Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Halsteren - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 3 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 28 februari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Werff R.C.P. van der

Wedstrijdverslag

Geen punten voor UDI in duel bij Halsteren (3-0)

Voor UDI is het begin van 2016 vooralsnog geen goede periode. Na de nederlaag bij OSS'20 en het gelijkspel tegen DOSKO wist men vandaag op bezoek bij Halsteren geen punten te behalen. De voorhoede van Halsteren onder aanvoering van da Silva en Boushaba zorgde voor veel dreiging. Het eerste tegendoelpunt kwam na slecht uitverdedigen van de Udenaren en ook bij de 2-0 bleek men defensief kwetsbaar. Na de pauze kreeg Halsteren simpel een penalty na een sliding van de ingevallen de Ruijter en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Volgende week volgt een zeer belangrijk duel thuis tegen Baronie waarin drie punten noodzakelijk zijn om niet richting het rechterrijtje te zakken.

UDI moest vandaag op bezoek bij laagvlieger Halsteren alleen wel in de wetenschap dat de West-Brabanders met het binnenhalen van Tiago Faria da Silva en een weer fitte Boushaba nu een voorhoede heeft staan die voor gevaar kan zorgen en doelpunten kan maken. De 3-0 winst vorige week uit bij nummer twee EHC was daarvan het bewijs. Bij UDI begon vandaag tot verrassing van velen de van een blessure herstelde de Ruijter op de bank en mocht Koen Bollen de rechtsachter positie invullen. Al direct vanaf de aftrap maakte Halsteren duidelijk wat de doelstelling van vandaag was en dat was heel snel druk zetten op de Udense defensie en toeslaan met snelle actie. Al in de derde minuut ontsnapte UDI toen da Silva gevaarlijk door kon komen maar het beslissende tikje geblokt werd. Even later was het toch raak met balverlies in de Udense achterhoede waar men voetballend probeerde uit verdedigen maar da Silva alert was en direct ervan door ging en de 1-0 binnen werkte. Het thuispubliek ging er eens goed voor staan want de publiekslieveling zorgde dus al binnen vijf minuten voor een treffer. In het opvolgende kwartier krijgt UDI via Lars van Geelkerken drie aardige mogelijkheden waarvan er toch minimaal een een treffer had mogen zijn maar helaas bleef het scorebord de 0 tonen.

UDI zit dan in een fase waarin het vooral tegen zichzelf speelt en zich irriteert aan de beslissingen van scheidsrechter v.d. Werff. De leidsman had soms wat vreemde beslissingen maar het laatste wat dan moet gebeuren is je laten leiden door de man met de fluit. De thuisclub krijgt ook weer kansen en heeft vooral succes met vroeg druk zetten. Balverlies op het Udense middenveld leidt een tegenaanval in waarbij een bal vanaf rechts wordt voorgezet en Rob Dietvorst aan de tweede paal eenvoudig mag binnen knikken (en dat ook goed doet). Een laatste wapenfeit van de Udenaren voor de pauze is wederom van Lars van Geelkerken maar zijn lob wordt door een verdediger van Halsteren van de lijn gehaald.

In de rust blijft Koen Bollen achter in de kleedkamer en neemt de Ruijter zijn plek in. UDI begint enthousiast aan de tweede helft en ziet dat Beerendonk na een flinke overtreding op Lars van Geelkerken slechts met geel wordt bestrafd. De opvolgende vrije trap gaat net naast. Na ruim tien minuten glipt da Silva langs twee spelers en zoekt het duel op met de Ruijter die ogenschijnlijk een prima sliding maakt en de bal speelt maar de scheidsrechter staat er kort op en legt de bal op de stip. Rik Schouw weet dit buitenkansje te verzilveren en daarmee komt Halsteren op een 3-0 voorsprong. UDI probeert het nog wel maar bij verschillende kansen ontbreekt de echte scherpte en een beetje geluk zodat er geen treffers meer komen. Helaas moet Wolf nog wel met een blessure naar de kant na een flinke overtreding van zijn tegenstander. Aan beide zijden wordt er dan nog volop gewisseld maar er komt geen wijziging meer in de stand. De Udense ploeg heeft vandaag onvoldoende kunnen brengen om aanspraak te kunnen maken op punten. Volgende week wacht het thuisduel met Baronie en een blik op de ranglijst leert dat dat een belangrijk duel wordt voor beide teams. UDI heeft met een punt uit de laatste drie duels natuurlijk te weinig punten gehaald en Baronie ziet zich inmiddels terug op een plek die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen.

website UDI '19

Wedstrijddetails

Halsteren Minuut UDI '19/Beter Bed
Tiago Faria da Silva 5  
Rob Dietvorst 28  
Rik Schouw 31  
46   Koen Bollen Thijmen de Ruijter
Jeroen Beerendonk 46  
Thomas van der Spek 51  
Rik Schouw(Penalty) 54  
65   Tim Wolf Knud van de Heuvel
Sigourney Bandjar Jelle Voermans 77  
Marvin Bedaf Tiago Faria da Silva 80  
80   Robin van Cuijk Mees Linders
Ellas Meijer Chafik Bouchaba 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!