Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Heidebloem/Bovitec - ZSV

Uitslag 4 - 1 (4 - 1)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

ZSV gewogen en te licht bevonden

De geelzwarten van coach Ger Demin moesten deze zondag weer ver afzakken richting Zuid-Limburg. Het Geleense Heidebloem fungeerde als gast voor de Zeilbergse ploeg. Na een aantrekkelijke eerste helft, waarin ZSV eigenlijk de meeste kansen creëerde, werd met een kleine achterstand de rust ingegaan. Na rust was er echter geen houden meer aan voor de gasten, die vooral door uitblinker Ricardo Geurts uit de wedstrijd werden gespeeld.

Door: Martien van Rijt (ZSV)

De wedstrijd begon alweer desastreus voor ZSV. Zoals het de laatste wedstrijden wel vaker het geval lijkt te zijn, is half drie een beetje te vroeg voor de ploeg uit Zeilberg. Vaak wordt een eerste tegentreffer in de beginfase van de wedstrijd geïncasseerd en deze zondag was dat ook het geval. Er was amper een minuut voorbij, toen Ricardo Geurts op rechts niet te houden bleek door back Niek v.d. Berg. Hij kreeg ook wel wat te veel ruimte en daar ging Geurts prima mee om. Bekeken schoot hij de bal bij de verre paal binnen: 1-0.
Die goal leek ZSV wakker te schudden, want direct werd op jacht gegaan naar de gelijkmaker. Er deden zich tal van kansen voor, maar Dirk Verlijsdonk, tot tweemaal toe, en Maarten Kuunders hadden het vizier niet helemaal op scherp staan. Maar in de 25e minuut was het dan wel raak. Een schitterende ZSV-aanval werd door Maarten Kuunders bekeken afgerond: 1-1.
Lang konden de gasten niet genieten van deze opsteker, want amper twee minuten later was het opnieuw Geurts die op rechts goed doorging, de achterlijn haalde en goed voorgaf. Uit zijn voorzet werd de 2-1 aangetekend door Khalid Ait Salah.
Na bijna een half uur was Maarten Kuunders dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal ging rakelings langs de buitenkant van de paal.
ZSV had de eerste helft het balbezit, maar de gastheren waren levensgevaarlijk met snelle uitvallen vooral over de flanken. Bovendien hadden de Limburgers al snel in de smiezen dat ZSV’er Wiersema geen ruimte gegeven mocht worden voor het versturen van de vaak belangrijke dieptepasses. Daarmee werd een angel uit het ZSV-spel gehaald.

De rust werd bereikt met een 2-1 achterstand, waar het zeker ook andersom had kunnen zijn. De kansen waren er, maar zoals gezegd, het was de in bloedvorm verkerende Ricardo Geurts die niet mee wenste te werken.

Dat bleek ook direct na rust. Nog geen twee minuten na het fluitsignaal van scheidsrechter Teuben, stond het al 3-1. Geurts had zijn snelweg tijdelijk verlegd naar de as van het veld en ook daar kon hij in de hoogste versnelling richting het ZSV-doel. Bekeken rondde hij af.
Vijf minuten later was het, jawel, opnieuw Geurts die scoorde. In zijn eentje zette hij op rechts de ZSV-defensie te kijk en wist zijn derde doelpunt te maken: 4-1.
De tegenstand van ZSV was daarmee gebroken. De thuisploeg speelde de wedstrijd zelfverzekerd uit. Er was nog een mogelijkheid voor Thijs Meulendijks en ook stond de paal een ZSV-doelpunt in de weg, maar aan de andere kant werd ook de paal getroffen.
ZSV verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook doelman Vaneker, die met een knieblessure het veld moest verlaten.

Volgende week komt SC Susteren naar Zeilberg. Deze ploeg zal het verlies met 5-0 tegen Wittenhorst graag van zich af willen spelen, dus ZSV kan ook dan aan de bak!

Wedstrijddetails

Heidebloem/Bovitec Minuut ZSV
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!