitenspel.
Vijf minuten daarna konden de vele rood-zwarte supporters hun handen in de lucht steken. Dit was niet om een van de vele passerende treinen te begroeten, het
was een belangrijke goal die gevierd werd. Robert Mutzers had een mooie actie in petto en legde de bal af op de inkomende Rick Verbeek. Verbeek kon met een schuiver de Limburgse keeper verschalken, 0-1!

Na de goal bleef het spel op en neer golven. De naam die EVV heeft als counterploeg was vandaag niet aan henzelf besteed. EVV speelde prima voetbal en bleef de aanval zoeken, al dan niet genoodzaakt door de vroege achterstand. In de 23e minuut kreeg EVV een goede kans om de gelijkmaker aan te tekenen, het schot ging echter naast.
Ditzelfde recept verdween in het notitieboekje toen een vrije trap van EVV op de rand van de zestienmeter wederom naast geschoten werd.

De Treffers liet zich niet onbetuigd in de eerste helft. Thiemo Vanmaris had na 32 minuten spelen een mooie passeerbeweging in huis maar zijn voorzet verdween in de keeperwanten van de doelman. Even later kreeg De Treffers een goede kans om de score te verdubbelen. Een handsbal van een EVV verdediger betekende op ‘randje 16’ een vrije trap. De vrije trap kwam helaas niet verder dan de opgestelde muur.

De laatste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Slordig verdedigend wegkoppen leverde een kans op voor EVV, wederom stond hierbij het vizier niet op scherp. De laatste drie fluitjes van de scheidsrechter in de eerste helft betekende dat de bezoekers van de wedstrijd op zoek gingen naar de knusse kantine voor een hapje en/of drankje. De geschonken koffie (6-, de bedoeling was goed) zorgde voor wat innerlijke verwarming waarna vol goede moed de plek langs de kant weer werd opgezocht.

Robin Janssen was met zijn ouderwetse gebikkel belangrijk in de ontwikkeling van redelijk wat aanvallen van de rood-zwart hemden. Naast hard werken liet Janssen ook nog een ‘Zidane-pirouette’ zien op het middenveld. De voortzetting was met een pass op Thiemo Vanmaris ook uitstekend alleen was de verdediger net iets alerter dan Vanmaris.
In het eerste kwartier na rust had De Treffers de score uit moeten bouwen naar een veiligere marge. Het verdedigende middenveld met Robin Janssen en Twan Smits veroverde veel ballen en ook de voortzetting naar de voorwaartsen was veelal goed. Zo leverde een balverovering in de 52e minuut een goede kans op voor Mutzers, zijn schot was echter te hoog.
Ook in de 54e minuut was er weer een goede kans voor de Groesbekers. Een goede actie van Thiemo Vanmaris bracht de bal bij Robert Mutzers maar een goede redding van de EVV goalie degradeerde het schot van goal naar corner.
De door dezelfde Mutzers genomen corner leverde direct gevaar op. Een scrimmage voor de goal leek een loterij en de winnaar was EVV.

De Treffers ging door waar het in de tweede helft gebleven was en EVV kwam er even niet aan te pas. Goed druk zetten van Robin Janssen bracht het balbezit van EVV naar De Treffers en een pass van Janssen op Verbeek leverde een 2 tegen 2 situatie op. Robert Mutzers kon helaas geen goede eindbal geven en dus kon ook
deze aanval niet een, op dat moment terechte, 0-2 voorsprong opleveren.

Nadat EVV trainer Leo Beckers een wissel toegepast had en zijn mannen naar voren had gedirigeerd, werd EVV gevaarlijker. De thuisploeg ging één op één spelen en had niets meer te verliezen. Dit resulteerde in opportunistisch spel en ook kansen. Schoten voorlangs, reddingen van Niels Kornelis en eenmaal de paal hielden de 0-1 tussenstand op het bord.

De Groesbekers moesten zich in de laatste periode toeleggen op counteren, dit leverde nog wel een aantal kansen op.
Wesley Meeuwsen had zichzelf een mogelijkheid verschanst, hij rommelde zich tussen twee tegenstanders vrij maar zag helaas zijn schot geblokt worden. Rick Verbeek kreeg ook nog een goede kans maar zijn schot werd gepakt door de EVV keeper.
De voor Thiemo Vanmaris ingevallen Hafid Sarkouke speelde vol energie en was betrokken bij een aantal uitbraken. Als Hafid een van de counters had beloond met een goal dan was dit voor EVV een Sarkouk(i)e van eigen deeg geweest. Nogmaals, EVV verliet vandaag haar verdedigende stellingen en ging vol voor de aanval, iets wat wel eens anders is geweest.

Uiteindelijk werd er dus niet meer gescoord door beide teams waardoor De Treffers een zeer belangrijke overwinning boekte.
De door iedere speler geleverde strijd zorgde ervoor dat de overwinning over de streep getrokken werd.

De 0-1 werd door de vele supporters uit Groesbeek gevierd en de spelers en begeleiding zijn goed gemutst de nieuwe spelersbus (sinds de nieuwe spelersbus hebben we ‘al’ onze wedstrijden in winst omgezet) ingegaan voor de lange terugreis.

website de Treffers

Wedstrijddetails

EVV Minuut de Treffers
10   Rick Verbeek
Aziz Ait Mansour Joep op den Kamp 55  
Mutlu Sariaydin Michele Zotti 60  
Tom Hanssen Mike Verheyen 70  
72   Thiemo Vanmaris Hafid Sarkouke
Michel Vercruijsse 83  
89   Robert Mutzers Coen Maertzdorf
94   Robin Janssen Kenny Leemans

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!