Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HBS - OJC Rosmalen

Uitslag 2 - 3 (2 - 1)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Wiemer A.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

Afgelopen zondag trad de hoofdmacht van HBS in Den Haag aan tegen OJC Rosmalen. De wedstrijd begon met een minuut stilte. Beide clubs staan onderaan in de topklasse zondag. Het verslag kan deze keer kort blijven: het was beroerd. Wat dan precies? Alles. Het weer was dramatisch, regen en wind. HBS speelde beroerd, maar OJC Rosmalen speelde niet veel beter. En de scheidsrechter bleef maar fluiten voor alles wat bewoog. En dat is veel tijdens de herfst. Herfstvoetbal op een herfstdag was ´t. Hoogtepunten? OJC kreeg 5 mogelijkheden, waarvan er 1 op de lat belandde en 3 in het goal. HBS kreeg er 7, waarvan er 2 in het net eindigde en er 2 gered werden door de doelman uit Rosmalen. In de 1e helft bepaalde keeper Gianni Kamperveen voor HBS dat de club met een voorsprong de rust in ging.
Tientallen ballen vlogen doelloos en zonder enige richting als een herfstblad door de frisse wind. Opspringende spelers die lukraak ballen door kopten, op de hak namen, tegen de scheenbeschermer lieten ketsen, op het bovenbeen namen. Alsof de bal aan een hemels touwtje hing. Ze vlogen alle kanten op en verdwenen te vaak over de zijlijn. Balbezit was bij beide clubs zondag een geschuwd begrip. Er was één combinatie van OJC in de 55e minuut die bij het gewenste niveau hoorde. De bal ging in het goal maar de speler stond buitenspel. Naar enige structuur, die in nood wel eens wil helpen, was het zondag lang zoeken.
Vraag is wel waarom het zo beroerd was. De scheidsrechter wilde iets onder controle houden wat er niet was. Waarom? Het was een sportieve wedstrijd. De clubs voetbalden meer overeenkomstig de plek die ze innemen in de stand van de competitie dan het spel dat bij de individuele kwaliteiten van de spelers past. Bij HBS werd Mike de Geer zeker gemist. Nog één mooie opmerking van de tribune: Jasper Roberti scoorde de 2-1, na een voorzetje van Tjeerd Westdijk, met zijn edele delen. `Dat is pas clubliefde´ fluisterde een toeschouwer net iets te hard. O ja, voor de duidelijkheid, HBS verloor met 2-3 na lange tijd met 2-1 voor te hebben gestaan. Gelijk spel was meer passend geweest.
Donderdag 19 november speelt HBS ´s avonds tegen Oude Maas voor de 3e ronde districtsbeker. Mogelijk is dan ook de KNVB tot een uitspraak gekomen over de tegenstander van AZ voor de KNVB beker. De volgende competitiewedstrijd speelt HBS tegen Magreb, dat ook onderin verblijft. Weer kans op 3 punten, hoewel HBS zich meer lijkt thuis te voelen bij de beter spelende clubs.

facebook HBS

Wedstrijddetails

HBS Minuut OJC Rosmalen
Tjeerd Westdijk 15  
Jasper Roberti 20  
24   Jelle Scholts
40   Jaouad Chraou Kay Huijgens
Jasper Roberti 45  
Sami Aoulad Said Jim Roberti 46  
Niels van Pelt 57  
62   Bas Peters
66   Yvo van Engelen Kevin van Zijl
Jan-Paul Saeijs Dominique Broekhuizen 68  
69   Mike Scholten
75   Tom Wijkmans Jeroen van Schoonhoven
77   Kay Huijgens
79   Jeroen van Schoonhoven
82   Mike Scholten
Stijn Houben Mike Tros 84  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!