Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hollandia - Rigtersbleek

Uitslag 0 - 1 (0 - 0)

Datum zaterdag 19 maart 2016 om 18:00

Scheidsrechter Ruperti C.

Wedstrijdverslag

Dramatische avond in het Julianapark voor Hollandia tegen Rigtersbleek.

De wedstrijd Hollandia – Rigtersbleek werd vanavond gespeeld op verzoek van de mannen uit Enschede. De rode lantaarndrager zou na de wedstrijd gaan stappen in Amsterdam waar andere rode lantaarns branden. Rigtersbleek bleef echter in het Julianapark om de overwinning op Hollandia te vieren tegen de acht overgebleven spelers van Hollandia dat in de 90e minuut moest capituleren
Hollandia begon deze wedstrijd met de achterliggende gedachte dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. Via diverse kansen was dit ook mogelijk echter Rigtersbleek werkte daar niet aan mee, schoten op het doel van Roberto Stopel werden ofwel geblokt of slecht benut door een keihard werkend Hollandia. Simpel gezegd “hij ging er niet in”, en dat bracht bij Hollandia enige frustratie. De rust werd ondanks deze kansen met een brilstand bereikt.
In de tweede helft een hard werkend Hollandia met een stug verdedigend Rigtersbleek, doordat de score uitbleef werden de frustraties van Hollandia, in het eigen Julianapark tegen de laatst staande tegenstander groter. De eerste die met twee gele kaarten het veld moest verlaten was Piet Blokdijk. Nog geen man overboord, Hollandia ging een op

een spelen en werd Robin Schaaf, na een langdurige blessure, als breekijzer ingebracht. In de 82e minuut was het Bart Spil die zich liet provoceren en liet gaan door scheidsrechter Ruperti met direct rood naar de kleedkamer werd gestuurd. Drie minuten later was het de beurt aan Nick de Wit na een overtreding Bart Spil kon volgen naar de kleedkamer. Met acht man probeerde Hollandia om een doelpunt te maken en de dik verdiende overwinning veilig te stellen. Maar de vrijheid door het ontbreken van drie spelers werd pas in de 90e minuut afgestraft door invaller Dylan Droste, hij schoot de bal achter Nick van Santen en daarmee de vierde nederlaag op rij voor Hollandia in de boeken schreef.
Hollandia zal ondank de personele problemen de volgende wedstrijd op zaterdag 26 maart thuis tegen Achilles 1874 vol aan de bak moeten om de neerwaartse lijn te doorbreken.

Peter van Lobberegt

Wedstrijddetails

Hollandia Minuut Rigtersbleek
Piet Blokdijk 4  
32   Tom Slotman
42   Waldo Rhebergen
Robin Schaaf Oussama Ahrouch 59  
60   Tom Slotman Tim Bongers
65   Bert Verschoor Dylan Drosten
73   Tim Bongers
Piet Blokdijk 76  
Jim Roodhof Stefan Dol 79  
Bart Spil 82  
Nick de Wit 85  
90 + 3 Dylan Drosten

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!