Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HBS - TEC

Uitslag 3 - 2 (3 - 1)

Datum zondag 1 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Kloeze J. te

Aantal toeschouwers 700

Wedstrijdverslag

Het was één van de meest tumultueuze weken van HBS 1 van de afgelopen periode. Na FC Oss speelde HBS jongstleden woensdag tegen Kozakken Boys om de KNVB beker. HBS verloor, maar Kozakken Boys maakte een administratieve fout. HBS tekende protest aan en nu is het wachten op de uitspraak van de KNVB. De wedstrijd haalde zo de landelijke pers. SBS 6 noemde HBS misschien wel de mooiste amateurclub van Nederland. Er waren tijdens de wedstrijd, zegt men, 2500 toeschouwers en beide trainers lieten na de wedstrijd van zich horen. Oefenmeester Wetzel haalde een heldere op ervaring gestoelde redeneerlijn uit zijn binnenzak en trainer Danny Buijs van Kozakken Boys begreep niet dat hij stil moet zitten als hij wordt geschoren. Vraag is nu of Kozakken Boys of HBS uitkomt tegen AZ. Ongeacht de uitkomst van het KNVB beraad moest er zondag gewoon competitievoetbal worden gespeeld. En wel tegen TEC uit Tiel. TEC is een nieuwkomer in de zondag topklasse en is een kleine club (een A1, C1, D, E en F 1 en 2 en vier zondag seniorenteams). Het vlaggenschip staat hier waarschijnlijk los van. TEC doet het prima en staat 3e. HBS is de sluitpost van de topklasse, maar is tot roemrijk gedrag in staat.
Werd er thuis gewonnen van AFC, ook TEC liet niet zien waarom het 3e staat. De eerste 20 minuten kon TEC maar weinig energie opbrengen tegen de hekkensluiter. HBS was heer en meester. De 1-0 kwam voort uit een vrije schop van Ricardo Samoender. Via Mike de Geer en de paal landde de bal op de voet van Ali Al Fredawi in het net. Carambole. Verdiend? Verdiend. De volgende 15 minuten begon TEC de ernst van de situatie in te zien en verscheen af en toe op de helft van HBS. Uit een vrije schop kopte Sven van Ingen ogenschijnlijk eenvoudig en sierlijk binnen 1-1. Iets later werd Ali binnen de 16 geraakt door Akihiro, die ook Tjeerd Westdijk het leven fysiek al een paar keer lastig had gemaakt. Penalty. Voor overgave raakte Mike de Geer het net: 2-1. De laatste 10 minuten golfde de partij wat heen en weer. Wat heeft Dominique Broekhuizen een energie. In de reserveminuten was het weer Ricardo die uit een vrije schop voorzette en precies het in de lucht opdoemende hoofd van Bart Koffeman wist te vinden. 3-1. 47e minuut.
Over de 2e helft valt niet veel meer te melden dan: vlijt en ijver. TEC kreeg nauwelijks mogelijkheden. Niels van Pelt speelde foutloos. Mike Tros was fysiek sterk en had al in de eerste helft laten zien dat hij over inzicht beschikte. Jasper Roberti kreeg kansen. Noa de Jong viel verdienstelijk in. Tjeerd Westdijk maakte zich onnavolgbaar vrij, Mike de Geer schoot net naast en Gianni Kamperveen trad een paar keer goed op. TEC kwam soms snel combinerend voorin door, maar kon geen vuist maken. In de blessuretijd maakte TEC door Matthijs van Gessel nog fraai 3-2. In de allerlaatste seconde kreeg TEC nog een mogelijkheid, menig toeschouwer hield de adem in, maar Gianni Kamperveen, man van de wedstrijd, wist de bal te keren. Scheidsrechter Te Kloeze die prima en onopvallend floot, hield het daarna voor gezien. 3-2.
HBS blijft gedeeld laatste, maar maakt een opstap naar de middenmoot mogelijk. Volgende week naar Haarlem, naar de Koninklijke HFC.

facebook HBS

Wedstrijddetails

HBS Minuut TEC
Ali al Fredawi 11  
25   Sven van Ingen
26   Mohammed Nouri Bart Westerlaken
28   Akihiro Takasawa
Mike de Geer(Penalty) 30  
33   Obi Onyeike
Bart Koffeman 45 + 1
46   Sven van Ingen Joël Sanaky
Noa de Jong Ali al Fredawi 58  
67   Ibrahim Aliskan Léon Hese
70   Bart Westerlaken
Joost Jonkman Jasper Roberti 74  
Jim Roberti Richello Fecunda 85  
88   Léon Hese
90 + 1 Matthijs van Gessel

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!