Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hollandia - Alcides

Uitslag 2 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Lensink J.A.B.

Aantal toeschouwers 300

Wedstrijdverslag

Hollandia knokt zich naar eerste overwinning in de hoofdklasse C.

Vanmiddag was Alcides uit Meppel de opponent in het Julianapark tijdens de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen van Hollandia. Hollandia begon de wedstrijd met verzorgd voetbal tegen een volkomen onbekende tegenstander, in de eerste minuten liet Hollandia zien dat het over een talentvolle groep beschkit. Hollandia zette meteen druk op het doel van Bas van Wiegen met als gevaarlijkste vleugelflitser Luuk Purvis. Ook Robin Schaaf was duidelijk aanwezig in de aanval van Hollandia. In de 13e minuut was het Bilal El Abdouni die snel uitgooide naar Robin Schaaf, Robin sleurde de bal langs Alcides verdediger Martijn Bosman en gaf de bal voor, Luuk Purvis knalde de bal keurig achter doelman Bas van Wiegen. Luuk Purvis was een ware plaag voor de verdediging van Alcides, zowel links als rechts was hij met zijn snelheid gevaarlijk. Hollandia viel in de 40e minuut terug met pressie voetbal en liet Alcides op het middenveld het spel maken. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Lensink kon de 18 jarige Mike Doldersum met een droge knal de gelijkmaker scoren uit de eerste gevaarlijke aanval van de ploeg uit Meppel.

De tweede helft een duidelijk gewaarschuwd Hollandia dat met de hardwerkende Ferdy Kaleveld meer strijd gaf op het middenveld. Hollandia pakte het initiatief en liet Alcides niet meer in de wedstrijd komen. In de 57e minuut was het Bilal El Abdouni, die een uitstekende wedstrijd speelde, de dik verdiende 2-1 op het scorebord bracht. Hollandia bracht zich nog een enkele maal door individuele foutjes zelf, die er overigens echt uitmoeten, in lichte problemen. Alcides kon daar gelukkig niet van profiteren en moest met een 2-1 nederlaag de terugreis naar Meppel aanvaarden.

Hollandia leert snel in de hoofdklasse C, werkvoetbal is het parool in deze klasse. Vandaag heeft de ploeg van Charles van Altena en Rick Hooiboer laten zien dat arbeid en vechtlust loont.

De volgende week wacht weer een onbekende tegenstander in nog een thuiswedstrijd. Alverna uit Alverna is dan de opponent. Alverna dat vandaag met 3-1 van Rohda Raalte verloor zal in het Julianapark zondag 20 september er alles aan doen om van die hatelijke nul af te komen op de ranglijst, Hollandia rekent weer op uw support op deze zondag.

Peter van Lobberegt (Hollandia)

Wedstrijddetails

Hollandia Minuut Alcides
Luuk Purvis 14  
23   Bas van Wegen
40   Winfried Tromop Alain Kakassa
45   Mike Doldersum
55   Mark Brinkman
Bilal el Abdouni 58  
61   Roy Visscher Kevin Schmidt
Stefan Dol Robin Schaaf 68  
75   Kevin Schmidt
Milco Leijen Lars Weistra 78  
78   Mark Brinkman Rik Jan de Groot
85   Sander Boekholt

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!