Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HBS - FC Lienden

Uitslag 2 - 2 (2 - 0)

Datum zondag 30 augustus 2015 om 14:00

Scheidsrechter Cairo L.

Aantal toeschouwers 750

Wedstrijdverslag

HBS-FC Lienden 2-2

Het heeft 2500 wedstrijden geduurd. Alle thuis wedstrijden werden in de geschiedenis van de Kraaien op gras gespeeld. Op verschillende locaties in Den Haag. Afgelopen zondag kwam er een einde aan. Toen speelde HBS 1 zijn eerste thuiswedstrijd op Craeyenhout op kunstgras. Geen mals groen meer na de zomerstop, geen los geschopte pollen, geen onverwachte stuiterballen, geen zandbak voor het goal, nooit meer de geur van pas gemaaid gras en nooit meer op je rug doorglijden na een sliding. Pragmatiek won het van sentiment. Het hoofdveld werd te vaak bespeeld en leed te zeer onder de vele noppen. Zo gaat dat bij een bloeiende vereniging met veel jeugd. Kunstgras nu, een mijlpaal dat met passend ritueel werd ingewijd door wethouder en bestuurders.
FC Lienden had de primeur. Lienden werd vorig seizoen algeheel amateurkampioen van Nederland maar raakte enkele belangrijke spelers kwijt en moest het zoeken in nieuwe contracten. Dat pakte, gezien het spel van afgelopen zondag, niet even gunstig uit. Kort samengevat: HBS was de betere ploeg, maar verspeelde de 2-0 voorsprong. Sneu? Wel een beetje.
HBS begon goed. Na 5 minuten landde de bal vanaf het hoofd van Willem Six op de lat. 10 minuten later vloog een bal van Dominique Broekhuizen voorlangs, 2 minuten daarna weer Dominique die de bal met zijn hoofd net niet kon raken. In de 24e minuut was het wel raak. Na de Tjeerd Westdijk show (scharen en panna) werd de bal door de Lienden doelman Jan Schimmel weg gebokst en schoot Mike Tros beheerst en met precisie binnen. 1-0. Na een half uur kwam Willem Six vanaf rechts door tot aan de achterlijn en schoof de bal naar binnen. 2-0. Tjeerd Westdijk. Rust. Geen vuiltje aan de lucht.
Na de thee veranderde de instelling van Lienden. Iets meer agressie, iets meer dynamiek. Frank Wiafe schoot kort na de rust van afstand hard met rechts de bal in de linker bovenhoek. Prachtig goal. 2-1. Spanning terug in de wedstrijd. HBS drong weer aan en creëerde kansen, combineerde soms soepel maar vond het net van Lieden niet. In de 73e minuut maakte de prima fluitende scheidsrechter Cairo een vriendelijk gebaar naar de ploeg uit de Betuwe en gaf een penalty na een botsing in het strafschotgebied. De van WKE overgekomen Guillano Grot benutte de mogelijkheid 2-2. Het was ongeveer de 5e keer dat Lienden de bal op het doel van Gianni Kamperveen schoot. Een spannende slotfase volgde met de beste mogelijkheden voor HBS. Mike Tros schoot hard in, maar vond een Liendens been, Willem Six draaide de bal voor langs, Jasper Roberti maakte ongelukkig af, Tjeerd kopte over. HBS had een zege verdiend, maar moest met 1 punt genoegen nemen. Troostrijk echter is het schouwspel. Het is leuk om naar te kijken. Er werd soms prachtig gecombineerd. Veel jonge jongens. Of komt dat door 4-3-3? De zonnige middag werd afgesloten met bier en live muziek. Goede sfeer, veel publiek. Volgende week reist HBS naar EVV, naar het Limburgse Echt, 200 kilometer zuid oost, richting Maastricht. Wie volgt? Daarna is het weer gezellig thuis tegen VVSB.

Facebook HBS

Wedstrijddetails

HBS Minuut FC Lienden
Tjeerd Westdijk 16  
Mike Tros 24  
Tjeerd Westdijk 29  
42   Tom van der Neut
Jasper Roberti Ali al Fredawi 46  
46   Sabir Akachau-Achefay Mo Ajiach
46   Vincent Verheul Guiliano Grot
48   Guiliano Grot
59   Frank Wiafe-Danquah
71   Ralph Hovestad Mike Vreekamp
Mike Tros 73  
74   (Penalty) Guiliano Grot
76   Tom van der Neut
Mahjoub Mathlouthi Willem Six 80  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!