Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hollandia - Be Quick 1887

Uitslag 2 - 3 (1 - 2)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Dröge S.

Wedstrijdverslag

Hollandia strijdend ten onder voor de derde plek in de hoofdklasse C.

Vanmiddag een topper in het Julianapark, de nummers drie en vier Be Quick 1887 tegen Hollandia van 1898 speelden een spannende wedstrijd waarbij het publiek en Be Quick 1887 de uiteindelijke winnaars waren.
Hollandia begon de wedstrijd flitsend, voordat het publiek zijn plaatsje had gevonden op de tribune was het Bilal El Abdouni die na een voorzet van Stefan Dol de score opende in de eerste minuut met een knappe volley. Hollandia gesterkt door deze vroege voorsprong dicteerde het spel tegen het Groningse Be Quick 1887 in de eerste twintig minuten. Be Quick dat derde stond met n doelpunt meer herpakte zich en nam het middenveld over van Hollandia. In de 41e en 44e minuut sloeg het genadeloos toe na enkele verdedigend fouten, Fabian Stevens kwam uit een corner simpel voor zijn man en kopte de gelijkmaker achter Nick van Santen.

Drie minuten later was het Kornelis Noordmans die een slecht weggewerkte bal moeiteloos tegen het net werkte en daarmee Hollandia met een kater naar de thee zond.
De tweede helft was het team van Charles van Altena de klap nog niet te boven en werd er slordig gevoetbald met onnodig bal verlies. Weer werd er door de gasten uit een corner gescoord, Stevens bracht de stand tot verbijstering van de Hollandia supporters op een 1-3 voorsprong voor de Groningers.

Het Hollandia trainers duo Altena/Hooijboer ging ingrijpen, nadat Bilal El Abdouni eerder was gewisseld door Oussama Ahrouch, werd Milco Leijen vervangen door Thomas de Jong. Bart Spil schoof een linie naar voren en bracht wat meer kracht in de voorhoede. Ook ijzervreter Nick de Wit kwam zich meer melden in de aanval, in de 84e minuut scoorde hij met een kopbal uit een door Oussama Ahrouch genomen corner met een kopbal de aansluit treffer. Hollandia en Be Quick 1887 kregen in de slotfase door de uitstekend leidende scheidsrechter Dröge nog kansen maar werden niet benut. Ondanks het verlies mag het team van Hollandia na zeven ongeslagen wedstrijden terug kijken op een geweldige wedstrijd waarbij uiteindelijk het publiek en Be Quick 1887 de winnaar was.

Peter van Lobberegt

Wedstrijddetails

Hollandia Minuut Be Quick 1887
Bilal el Abdouni 1  
29   Thomas Mak
42   Fabian Stevens
45   Kees Noordmans
59   Gino Fokkens Ahmed Abdallah al Mahdi
Oussama Ahrouch Bilal el Abdouni 63  
66   Fabian Stevens
Thomas de Jong Milco Leijen 75  
83   Fabian Stevens Leyi Hu
Nick de Wit 85  
90   Thomas van Marle

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!