Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Gemert - EHC/Heuts

Uitslag 1 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 29 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Bijl E.R.

Wedstrijdverslag

Gemert maakt einde aan overwinningsreeks EHC/Heuts

EHC/Heuts heeft een geweldige reeks in de Hoofdklasse B achter de rug. Maar liefst zes wedstrijden op rij zijn in winst omgezet. Uit bij Gemert komt er een einde aan deze unieke prestatie. De ploeg van Paul Meulenberg verliest met 1-0. De rood witten spelen een prima partij voetbal en maken duidelijk dat de tweede plaats op de ranglijst geen toevalstreffer is. Desondanks blijven de drie punten in Gemert. Een beetje zuur voor EHC/Heuts gezien het vertoonde spel. De spelers kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten en de accu opladen voor de volgende wedstrijd tegen UDI’19.

Gemert-EHC/Heuts wordt een echte topwedstrijd. Goed voetbal, veel werklust en spannend tot in de laatste minuut. De ploeg uit Hoensbroek zit in een positieve flow en blaakt van het zelfvertrouwen. Het zijn de woorden van de website van Gemert, maar we kunnen niet anders dan ze onderschrijven: “EHC/Heuts is uitgebalanceerd, technisch onderlegd en kan een hoog tempo spelen”. Mooie complimenten. Zeker in de openingsfase zet EHC/Heuts de gastheren onder druk. Gemert komt een aantal keer goed weg. In de derde minuut schiet Karim Mahmoud de bal buiten bereik van doelman Sven van Ommeren op de paal. Enkele minuten later moet de Gemertse doelman weer optreden om een bal van diezelfde Mahmoud onschadelijk te maken. Nog binnen het kwartier krijgt EHC/Heuts haar derde kans. Het schot van Lars Gulpen belandt in het zijnet.

Na dat kwartier komt Gemert sterker in de wedstrijd. Een schot van Vincent Buijssen valt boven op de lat. De volgende aanval is het prijs voor Gemert. Een kopbal van Davy Vermeulen komt voor de voeten van Buijssen. De aanvaller is er als de kippen bij om de 1-0 op het scorebord te zetten. De openingstreffer is tegen de verhoudingen in, maar daar zal niemand van Gemert echt wakker om liggen. Na deze treffer speelt Gemert zelfverzekerder. De wedstrijd wordt evenwichtiger, en dat komt het enerverende spektakelstuk ten goede. EHC/Heuts blijft continu dreigend, maar ook Gemert weet zo af en toe gevaarlijk voor het doel van Job Bulters op te duiken. Tot aan de rust blijft de 1-0 op het scorebord.

Na de rust gaat het publiek er nog eens goed voor zitten. De supporters worden op hun wenken bediend. De wedstrijd zakt geen moment in. Het tempo blijft hoog en de duels worden onvoorwaardelijk ingegaan. EHC/Heuts krijgt daarbij kansen op de gelijkmaker. Een keer verwacht heel EHC/Heuts een strafschop te krijgen. Helaas oordeelt de referee anders. EHC/Heuts valt aan en bij Gemert knokt iedereen zich volledig leeg om de overwinning over het eindsignaal te tillen. Dat lukt met kunst en vliegwerk. In de slotfase draait EHC/Heuts de thuisploeg nogmaals de duimschroeven aan. Maar met vereende krachten weten de zwart witten de Limburgse dadendrang te beteugelen. Na negentig minuten verwelkomt Gemert de overwinning. EHC/Heuts heeft een prachtige pot voetbal verloren. Na afloop wordt Gemert doelman Sven van Ommeren tot ‘man of the match’ uitgeroepen. Dat maakt wel duidelijk dat er voor EHC/Heuts meer ingezeten heeft dan een nederlaag. Het heeft echter niet zo mogen zijn. Jammer. De grote winnaar vandaag is het publiek. Ze moeten het druilige herfstweer weerstaan, maar hebben als beloning een juweel van een wedstrijd gezien. Reclame voor het amateurvoetbal in de Hoofdklasse B.

website EHC/Heuts (met dank aan de webredacteur van Gemert)

Wedstrijddetails

Gemert Minuut EHC/Heuts
Vincent Buijssen 18  
37   Job Bulters
64   Omar el Achkar
64   Olaf Rompelberg
Mark van Dijk 66  
71   Karim Mahmoud Danny Goessens
Ralf Kemper Joost Habraken 77  
84   Omar el Achkar Glenn Biesmans
Joost Habraken 85  
Kees Brugmans Vincent Buijssen 88  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!