Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

FC Lienden - Koninklijke HFC

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Cairo L.

Aantal toeschouwers 700

Wedstrijdverslag

De schade blijkt mee te vallen

Koninklijke HFC blijft op koers voor promotie

Even was de stand op de ranglijst geheel onbelangrijk geworden. De hoofdblessure die HFC-doelman Gerard van Rossum kort na rust opliep liet zich in eerste instantie zo ernstig aanzien dat de wedstrijd werd stilgelegd.

Van Rossum kwam bij een duel hard in aanraking met Guillano Grot, waarna het licht bij de Haarlemse doelman volledig uitging. Scheidsrechter Cairo besloot wijselijk het duel tijdelijk te staken, omdat er zelfs werd gevreesd voor blijvende schade.

Pas toen de ambulance was gearriveerd en Van Rossum op eigen kracht van het veld kon, werd er weer door gevoetbald. Doelpunten vielen er ook na de hervatting niet. Daar had Van Rossum weinig van meegekregen, zei hij na afloop.

Nadat hij was onderzocht in de ambulance bleek ziekenhuisbezoek niet nodig. ,,Ze hebben wat testjes gedaan en die gingen goed’’, sprak de doelman met een behoorlijk gehavend hoofd. ,,Ze gaan wel uit van een hersenschudding. Ik moet de komende 24 uur in ieder geval rust houden. Dat gaat wel lukken, want ik ben nu vooral heel moe en heb stevige hoofdpijn.’’

Van het voorval herinnerde hij zich niets. Ook van de ontstane paniek niet. ,,Geen idee hoe lang het allemaal heeft geduurd. Ik heb van die behandeling niets meegekregen. Ik hoorde dat ik helemaal out was en nergens op reageerde.’’

Na afloop van het enerverende duel heerste daarom vooral opluchting. Dat Van Rossum ’gewoon’ met de spelersbus mee terug kon, was iets waar niemand een uurtje eerder rekening mee had gehouden. Afgelopen week had HFC al een zware tegenvaller te verwerken gekregen. Pieter Bas den Hartigh blijkt zijn kruisbanden te hebben gescheurd en is zeker negen maanden uit de roulatie.

De opluchting na afloop had voor een groot deel ook te maken met de uitslagen op de andere velden. Van de ploegen uit de top zeven kon alleen De Treffers drie punten bijschrijven. Het puntje dat HFC bij koploper Lienden meepikte, werd daarom door de meeste HFC’ers gekoesterd.

,,Van tevoren teken je voor een punt wanneer je bij Lienden op bezoek gaat’’, zei HFC-aanvaller Rachid el Yaakoubi. ,,Toch sta ik hier nu met mixed feelings. Een gelijkspel bij de koploper is niet slecht, maar ik had het gevoel dat er vandaag meer in had gezeten.’’

El Yaakoubi baseerde zijn gevoelens vooral op de tweede helft waarin HFC de bovenliggende partij was. Jeffrey Sam Sin, Carlos Opoku en El Yaakoubi zelf waren dichtbij een treffer. Dat Lienden-doelman Jan Schimmel tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen, zei wat dat betreft genoeg.

Aan de andere kant konden ook Van Rossum en zijn vervanger Tom Boks op een ruime voldoende rekenen. Want ook de thuisploeg verscheen enkele keren gevaarlijk voor het Haarlemse doel. Van Rossum stond in de basis omdat Boks te laat op de club verscheen.

Het treffen in de Betuwe werd gekenmerkt door krachtvoetbal. Maar ook daarin heeft HFC grote stappen gemaakt. Ook zonder de geschorste Donny Verdam, die prima werd vervangen door Wessel Boer, stond HFC zijn mannetje.

Komende zondag wacht voor HFC het thuisduel met UNA. Wanneer die wedstrijd wordt gewonnen, mag HFC zich toch wel gaan opmaken voor promotie naar de tweede divisie. El Yaakoubi rekent zich nog niet rijk. ,,We hebben nog drie finales te gaan. Eerst UNA, daarna AFC en op de laatste speeldag VVSB. We hebben bewezen dat we vooral tegen goede tegenstanders op ons best zijn. Dus het komt zeker goed.’’

Bron: Haarlems Dagblad, Hein ten Berge

Wedstrijddetails

FC Lienden Minuut Koninklijke HFC
Ralph Dua 33  
47   Gertjan Tamerus Wouter Haarmans
54   Gerard van Rossum Tom Boks
69   Hidde Prijs
Davi Lizardo Mo Ajiach 89  
90   Nigel Castien Jeroen de Bruijn

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!