Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

FC Lienden - UNA

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 17 januari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Witlox R.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

ONFORTUINLIJKE NEDERLAAG UNA

Nog nooit won UNA van FC Lienden. Ook afgelopen zondag lukte dat niet in de Betuwe. In de thuiswedstrijd werd het nog 2-2, maar op Sportpark De Abdijhof zat er zelfs een gelijkspel niet in, ofschoon dit minimaal verdiend zou zijn geweest. Om resultaat te behalen moet er wel gescoord worden. UNA deed dat niet en FC Lienden frommelde er wel een treffer in.

De ploeg van Mark Schenning ging voortvarend van start. Lekker fel ballen in een vrij hoog tempo. Gedurende de eerste 25 minuten had het team van trainer Hans van de Haar de handen vol om de geelzwarten van het lijf te houden. Ondanks de energieke aanpak van de Zeelstenaren lukte het niet om doelrijpe kansen te scheppen. De thuisploeg was tevreden met het feit dat de ruststand nog gelijk was aan de beginstand.

Na rust kwamen de kansen wel. FC Lienden mocht keeper Jan Schimmel op beide knieën danken toen hij een kopbal van Mark Janssen tot corner kon tikken. Even later was Janssen weer dicht bij een treffer, maar zijn schot ging nipt voorlangs het doel. Bij een poging van Nick Tielemans ontsnapten de blauwwitten wederom aan een achterstand, toen een niets vermoedende Liendse speler de bal plots via het hoofd van de doellijn zag verdwijnen. FC Lienden bleef overeind en UNA probeerde de zaak te forceren. Dat ging ten koste van het goed verzorgde spel. FC Lienden kroop uit haar schulp zonder echt gevaarlijk te worden en als de nood aan de man kwam was doelman Petar Stoskovic er altijd nog.

Stilaan werd het duidelijk dat de club die zou scoren ook met de zege aan de haal zou gaan. Tien minuten voor tijd frommelde Frank Wiafre-Danquah de bal net over de doellijn: 1-0.

De wedstrijd was over en UNA moest weer erkennen dat het niet mee valt om bij FC Lienden een gunstig resultaat te behalen. Goed voetbal leidt niet altijd tot succes. Doelpunten wel! FC Lienden had het geluk aan haar zijde en frommelde er één in, maar dat wilde bij UNA afgelopen zondag niet lukken en UNA leed daarom een onfortuinlijke nederlaag.

De appels waren zuur in de Betuwe.

website UNA

Wedstrijddetails

FC Lienden Minuut UNA
Christiaan van Hussen 31  
Guido van Rijn 45  
Mo Ajiach Fathi Ben Ahmed 46  
59   Teun Sebregts
Mark Fennebeumer 61  
70   Nick Tielemans Emre Bostanci
Ruben Rip Mark Fennebeumer 75  
Frank Wiafe-Danquah 81  
Mo Ajiach 81  
84   Rob van Boekel Dennis van de Reek
86   Mark Janssen
Vincent Verheul Mo Bendadi 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!