Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Halsteren - Dongen

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Teuben S.P.M.

Wedstrijdverslag

Halsteren houdt VV Dongen op 0-0

VV Dongen heeft aan de uitwedstrijd tegen Halsteren een punt overgehouden. Directe concurrent om het kampioenschap, EHC sluipt naderbij en staat op nog maar een punt van de koploper. VV Dongen moet echter nog een duel inhalen en zou bij winst op DESO de voorsprong kunnen vergroten naar 4 punten. OSS 20 is na de 0-1 nederlaag tegen Blauw-Geel 38 afgehaakt in de race om het kampioenschap. OSS 20 kan zich gaan opmaken voor de duels in de nacompetitie.

Halsteren en VV Dongen leverden geen spektakelstuk af. Onder het genot van de eerste zonnestralen was de wedstrijd misschien wel gezapig te noemen. Echte kansen vielen er in de beginfase en de slotfases van de twee helften te noteren. De rest van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld waar Halsteren de slag won van Glenn Kools en Jaap van der Waarden, die later nog uit zou vallen met een schouderblessure.

Voetballend oogde VV Dongen beter. Bij Halsteren moest men het doen met vijf basisspelers die nog geen wedstrijd in de benen hadden zitten.”Ik heb een aantal schorsingen en blessures in mijn selectie, waardoor ik een beroep moet doen op jongens die alleen maar trainingen in de benen hebben zitten. We hebben geen tweede elftal bij Halsteren, waardoor we het moeten doen met oefenduels.” Trainer Johan Gabriels van Halsteren beschikt over veel talentvolle jongens in de selectie, maar het wedstrijdritme ontbeert. Dat was terug te zien in de slotfase van de wedstrijd toen o.a. de 19-jarige Elias Meijer een aanval van kramp te verduren kreeg.

Het solide VV Dongen probeerde het ijzersterke centrale duo van Halsteren met combinatiespel te breken. Jeroen Beerendonk en Robin van Nijnatten waren heer en meester waardoor spits Nassim Asrih geen werkelijk gevaar kon stichten. Ook goalgetter Joriik Mijnhijmer kreeg geen grip op de wedstrijd en liep wat verloren rond. Op het middenveld was Tom Waltman als vanouds de baas en won zijn duels, maar m.n. Glenn Kools kon zijn draai niet vinden en speelde een ongelukkige wedstrijd. Verdedigend was het op orde bij VV Dongen. Zij kregen vooral te maken met handenbinder Chafik Boushaba. Hij was veruit de gevaarlijkste man bij Halsteren en zocht vaak de een-op-een strijd op. Meestal won hij. Met korte bewegingen dreigde hij, maar in het vervolg verloor hij het overzicht. In de 35e minuut had hij de bal moeten afgeven nadat hij zich op de achterlijn had losgemaakt van een van de VV Dongen-verdedigers. Hij koos voor een schot in de korte hoek. Zielschot liet zich niet verrassen en ranselde de bal weg.

De eerste echte grote kans voor Halsteren was voor Joseph David Yoffe. In de eerste minuut kopte hij een voorzet vanaf rechts over het doel van Jordy Zielschot, VV Dongen zette daar direct een perfecte aanval over links tegenover, maar de kans werd wegens buitenspel afgefloten. Pas in tussen de 41e en 45e minuut verzuimden Jaap van der Waarden en Remon Koenen twee 100% kansen te verzilveren. Pal na rust kwam de bal op de paal na de zoveelste corner voor VV Dongen en nadat trainer Ron Timmers Sander de Bont, Jan Gerrits jr en Mart van Bree jr. had ingebracht leek het erop dat VV Dongen alsnog de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Vlak voor het einde had Tom Waltman de kans om de score te openen, maar op de doellijn van Halsteren kwam hij verkeerd uit nadat een corner was doorgeschoten. Zijn halve inzet werd gered en daarmee pakte het gehavende Halsteren een belangrijk punt tegen de kooploper.

Frank van Heteren (Dongen)

Wedstrijddetails

Halsteren Minuut Dongen
66   Nassim Asrih
67   Jaap van der Waarden Jan Gerrits
Marvin Bedaf Joe Yoffe 70  
71   Jorik Mijnhijmer Sander de Bont
Thomas van der Spek 74  
78   Nassim Asrih Mart van Bree jr.
Mesut Kartal Guillermo Zschüsschen 84  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!