Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Gestel - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 2 - 3 (1 - 2)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:30

Scheidsrechter Witlox R.

Wedstrijdverslag

Knappe overwinning UDI bij Gestel (2-3)

De Udenaren kenden vandaag een overrompelende start op bezoek bij het ambitieuze Gestel. Al na zeven minuten was het Lars van Geelkerken die twee maal gescoord had. Gestel kwam redelijk snel met de aansluitingstreffer en toen ontspon zich een interessant duel met een thuisclub die over heel veel voetbalkwaliteiten beschikt en UDI dat ook gevaarlijk werd. Na de rust was er een licht overwicht voor Gestel en het scoorde ook de gelijkmaker. Beide partijen wilden echter meer dan een gelijkspel en dus bleef het spannend en was het UDI dat via een fraaie pegel van Wassenberg diep in blessuretijd de winnende treffer mocht vieren.

UDI begon vandaag de wedstrijd bij Gestel met de verwachte opstelling met Werts centraal op het middenveld en Lars van Geelkerken op de positie linksvoor. Bij de thuisclub waren er afgelopen zomerperiode weer een flink aantal mutaties. Met ondersteuning van sponsoren werd er ondermeer versterking gevonden bij enkele spelers met een BVO-verleden. In het doel kreeg Brahim Zaari (ex-Fc Den Bosch) de voorkeur boven de inmiddels zeer ervaren Toon van Veen. Verder was er in de basis ruimte voor Rinke Pennings (ex-Fc Eindhoven) en Ilja van Leerdam (ex-Helmond Sport). Tel daarbij twee uitstekende vleugelspelers in de persoon van Carsley Mathilda en Sidney Gakpo en op het middenveld ondermeer Henny Noyen en op nummer tien Younes Hadouir en de klasse druipt van het team af. De doelstelling van de ploeg uit Eindhoven is eenvoudig en dat is volgend seizoen in de Topklasse voetballen. Voor UDI dus een zware kluif om te starten deze competitie.

De start van de Udense ploeg verraste echter zowel de gastheren als het publiek want UDI begon zeer fel met druk zetten en bracht daarmee de Eindhovense achterhoede al snel aan het wankelen. Een mooie actie van Wolf op rechts die werd afgerond met een perfecte voorzet werd door Lars van Geelkerken optimaal gewaardeerd. Goed voor zijn directe tegenstander Mustafa Kayademir komend ging hij in duikvlucht met het hoofd richting bal en liet doelman Zaari kansloos (0-1). Vanaf de aftrap krijgt UDI al bijna de tegentreffer binnen wanneer Maas op de rond van de zestien half ingrijpt en de bal voor de voeten van Hadouir valt die tot zijn eigen afgrijzen de bal net naast de paal te mikken. UDI is echter niet onder de indruk en met een lange bal zet Hofmeijer Lars van Geelkerken aan het werk die zijn tegenstander te slim af is en de zestien meter binnen gaat en wordt neergelegd. De toegekende strafschop wordt door hem zelf koeltjes binnen geschoten.

Gestel komt dan langzamerhand bij van de felle start en krijgt de kans het eigen spel te laten zien. Het is Gakpo die vanaf rechts met links de bal in brengt en in het doel ziet verdwijnen waarbij Rick Wijnen denkt de bal onderweg nog geraakt te hebben. Feit is dat de bal aan de tweede bal binnen valt en de stand 1-2 wordt. UDI heeft het dan lastig met de snelle combinaties van de thuisclub. Zowel over de vleugels als met lange ballen in het centrum creëeren de gastheren enkele prima kansen maar gescoord wordt er niet.

Na de rust is de wedstrijd wat meer in evenwicht met de thuisclub welke iets meer balbezit heeft maar met enkele kansjes voor UDI. Eerst verovert Wassenberg de bal na een goed duel maar zijn schot gaat rakelings voorlangs. Even later denkt iedereen aan een strafschop wanneer Lars van Geelkerken binnen de beruchte lijnen wordt neergelegd maar de scheidsrechter van dienst oordeelt anders en laat doorspelen. In de tegenstoot was er een goede combinatie van Hadouir op Gakpo die vervolgens met een bekeken pass spits Rick WIjnen in stelling brengt die beheerst scoort (2-2). Beide teams blijven na die gelijkmaker op zoek naar de aanval en beiden krijgen ook de nodige kansen. Gestel blijft vooral gevaarlijk via Gakpo die Dick Smits een hele lastige middag bezorgde. Aan de andere kant zet Tim Wolf zijn spits Wassenberg met een fraaie steekpass voor het doel maar diens inzet gaat weer net naast. Het publiek blijft geboeid kijken want het spel blijft snel op en neer gaan. De ingevallen Philippart zorgt met voorzetten vanaf de flank voor gevaar met ondermeer een kopbal van Wolf die over het doel gaat. In de blessuretijd valt dan alsnog het doelpunt. Een lange bal wordt voor het Eindhovense doel gebracht en komt daar in de kluts en valt een meter of twaalf voor het doel voor de voeten van spits Wassenberg die met een enorme pegel de bal in de touwen jaagt. De vreugdeuitbarsting bij de Udense ploeg is enorm en zeker wanneer even later de scheidsrechter voor de laatste keer fluit. UDI heeft vandaag een prima overwinning behaald tegen een team wat deze competitie nog veel punten zal gaan halen.

website UDI '19

Wedstrijddetails

Gestel Minuut UDI '19/Beter Bed
5   Lars van Geelkerken
11   (Penalty) Lars van Geelkerken
Rick Wijnen 20  
74   Mark Werts Patrick Philippart
Rick Wijnen 75  
90 + 1 Sam Wassenberg

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!