Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HBS - AFC

Uitslag 3 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 11 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter D'Onorio G.

Aantal toeschouwers 800

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag speelde HBS tegen AFC uit Amsterdam Oud Zuid. Beide Heerenclubs, opgericht eind 19e eeuw. De onderste tegen de bovenste van de zondag topklasse. AFC speelde 7 wedstrijden en haalde 16 punten, HBS 4 punten. De eindstand is dit gelukkig nog lang niet. Deze week passeerde AFC twee keer mijn bureau. De eerste keer las ik in de verhalenbundel van K. Schippers getiteld Voor jou dat Schippers in zijn vroege jeugd lid was geweest van AFC waarvan de velden toen nog aan de Zuidelijke Wandelweg lagen. Hij kwam uit het volkse West en zijn vader vond dat “een zekere deftigheid ons toch wel moest worden bijgebracht”. De tweede keer was het nieuws dat AFC, bij monde van Jack van Gelder, ageerde tegen de nieuwe 2e divisie, vooral tegen de verplichting contractspelers aan te stellen. “We moeten ons niet laten opblazen door de KNVB”. "Wij betalen nu 5000 euro aan spelers. Dat is onkostenvergoeding. Als je straks spelers een contract moet geven, gaat het budget van het eerste elftal grof omhoog. Dat holt de club uit." . De verplichting contractspelers aan te stellen geldt overigens niet alleen voor de 2e divisie maar straks ook voor de topklasse.
AFC speelt dit seizoen, onder leiding van Bart Logchies, aanvallend voetbal. Dat was afgelopen zondag eigenlijk alleen in de 2e helft te merken. De wedstrijd kende twee helften, zoals gebruikelijk, maar nu ook in metafysische zin. De eerste helft was voor HBS, de tweede voor AFC. De gasten uit Amsterdam hielden vanaf de aftrap de bal 2 minuten in bezit. Alles onder controle, was het signaal, niet te veel gedoe, rondspelen en op het juiste moment toeslaan. HBS staat tenslotte onderaan. De Haagse formatie had er echter zin in: fel, beetje geluk met verdwaalde ballen, af en toe een goede kaats. De thuisploeg straalde vooral energie uit. Tjeerd Westdijk was toonbeeld van de verhoudingen in de wedstrijd. In de eerste helft was hij geweldig, in de tweede viel hij terug en kreeg zelfs zijn 4e gele kaart. Hij maakte ook de prachtige 1-0 door de AFC doelman te omspelen en bijna vanaf de achterlijn de bal met rechts binnen te schuiven. Daarna tikte Gianni Kamperveen de bal uit de bovenhoek. Cruciaal, want 1-1 had de wedstrijd een andere dynamiek bezorgd. Het gebeurde niet en niet veel later was het weer Tjeerd die de bal vanaf rechts strak in de voeten van Sami Aoulad Said speelde. Hij schoof de bal in een reflex achter zijn standbeen langs binnen. 2-0. Tegen de koploper. Luxe. De Amsterdammers zetten aan via Jansen en Soterius, de sterkste spelers van AFC, maar het had geen resultaat.
De tweede helft had voor 44 minuten overgeslagen kunnen worden. AFC viel aan, duikelde soms binnen de 16, schoot af en toe op het goal, maar ontbeerde creativiteit. Het was te voorspelbaar. De verdediging van HBS weerde sober maar georganiseerd aanval na aanval af. Saai? Beetje wel. De vraag waarom AFC bovenaan staat, leidt tot dezelfde verwondering als de vraag waarom HBS onderaan staat. Pas na de 90e minuut maakte AFC 2-1. Daaraan vooraf maakte Ricardo Samoender een afgekeurde 3-0. Maar waarom? Hij maakte de goal niet uit buitenspel positie. Er moet een hogere aanleiding zijn geweest. Scheidsrechter D’Onorio floot vaak, zorgvuldig en had de wedstrijd volledig onder controle. Na het goal van Randel Shakison volgde een aanval van HBS via Jasper Roberti, Mike de Geer en uiteindelijk, weer, Tjeerd Westdijk. 94e minuut: 3-1. En afgelopen uit.
De wedstrijd veranderde niet veel in de ranglijst: AFC blijft koploper met ingetrokken schouders en HBS blijft laatste met de borst vooruit. Leuke, sportieve wedstrijd.

facebook HBS

Wedstrijddetails

HBS Minuut AFC
Tjeerd Westdijk 9  
Bart Koffeman 22  
Sami Aoulad Said 38  
41   Geoffrey Galatá
Mahjoub Mathlouthi Sami Aoulad Said 69  
70   Mark van den Boogaart
Ricardo Samoender 74  
Tjeerd Westdijk 80  
Jasper Roberti Ali al Fredawi 85  
88   Jonathan Richard Matthijs Jesse
90   Guido Moelee
90 + 1 Randel Shakison
Tjeerd Westdijk 90 + 3

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!