Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Helvoirt - Heeswijk

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

Weer gelijkspel voor Helvoirt, nu tegen Heeswijk: 1-1.

Opnieuw eindigde een wedstrijd van Helvoirt in een puntendeling. Maar qua verhoudingen was een gelijkspel ook gewoon terecht. Op een moeilijk bespeelbaar veld speelde Helvoirt een goede 1e helft en ging ook terecht met een voorsprong rusten. Na rust was Heeswijk de betere ploeg en kwam een kwartier voor tijd nog op 1-1.

Heeswijk moest gedacht hebben: Helvoirt uit, dan kan het weleens gaan stormen. Of dat letterlijk bedoeld was weten we niet maar feit is wel dat het behoorlijk waaide vandaag. En toen aan het begin van de middag ook de regen een bezoek kwam brengen en het veld daar behoorlijk onder begon te lijden, heb je eigenlijk meer tegenstanders dan alleen een voetbalploeg. In dezelfde opstelling als vorige week, alleen Jordy i.p.v. Remco in het doel, stond Helvoirt dus het duel met Heeswijk te wachten. Helvoirt nam meteen het initiatief en wist via Rico (schot in het zijnet) het eerste doelgevaar op z’n naam schrijven. Ook Heeswijk kreeg een paar kansen maar verder dan Wouter van Dijke (schoot naast de bal) en Stef Adank (op de voeten van Jordy) kwamen de gasten in het eerste half uur niet. Helvoirt had in de 1e helft overwicht, was ook feller, maar tot veel kansen kwam het niet maar na een half uur was daar dan toch de verdiende 1-0. Het schot van Menno verdween via een been van een Heeswijk verdediger achter doelman Patrick Lunenburg. Nog een kans was er in de eerste helft en die was voor Heeswijk. Een poeier van Danny Aarts werd uitstekend gepareerd door Jordy. Maar de eerste helft werd met een verdiende 1-0 voorsprong gehaald.

Na rust veranderde het spelbeeld. Heeswijk was nu de ploeg die feller was. En zo moest Jordy ook een paar keer in actie komen, waaronder toen tot 2x toe Wouter van Dijke voor z’n neus opdook en ook een vrije trap van ruim 40 meter van Camiel van Doorn werd onschadelijk gemaakt. Daarna had Helvoirt op 2-0 kunnen komen toen Menno op de paal schoot en Collin in de rebound op doelman Lunenburg stuitte. Tussen deze momenten door viel Floris geblesseerd uit. Hij gleed uit en liep een liesblessure op. Met nog een kwartier te spelen kwam Heeswijk toch op gelijke hoogte. De geslepen oud-prof Theo Lucius legde een voorzet op de 16 panklaar voor Tom Sleddens die de voorzet ineens nam en z’n inzet in de lange hoek zag verdwijnen. Daarna kreeg Helvoirt het nog af en toe benauwd, maar het puntje kon uiteindelijk toch over de streep worden getrokken. In de extra tijd kreeg Theo het nog even aan de stok met een staflid van Heeswijk maar de uitstekend leidende scheidsrechter Diouani wist de boel te sussen met een eenvoudig praatje.

Verslag: Jurgen Hamers

Komende week spelen we weer 2 wedstrijden. Eerst dinsdag uit tegen Schijndel/De Wit. Die werd afgelopen week nog afgelast maar wordt dinsdag ‘ingehaald’. En komende zaterdag (!) spelen we in de 3e ronde van de beker thuis tegen hoofdklasser Achilles Veen. Kan Helvoirt stunten tegen Achilles Veen? Kom ze aanmoedigen zaterdag! We moeten waarschijnlijk wel Menno missen i.v.m. z’n werk en of Floris op tijd hersteld is weten we ook nog niet.

Wedstrijddetails

Helvoirt Minuut Heeswijk
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!