Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Groene Ster - Baronie

Uitslag 2 - 1 (1 - 0)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:30

Scheidsrechter Dongen B. van

Aantal toeschouwers 200

Wedstrijdverslag

Een tot de laatste snik strijdend Baronie moest vanmiddag in Heerlen zijn meerdere erkennen in de thuisclub. Ondanks een in de slotfase sterk aandringend Baronie was die overwinning terecht. De Limburgers weigerden namelijk een aantal grote kansen te benutten waardoor het de bezoekers tot het allerlaatste moment in de wedstrijd hield.

Door Frans Mertens

Het pleit niettemin voor de sterk gehandicapte ploeg van trainer Edin Curic, dat het er een echte wedstrijd van wist te maken, want Groene Ster kreeg het beslist niet cadeau en mocht uiteindelijk toch nog de handen dichtknijpen dat het tot de volle winst wist te komen. Bij Baronie ontbraken nogal wat spelers. Zo begonnen sterkhouders Peragon en Kerstens noodgedwongen op de bank vanwege onvoldoende trainingsarbeid, was Boudrza geschorst, Baharila en Geers geblesseerd, Constansia ziek en ontbrak Lourens vanwege schoolverplichtingen.

Met debutant Bongaards in de basis begon Baronie goed aan de wedstrijd maar moest het achterin vooral rekening houden met de levensgevaarlijke Schirra. Het was dan ook niet echt verwonderlijk, dat diezelfde Schirra de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een slechte inspeelpass van Kemna werd onderschept door Zwartjes die via Grens de beweeglijke Schirra in vrije positie wist te krijgen die van dichtbij binnenpunterde 1-0. In een vrij vlakke eerste helft gebeurde er verder weinig opwindends. Baronie wist slechts gevaarlijk te worden via een knap afstandschot van Meierdres en op slag van rust miste Grens na een knappe individuele actie het Bredase doel door vanuit geheel vrije positie onbeheerst naast te schieten.

De 2e helft werd plotseling levendiger en daarmee een stuk aantrekkelijker. Zonder dat beide ploegen tot echt hoogstaand spel wisten te komen gebeurde er van alles wat voetbal zo leuk kan maken. Een hoog tempo, persoonlijke duels op het scherpst van de snede, individuele fouten en knappe acties met afwisselend gevaar voor beide doelen en een spannend scoreverloop. Het eerste gevaar kwam van de thuisclub. Grens vond zijn kompaan Van Kesteren die geheel vrijstaand het doel echter niet wist te vinden. Even later verscheen Tokaya alleen voor Van Gestel die ten koste van een corner erger kon voorkomen. Uit diezelfde corner moest Peeters opnieuw onheil voorkomen door op de lijn redding te brengen. De groenwitten wisten zich echter langzamerhand onder de druk uit te voetballen en antwoordden via een hard schot van Meierdres dat rakelings langs de verkeerde kant van de paal vloog. Een kopbal van Nijs leek doel te treffen maar Werker stond op de Limburgse doellijn om het gevaar te keren. Aan de andere kant moest ook van Gestel weer handelend optreden na een knappe inzet van Van Kesteren en deed dat met verve. Ook collegadoelman Thijssen moest een schot van Meierdres uit de kruising halen. Tien minuten voor tijd leek de thuisclub het duel defintief in zijn voordeel te gaan beslissen. Peeters wist na een razendsnelle counter van de thuisclub niet anders te doen dan invaller Vijgen even vast te houden nadat deze op het punt stond om een voorzet van Grens te verzilveren. Scheidsrechter van Dongen was onverbiddelijk en wees gedecideerd naar de stip. Invaller Gielkens wist daar wel raad mee en zette zijn ploeg op een veilig lijkende 2-0 voorsprong. Niets bleek minder waar toen invaller Mputu amper een minuut later de diepgaande Ikililou met een leep passje wist te bereiken. Met een schitterend schot in de bovenhoek wist de kleine aanvaller zijn ploeg weer helemaal terug in de wedstrijd te brengen 2-1. Baronie rook bloed en Peragon was in blessuretijd met een prima vrije trap dicht bij de gelijkmaker. In de ultieme slotfase was Meierdres nog dichterbij maar doelman Thijssen wist tot 2 maal toe de overwinning voor zijn ploeg veilig te stellen.

Al bij al een enigszins ongelukkig uitgevallen resultaat aangezien Baronie in de slotfase heel dicht bij de gelijkmaker was. Niettemin speelde Baronie , dat in middenvelder Tom Janssen vandaag zijn beste man had, na een moeizame voorbereiding zijn beste wedstrijd tot nog toe. Ondanks het verlies is het in ieder geval verheugend om een opgaande lijn bij de ploeg te mogen constateren. Dat zal de debuterende trainer Curic ongetwijfeld vertrouwen geven voor de komende competitieduels en zeker wanneer zijn ploeg weer compleet wordt.

Wedstrijddetails

Groene Ster Minuut Baronie
Roel Schirra 26  
60   Benny Kerstens Bryan Bongaards
Remo Gielkens Roel Schirra 70  
Kevin Vijgen Kenny Tokaya 75  
75   Wouter Prent Mardoche Mputu
Remo Gielkens 79  
79   Jordi Nijs
81   Ibrahim Ikiliau
83   Tom Janssen Dennis Peragon
Isam Chergaoui 88  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!