Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HBS - de Treffers

Uitslag 1 - 1 (0 - 1)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Eijk S. van der

Aantal toeschouwers 750

Wedstrijdverslag

De Treffers verzuimt goede zaken te doen in Den Haag

De Treffers is er niet in geslaagd om zich tegen HBS direct te plaatsen voor de nieuw te vormen tweede divisie. HBS (Houdt Braef Stant) deed hun naam eer aan en hield de Groesbekers op 1-1. Doordat JVC thuis verloor van AFC en HSC’21 thuis won van VVSB was directe plaatsing bij een overwinning een feit geworden. Het mocht niet zo zijn.

De uitslag was terecht. Na een heel scherp begin van De Treffers was de ploeg na 20 minuten geen schim van de opening van de wedstrijd. Tjeerd Westdijk was een plaag voor de rood-zwarte verdediging en in de 84e minuut viel er dan ook een terechte gelijkmaker te noteren. Niels van Pelt liet De Treffers keeper Niels Kornelis kansloos met een mooie vrije trap op de rand van de zestienmeter. De gelijkmaker lag voor de hand en het was dan ook geen verrassing dat we deze uiteindelijk ook om te oren kregen.

Het goede begin van de Nijerfbewoners werd kracht bijgezet door een snelle 0-1. Rick Verbeek was na 3 minuten het eindpunt van een mooie aanval waar Robert Mutzers, Coen Maertzdorf en Wesley Meeuwsen bij betrokken waren. Rick krulde de bal net binnen de 16 mooi in de verre hoek.
De eerste 20 minuten was het voetbal en de strijd (het was immers de dag van de arbeid) prima. Dat de score in de beginfase niet verdubbeld werd was wonderbaarlijk te noemen. Kansen waren er te over. Rick Verbeek trof de keeper op zijn weg en een mooie steekpass van Twan Smits was net te hard voor Robert Mutzers.

Net voor het half uur begon HBS beter in de wedstrijd te komen. De Treffers mocht rond het half uur niet klagen dat de 0-1 nog op het scorebord stond. Tot tweemaal in één aanval werd de bal van HBS van de doellijn gehaald. Deze alarmbel werd niet opgepakt door De Treffers al had Robert Mutzers in de 36e minuut de score moeten verdubbelen. Een mooie bal van Wesley zette Robert alleen voor de keeper maar er werd helaas te lang getreuzeld bij de afwerking.

De grote fanschare uit Groesbeek (wat hebben we toch een betrokken supporters en mooie club!) zagen in de tweede helft dat HBS steeds meer aandrong in de tweede helft en hier kon De Treffers, naast wat speldenprikjes, niets tegenin brengen. De goed spelende Pim Balkestein had in de 68e minuut nog een kansje. Zijn stiftje werd net over het doel getikt door keeper Gianni Kamperveen.
Ook Robert Mutzers had nog een rol van betekenis kunnen spelen maar na een goede actie van Wesley Meeuwsen kwam Robert een teenlengte te kort om de steekpass aan te nemen.

In de tweede helft werd veel te veel balverlies geleden door de middenvelders van De Treffers. Hierdoor rook HBS de gelijkmaker en in de 84e minuut ontrok het noodlot zich voor de Groesbekers.

Door deze puntendeling zullen we de aankomende wedstrijden (FC Lienden uit en SWZ Boso Sneek thuis) vol aan de bak moeten. Nummer 8 HSC’21 heeft drie punten minder en daardoor biedt zelfs een overwinning tegen FC Lienden uit (zij hebben aan 1 punt genoeg voor het kampioenschap) nog geen zekerheid voor plaatsing voor de tweede divisie.

Al met al heeft De Treffers in de wedstrijd tegen HBS een goede samenvatting laten zien van het huidige seizoen. Mooie momenten worden afgewisseld met zwakke momenten waardoor de ploeg van Anton Janssen het zichzelf maar moeilijk blijft maken.

We sluiten af met de mededeling dat we vierde staan en nog steeds alle kans hebben om promotie (en dus de doelstelling) te bewerkstelligen. Hiervoor moeten we nog twee wedstrijden (180 minuten lang, en dus geen fases) vol aan de bak.

website de Treffers

Wedstrijddetails

HBS Minuut de Treffers
4   Rick Verbeek
Mahjoub Mathlouthi 43  
56   Joris Janssen Charles Kazlaukas
61   Coen Maertzdorf Jean Black
Serano van der Hurk Joost Jonkman 67  
Berend Kaster Sami Aoulad Said 76  
Niels van Pelt 85  
87   Wesley Meeuwsen Bas Hendriks
88   Pim Balkestein

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!