Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HBS - UNA

Uitslag 1 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Elzen F.M.L van den

Aantal toeschouwers 650

Wedstrijdverslag

Nooit waren wedstrijden van UNA tegen HBS gemakkelijke duels. Ook afgelopen zondag moest de ploeg van Mark Schenning alles uit de kast halen om uiteindelijk toch met de overwinning aan de haal te gaan. Het was dan wel de nummer twee van boven tegen de nummer twee van onder, maar dat was op Sportpark Craeijenhout niet te zien. HBS kan echt lekker ballen en daar kan FC Oss over meepraten. In de strijd om de KNVB beker wipte de ploeg van André Wetzel Jupiler League club FC Oss met 4-1 uit het toernooi.

Zoals verwacht ging HBS vanaf minuut één in de aanval. UNA, in het bezit van een dieselmotor die echter niet vervuilt, moest warm draaien. Na twintig minuten kwamen de Zeelstenaren op gang. De eerste kans ontstond in de 21e minuut en was ook meteen raak. Nick Tielemans stuurde Teun Sebregts weg en die passte op Benjamin van Wanrooij. Hij schoot de bal perfect achter doelman Gianni Kamperveen: 0-1. Even later was Mark Janssen dicht bij treffer twee, doch zijn schot ging in het zijnet. De Hagenaars vochten zich terug, maar in die fase van de wedstrijd hield keeper Petar Stoskovic zijn ploeg overeind. Een keihard schot vanaf drie meter wist hij subliem te keren.

Na rust namen de Zeelstenaren het aanvankelijk nogal laconiek op. De Kraaien kregen kansen en hadden bepaald geen geluk met hun pogingen. Niels van Pelt kopte de bal tegen de paal en Tjeerd Westdijk schoot in kansrijke positie naast. De minieme voorsprong van UNA hing aan een dun draadje. Dat besef ontstond ook in de ploeg van Mark Schenning. Benjamin van Wanrooij had de 0-2 op zijn slof, maar doelman Kamperveen tikte de knikker tot corner.

Het werd wachten tot de 81e minuut tot er meer lucht kwam voor de geelzwarten. Sjoerd van Beers, in de ploeg gekomen voor Teun Sebregts, legde de bal breed op Benjamin van Wanrooij en die maakte zijn tweede van de wedstrijd: 0-2.

Dat was maar goed ook, want HBS was nog niet geklopt. Drie minuten later kreeg de ploeg van de drukke stad achter de duinen loon naar werken. Willem Six, die al veel verder is dan Koning Willem Alexander, zette de 1-2 op het scorebord.

Toen brak er een periode aan die niet geschikt was voor hartpatiënten. Niet voor hen met een geelzwart hart en ook niet voor de bezitter van een roodzwarte rikketik. De Hagenezen trokken massaal ten strijde en UNA kroop meerdere malen door het oog van de naald. Uiteindelijk trok UNA na een ruime tijd van extra speelminuten toch nog aan het langste eind.

Door de overwinning pakt UNA de koppositie weer over van WKE, dat thuis met 1-4 verloor van AFC. Het zal deze keer geen feest zijn geweest op het kamp in Emmen.

website UNA

Wedstrijddetails

HBS Minuut UNA
20   Benjamin van Wanrooij
60   Mark Janssen Emre Bostanci
Willem Six Ali al Fredawi 72  
Willem Six 75  
77   Teun Sebregts Sjoerd van Beers
Mike Tros Bart Koffeman 79  
79   Willem Tieben
Gianni Kamperveen 82  
82   Benjamin van Wanrooij
Willem Six 85  
90   Nick Tielemans Nick van den Boomen

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!