Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hollandia - Achilles 1894

Uitslag 2 - 0 (1 - 0)

Datum zaterdag 26 maart 2016 om 17:00

Scheidsrechter Eleveld L.P.

Wedstrijdverslag

Hollandia met een dik verdiende overwinning op Achilles 1894 de zomertijd in.

door Peter van Lobberegt

Hollandia dat door diverse schorsingen verdedigend een metamorfose onderging heeft vanavond in het Julianapark laten zien dat het bulkt van talent. Het trainers duo Altena/Hooijboer speelde vanavond gewoon met drie spitsen tegen Achilles 1894 uit Assen.

De eerste helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd met een iets beter Hollandia. Hollandia had wat meer kansen maar door goed ingrijpen van de 18 jarige Achilles 1894 doelman Renzo Hemmes. In de 45e minuut moest hij echter capituleren na een kopbal van Robin Schaaf die via de paal via zijn lichaam over de doellijn ging. Doellijn technologie is er echter nog niet, de assistent scheidsrechter Bruns gaf duidelijk aan dat de bal de doellijn was gepasseerd. Zo kwam Hollandia vlak voor rust op een gezien het spelbeeld op een terechte voorsprong.

De tweede helft ging Hollandia voor uitbreiding van de score echter weer was het Achilles 1894 doelman Renzo Hemmes die Robin Schaaf met een knappe redding het scoren ontnam. Het wachten was op een tweede doelpunt, in de 70e minuut was het de hardwerkende Stefan Dol die nog de paal raakte. Achilles 1894 putte moed uit het wegblijven van het tweede doelpunt, Nick van Santen hielt met twee knappe reddingen Achilles 1894 van de gelijkmaker af. In de 90e minuut was het invaller Mirko Boukens die met een prachtige vrije trap de overwinning veilig stelde.
Hollandia dat na vier onnodige nederlagen vanavond liet zien dat het met een talentvolle selectie te laag staat op de ranglijst. Het krijgt in de overige wedstrijden de gelegenheid om met goed voetbal aan de Hollandia supporters te laten zien, dat je met een goede jeugdopleiding mee kan doen in de top van het amateurvoetbal.

Wedstrijddetails

Hollandia Minuut Achilles 1894
Thomas de Jong 35  
Bart Groot 39  
45   (Eigen doelpunt) Renzo Hemmes
50   Emad Sanafikhah
62   Taoufik Faraouni Henry Mansaray
Mirko Boukens Robin Schaaf 71  
Mark Zwagerman Bilal el Abdouni 80  
Boyd Mak Stefan Dol 86  
Mirko Boukens 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!