Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hollandia - Rohda Raalte

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Erkens B.

Wedstrijdverslag

Slimme vrije trap breekt Hollandia op tegen Rohda Raalte.

De wedstrijd waar veel op het spel stond voor beide ploegen stond bol van de spanning, Hollandia zou aan een gelijk spel voldoende hebben om het Hoofdklasserschap de continueren. Rohda Raalte vocht voor wat het waard was in het Julianapark en komt nu op een punt van Hollandia en bracht hiermee de spanning terug wie de nacompetitie in gaat.

De eerste helft waren er kansen voor beide ploegen waarbij Rohda Raalte effectiever mee om ging. In de 10e minuut was het Lars van Schooten die de bezoekers op 0-1 bracht nadat Maurice Tepperik voor een leeg Hollandia doel over schoot. 15 minuten later was het Saba Gwendelitze, die na een snel genomen vrije trap waarbij Hollandia nog in discussie was, de 0-2 op het scorebord bracht. Hollandia herpakte zich en bestookte het doel van Jens Veldwachter met schoten en kopballen, maar de Rohda Raalte doelman hield met knappe reddingen zijn doel schoon en had daar de paal nog als hulp. Vlak voor rust moest hij echter capituleren nadat Robin Schaaf onder de graszoden werd gewerkt door Maurice Tepperik. De toegekende strafschop werd onhoudbaar door Robin Schaaf genomen hoewel Jens Veldwachter en met zijn hand nog aan zat.

De tweede helft begon Hollandia waar het in de eerste helft mee gestopt was met kansen creëren, helaas werden deze geen van alle benut. Na een uur kwam Hollandia goed weg toen Lars Kamperman Leferink bijna voor de 1-3 kon zorgen. Ook een kopbal van Put ging er gelukkig voor de thuisploeg niet in. Achttien minuten voor tijd liet Luuk Purvis de kans op de gelijkmaker liggen, de aanvaller verscheen alleen voor de keeper, maar wist niet te scoren uit een moeilijke positie. Ook het schot van Stefan Dol even later na een lange solo ging er niet in. De laatste grote kans was voor Lars Weistra maar helaas werd zijn kopbal gestopt, Rohda Raalte mag zijn keeper dankbaar vanwege zijn knappe reddingen.

Volgende week maandag (2e pinksterdag) moet het dan gebeuren voor Hollandia einde van een raar seizoen bij een overwinning op RKHVV of in het ergste geval de nacompetitie in. Maandag 16 mei om 16:15 uur weten wij meer.

Peter van Lobberegt

Wedstrijddetails

Hollandia Minuut Rohda Raalte
10   Lars van Schooten
35   Saba Gwedelidze
44   Maurice Tepperik
Robin Schaaf(Penalty) 45  
46   Jordy Bloo Fabian Put
46   Lars van Schooten Max Kiekebosch
54   Lennart Krijger
Robin Schaaf 63  
Nick de Wit 67  
70   Aron Wierenga
Lars Weistra 72  
Boyd Mak Oussama Ahrouch 75  
81   Jeffrey de Visscher Björn Zwikker
Niek Reus 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!