Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Gestel - EHC/Heuts

Uitslag 1 - 2 (1 - 0)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:30

Scheidsrechter Hoed A. van den

Wedstrijdverslag

Job Bulters schittert bij overwinning van EHC/Heuts op Gestel

In de zware uitwedstrijd bij de nummer vier op de ranglijst neemt EHC/Heuts een collectief bevochten 1-2 overwinning mee naar huis. De supporters mogen in het bijzonder doelman Job Bulters bedanken. Want met een vijftal sublieme reacties weerhoudt jij Gestel van een aantal “zekere” doelpunten. Hij houdt EHC/Heuts daarmee in de wedstrijd, waarna de rood witten in de tweede helft het heft in handen nemen en de overwinning veilig stellen.

In Hoensbroek stond Gestel al binnen een half uur op een 3-0 achterstand. Pas toen begonnen de geel blauwen te voetballen en lieten ze zien over veel kwaliteiten te beschikken. Uiteindelijk won EHC/Heuts met 4-3, maar uiteindelijk was dat een overwinning met dichtgeknepen billen. Gemert maakt vandaag niet dezelfde fout. Vanaf de aftrap grijpen de gastheren het initiatief over de wedstrijd. Daarbij gesteund door de spelstijl van de gasten, die het initiatief graag aan Gestel laten. Na een half uur wordt Gestel daarbij echt gevaarlijk, maar drie opeenvolgende kansen worden door Bulters met katachtige reflexen uit zijn doel geranseld. Het is wel duidelijk dat er een doelpunt voor Gestel in de lucht hangt, want zo kan het niet lang goed gaan. Enkele seconden voor rust is het dan zover. Mathilda laat met een lage schuiver Bulters kansloos. De 1-0 kan voor EHC/Heuts niet op een ongelukkiger moment vallen. Of schudt het de ploeg juist wakker.

Vanaf de aftrap laat EHC/Heuts zien in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Gestel wordt vastgezet op eigen helft en dreigt door de hoeven te zakken bij een prima schot van Danny Goessen. Maar ook de Gestel doelman laat zien met veel talent te zijn bedeeld. Halverwege de tweede helft dreigt het initiatief van EHC/Heuts aan kracht in te boeten. Maar juist dan slaat Lars Gulpen met een sublieme actie toe. Via knap samenspel verschijnt hij in de zestien van Gestel. Met enkele knappe bewegingen zet hij iedereen op het verkeerde been. De 1-1 leidt tot veel opluchting in Hoensbroekse geledingen. Twee minuten later is het weer prijs. Nu zet Ron Starmans zijn naam als doelpuntenmaker in de geschiedenisboeken. Met een geplaatst afstandsschot komt EHC/Heuts op een 1-2 voorsprong. Binnen drie minuten is de stand totaal de andere kant op gekeerd. Gestel heeft in de tweede helft verzuimd te voetballen. Met veel fysiek proberen ze het tij nog te keren. Maar via snelle tegenstoten is EHC/Heuts veel gevaarlijker. Joep van Maasakkers en Karim Mahmoud komen in riante scoringspositie vrij voor de doelman, maar oog in oog met het laatste obstakel weten ze het net niet te vinden. In de slotminuten moet Job Bulters nog twee maal handelend optreden. Maar hij toont aan een doelman van grote klasse te zijn. EHC/Heuts wint met 1-2 bij Gestel.

Leuk om te vermelden is dat de 16 jarige doelman Anton Fijneman vandaag is aangesloten bij de selectie van het eerste elftal. Vanwege blessures of werkzaamheden bij de doelmannen heeft Anton vandaag aan het grote werk mogen ruiken. Inspiratie zal hij daarbij zeker hebben opgedaan uit het presteren van Job Bulters.

website EHC/Heuts

Wedstrijddetails

Gestel Minuut EHC/Heuts
Carsley Mathilda 45  
73   Lars Gulpen
75   Ron Starmans

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!