Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hercules - de Treffers

Uitslag 1 - 5 (1 - 2)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Witlox R.

Aantal toeschouwers 750

Wedstrijdverslag

de Treffers boekt ruime overwinning op Hercules

In Utrecht werd het nog ongeslagen Hercules getrakteerd op de eerste nederlaag dit seizoen. Een terechte nederlaag.
De eerste 25 minuten van de wedstrijd was De Treffers heer en meester. Dit resulteerde in een snelle 0-2 voorsprong voor de ploeg van Anton Janssen. Deze tussenstand was na 19 minuten bereikt.

De Groesbekers begonnen tegen USV Hercules waar ze vorige week tegen UNA mee geëindigd waren, passievol voetballen. Hercules wist zich hier geen raad mee en had ook niets te vertellen. De thuisploeg gaf niet thuis en zag De Treffers na 9 minuten de score openen. Een corner van Robert Mutzers kwam bij rechtsback Charles Kazlauskas terecht en hij bracht de 0-1 tussenstand op het scorebord. Een terechte tussenstand. De rood-zwarten combineerden er lustig op los en zagen dit in de 19e minuut beloond worden.
Een mooie een twee tussen Coen Maertzdorf en Rick Verbeek kwam met een mooie steekbal terecht bij Robin Janssen. Robin gaf de bal vervolgens hard voor en de verdediger van Hercules kon de bal niet meer ontwijken. De afwerking was prima, helaas voor hem was dit in eigen goal. Resultaat: 0-2 na 19 minuten. Een afstraffing hing op dat moment in de lucht.

Hierna vielen er nog enkele kleine kansen te noteren voor De Treffers, zonder resultaat. Drie minuten na de eigen goal kwam het eerste wapenfeit voor Hercules naar voren. De ploeg uit Utrecht kreeg een penalty. In plaats van de marge te verkleinen stopte keeper Niels Kornelis de pingel.
Kort na dit moment besloot scheidsrechter Witlox om een doelpunt van De Treffers af te keuren wegens buitenspel.

Hierna nam de druk van De Treffers af en zakten de Groesbekers wat meer in. Het initiatief kwam meer en meer bij Hercules te liggen en dit resulteerde in de aansluitingstreffer. Thomas Reynaers scoorde deze goal en dit was tevens de ruststand. De Treffers had het zichzelf gemakkelijker kunnen maken maar kreeg het in de laatste twintig minuten van de eerste helft toch nog lastig.

In de tweede helft kwam Frenk Keukens binnen de lijnen ten faveure van Charles Kazlauskas. Het spelbeeld ten opzichte van de laatste twintig minuten in de eerste helft werd niet anders. Hercules drong aan en was driftig op zoek naar de gelijkmaker. Het scoren van een doelpunt gaat echter lastig als je niet veel kansen creëert.
Twan Smits, zijn tweede al van het seizoen (!), zorgde er met zijn doelpunt voor dat niet alleen de stand wijzigde maar ook het gehele spelbeeld. De Treffers nam het heft in handen en was vanaf de 1-3 veel en veel beter dan de tegenstander. Bij Hercules leek het geloof in een goed resultaat volledig verdwenen.
De 1-4 bleef dan ook niet uit. Nadat Robert Mutzers enkele goede acties had maar net wat geluk ontbeerde in de afwerking of voortzetting, wist hij in de 71ste minuut een goede individuele actie nu wel te belonen.

Zes minuten later beloonde Coen Maertzdorf het goede voetbal van De Treffers met de laatste goal van de middag.

De tweede overwinning op rij is een feit en wederom met goed voetbal en strijd. De weg naar boven is gevonden en de spelers en begeleiding zullen er alles aan doen om deze weg zo lang mogelijk te laten duren. Op het moment bezetten we met twaalf punten uit negen wedstrijden een gedeelde negende plaats.
Over twee weken, op zondag 1 november, spelen we thuis tegen HSC’21 uit Haaksbergen. De wedstrijd zal starten om 1430 uur.

website de Treffers

Wedstrijddetails

Hercules Minuut de Treffers
10   Charles Kazlaukas
Rob Rietveld (Eigen doelpunt) 20  
23   Just Berends
Loed Keizer(Gemiste penalty) 23  
Thomas Reynaers 39  
46   Charles Kazlaukas Frenk Keukens
65   Twan Smits
Rob Lemmens Marciano van Leijenhorst 70  
71   Robert Mutzers
Mart Stokkers Frank Heus 77  
77   Coen Maertzdorf
79   Robert Mutzers Thiemo Vanmaris
82   Coen Maertzdorf Luuk Langeveld
Jevgeni Gromov Colin Broers 83  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!