Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

FC Lienden - de Treffers

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Bijl E.R.

Aantal toeschouwers 1100

Wedstrijdverslag

de Treffers promoveert naar de Tweede Divise

Door een 0-0 gelijkspel in en tegen Lienden heeft De Treffers een wedstrijd voor het einde van de competitie haar doelstelling behaald, promotie naar de nieuw te vormen Tweede Divisie.

Thuisploeg FC Lienden had aan 1 punt genoeg om titelprolongatie te bewerkstelligen en de rood-zwarte trots uit Groesbeek had evengoed een puntje nodig om te promoveren. Beide teams slaagden in het behalen van een puntje. In de blakende zon eindigde de wedstrijd zoals hij begon, 0-0.

Of het de zenuwen waren, het weer of het feit dat beide ploegen aan een gelijkspel genoeg hadden is niet bekend. Wel bekend is dat het een bloedeloze wedstrijd was waarin er weinig kansen te noteren vielen. De Treffers kwam in de vijfde minuut goed weg toen de prima leidende scheidsrechter Bijl (het werd hem ook niet moeilijk gemaakt) de terugspeelbal van Frenk Keukens die Niels Kornelis oppakte anders interpreteerde dan de schrijver van dit verslag.

In de twintigste minuut waren de bezoekers uit Groesbeek dicht bij de 0-1. Robert Mutzers zag zijn schot van de doellijn gehaald worden door een blauw witte verdediger.
Daartegen stond een kans van Mo Ajilach die tussen Niels en een verdediger viel. Zijn inzet miste echter precisie waardoor de stand van 0-0 gehandhaafd werd.
Tien minuten voor rust speelde spits Wesley Meeuwsen zich goed vrij maar zijn schuiver kon gered worden door Lienden keeper Jan Schimmel. Deze keeper hield dit seizoen voor de 16e (!) keer de nul.

Wellicht dat deze keeper hierdoor wat nonchalant werd want direct na de rust dacht hij Wesley Meeuwsen even te omspelen maar hier trapte de lange aanvaller niet in. Op de zijkant van de zestienmeter kon zijn schot nog net met de voeten gepareerd worden door dezelfde keeper.

Lienden creëerde in de tweede helft wat speldenprikjes maar geen kansen. Vaak was de laatste bal van de Betuwenaarders te slordig om het Niels Kornelis en zijn defensie moeilijk te maken.

De grootste kans van wedstrijd was voor De Treffers. Een verre ingooi van Wesley Meeuwsen werd goed ingekopt door Ken Leemans maar zijn inzet werd op katachtige wijze teniet gedaan door keeper Schimmel. De hierop volgende rebound was niet besteed aan Robert Mutzers. Hij kopte de bal naast.

Met bovenstaande feiten was de koek in Lienden wel op voor beide partijen.
De drinkpauzes werden niet besteed om de ploegen scherp te zetten. Het was heerlijk weer om aan een bruiner tintje te werken en hiermee zijn de positieve punten van de wedstrijd ook wel benoemd.

De Treffers heeft gedaan wat het moest doen en heeft promotie naar de Tweede Divisie bewerkstelligd. FC Lienden werd door dit punt kampioen en mag een welverdiend feestje gaan vieren, gefeliciteerd!

Volgende week spelen we op 2e pinksterdag (maandag) de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen SWZ Boso Sneek. Voor de ploeg van Anton Janssen een uitgelezen mogelijkheid om de zeperd in Friesland van eerder dit seizoen (3-0) weg te poetsen.
Na de wedstrijd is er muziek in de kantine en wordt de speler van het seizoen bekend gemaakt. Daarnaast zal er afscheid genomen worden van de vertrekkende spelers.

website de Treffers

Wedstrijddetails

FC Lienden Minuut de Treffers
0  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!