Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Helvoirt - Sparta '25

Uitslag 2 - 2 (2 - 2)

Datum zondag 11 oktober 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

Helvoirt en Sparta’25 blijven ongeslagen na late gelijkmaker: 2-2

Even leek het erop dat Helvoirt 2 bonuspunten ging pakken tegen Sparta’25. Maar in de extra tijd zorgde Spartaan Niels van Lieshout ervoor dat Sparta nog een punt pakte. Meer zat er ook niet in voor beide ploegen. Natuurlijk wel jammer van de late tegengoal, maar met een zege had Helvoirt te veel gekregen. De eerste helft was voor Helvoirt, de tweede voor Sparta. Voor Helvoirt hadden Menno van Hattum en Rico de Laat het net gevonden. Het blijft een rare competitie, die 2e klasse H tot nu toe. Er zijn misschien zelfs meer onbesliste dan besliste wedstrijden deze competitie, want 5 van de 7 duels (waarvan 4x 2-2 !) deze week eindigde ook onbeslist.

Met de teruggekeerde aanvoerder Roel terug in de basis ging Helvoirt van start tegen Sparta’25. 2 ploegen die nog ongeslagen zijn. Sparta speelde zelfs al z’n competitiewedstrijden tot nu toe gelijk. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers in het groen-wit toen de kopbal van Elco van Schijndel op de onderkant lat eindigde. Aan de andere kant kopte Koen een corner op doel en de 43 jarige Sparta doelman Hicham Hilali voorkwam dat Rico, die in de buurt was, kon scoren. Daarna had Helvoirt wel de betere van het spel, brak zelfs een aantal keren door, maar veel gevaar kwam er uiteindelijk niet. Halverwege de 1e helft werd een voorzet van Collin door Rico bij Menno gebracht die de bal vervolgens ineens op de linkervoet nam en Hilali kansloos liet; 1-0. Vanaf de aftrap was Sparta bijna op gelijke hoogte gekomen omdat René Brouwers een voorzet ineens nam en de buitenkant van de paal vond.

In de 2e helft begon Sparta wat feller dan Helvoirt. Sparta won meer duels en dwong Helvoirt veelvuldig terug op eigen helft, wat ook vaak leidde tot wat ‘paniekvoetbal’ aan onze kant. Toch kreeg Helvoirt de eerste beste kans van het 2e bedrijf toen Tim Rico op Hilali afstuurde maar Hilali voorkwam met de voet de 2-0. Toch was het wachten op een doelpunt van Sparta en na een uur spelen kwam Sparta op 1-1 toen Ruud-Jan Happé bij een voorzet van de zijkant Stijn en Remco te slim afwas en kon intikken. Ondanks een overwicht van Sparta, zonder tot grote kansen te komen, bleef het 1-1. Tot 6 minuten voor tijd Collin Rico op pad stuurt. Alleen voor Hilali maakt Rico nu geen fout en bracht, toch wel tegen de verhouding in, Helvoirt weer op voorsprong. Niet lang daarna had Rico de wedstrijd in het slot moeten gooien. Nadat hij door Menno werd weggestuurd lobte hij over net over het doel. In de 92e minuut kreeg Helvoirt een voorzet van rechts niet weggewerkt en in de scrimmage wist Niels van Lieshout tot een schot te komen en bracht Sparta’25 in de extra tijd toch naast Helvoirt. Zuur natuurlijk dat het in de extra tijd gebeurde, maar eerlijk is eerlijk, 1 punt was waar beide ploegen recht op hadden. Zo blijven beide ploegen nog ongeslagen, al zal Sparta met dus nu al 6 gelijkspelen op rij daar het minst tevreden over zijn.

website Helvoirt

Wedstrijddetails

Helvoirt Minuut Sparta '25
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!