Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hoogeveen - Bergum

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:30

Wedstrijdverslag

Hoogeveen eindelijk naar overwinning

Verslag: Christian Zuidema

Na een periode zonder winst heeft Hoogeveen zondag overtuigend gewonnen van Bergum. Onder stormachtige omstandigheden was een tot op het bot gemotiveerd Hoogeveen duidelijk de sterkste. Doordat het moeite had het net te vinden bleef het nog lang spannend.

Bij Hoogeveen ontbrak Andy Kreeft wegens een schorsing. Hij werd achterin prima vervangen door Marco Santing. Toch ging het in het begin al snel mis in de achterhoede van Hoogeveen. Zoals dit jaar al zo vaak is gebeurt, lag de bal alweer binnen een minuut in het net. Vanaf de rechterkant kon Bergum voorzetten en Joostema schoof de bal zo langs Benjamins. Hoogeveen liep alweer vlot achter de feiten aan. Dat wil niet zeggen dat Hoogeveen er vervolgens niet fel op zat. Al voor de rust had Hoogeveen ruim op voorsprong moeten staan.

Verbazing

In de 11e minuut kon Manning na een fraaie aanval alleen door op Skarey, maar een treffer zat er niet in. In de 20e minuut kreeg Hartman een open kans na een voorzet van Mohamed, maar de bal vloog nu over. Manning kreeg nog een open kans na een voorzet van Padding, maar u raad het al: mis. Dezelfde Padding was met twee schoten zelf ook gevaarlijk. Maar het wekte verbazing hoe Hoogeveen er in slaagde alle kansen om zeep te helpen.
Na de rust ging het verder als voor de rust. Maar waar Hoogeveen ook voor de rust er al fel op zat, was er na de rust helemaal een geweldige drive. Hoogeveen zette Bergum helemaal vast en pakte bijna elke afgeslagen bal zelf weer op. Zeker De Lange en Huizing waren uitstekend, terwijl voorin eigenlijk de hele voorhoede, inclusief de constant aanwezige Manning, ook gewoon prima waren. Hoogeveen speelde een sterke wedstrijd. Maar, scoren bleek lastig. Manning kwam een voet te kort op een voorzet van Padding, Hartman zag de doelman knap redden nadat Huizing de bal klaarlegde, Manning had kunnen scoren na een voorzet van Mohamed en Huizing zag Skarey katachtig redden na een kopbal. Verbazing was de beste omschrijving van het schouwspel.

Eindelijk

In de 63e minuut lukte het eindelijk. En hoe. Mohamed zette weer eens voor en Huizing nam aan en maakte met een knappe omhaal de fraaie 1-1. Hoogeveen ging direct door. Manning zag de doelman zijn schot keren, Mohamed schoot in open positie de bal in de lange hoek tegen de hak van een tegenstander en Manning schoot de bal vol in een blok. Bergum zwijnde. In de 76e was daar de verlossende 2-1. Manning nam een vrije bal bekeken en Hartman ronde al diep achter in de zestien knap af. Het publiek, dat ondanks de barre omstandigheden hartstochtelijk meeleefde, ging los. Hierna had Hoogeveen het absoluut kunnen beslissen. Via Manning, Hartman en nog eens Manning was er zeker kans op meer. Maar scoren is een hele strijd bij Hoogeveen. Dat blijft ook een heikel punt wat Hoogeveen flink kan opbreken. Toch, deze zondag was er een sterk, scherp en winnend Hoogeveen te zien. Het is met overwinningen dat het ook wel eens makkelijker kan gaan lopen. Met deze strijd en overtuiging moet het goed komen. Een absoluut boeiende voetbalmiddag.

Hoogeveen – Bergum: 2-1, 1e Joostema 0-1, 63e Huizing 1-1, 76e Hartman 2-1
Geel: Zahade, Kempe, Prins (Bergum)
Toeschouwers: 275
Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Vreeling, Santing, Peltjes, Lamberink, De Lange, Huizing, Manning, Mohamed (78e Reinders), Hartman, Padding (84e Duarte)

Man van de wedstrijd: Daniël Manning

Wedstrijddetails

Hoogeveen Minuut Bergum
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!