Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Hoogland - SO Soest

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

SO Soest verliest in blessuretijd van Hoogland

De klok had al 90 minuten speeltijd weggetikt toen Hoogland bij een 1-1 stand opnieuw een aanval opzette. De thuisploeg had het doel van SO Soest al die tijd bestookt met aanvallen maar de Soesters capituleerden niet en leken zich naar een punt te knokken tegen de nummer twee van de ranglijst. De voorzet was op maat en uitgerekend Soester Oskar van Logtenstijn kopte kiezelhard raak. De opluchting en de blijdschap bij Hoogland was groot. Doelman Bruins liet zich zelfs verleiden tot provocerend gedrag richting de SO Soest-dugout. Hoogland blijft in het spoor van koploper Purmersteijn. SO Soest likt de wonden, telt de blessures en kan terugzien op een goed gespeelde wedstrijd.

Trainer Herman Wallenburg spaarde de lichtgeblesseerde Hessel de Goeij voor deze wedstrijd. Daarnaast was rechtsback Jorney Kappenberg geschorst en moest Niels van der Plaats dus twee linies zakken en rechtback zijn voor deze middag. De focus werd vooral gelegd op het treffen tegen Woerden volgende week. Punten behalen tegen Hoogland zou vooral als bonus worden gezien. SO Soest leek een zware middag te hebben. De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg en met vlotte combinaties werd het doel van Diango Alvarez gezocht. Vooral de behendige middenvelder, en voormalig Soester, Youssef Salama was als vanouds aan het draaien en legde de ballen prima neer.

Na 10 minuten kreeg Hoogland de ultieme kans om op voorsprong te komen. Thijs Janmaat begin een overtreding binnen de beruchte lijnen en de arbiter wees gedecideerd naar de stip. Doelman Sebastiaan Bruins van Hoogland ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd met een prachtige reflex gepakt door zijn collega Diango Alvarez. De gestopte pingel werkte als doping voor Soest dat meer in de wedstrijd kwam. De spelers wonnen de duels en vooral Maarten Jan Belt wist met zijn gave techniek voor gevaar te zorgen. Dat hadden de spelers van Hoogland ook door, want de handige middenvelder van SO Soest werd een aantal keer stevig aangepakt.

Nadat Diango Alvarez na 16 minuten een bal in de korte hoek pakte was het de beurt aan SO Soest. Een fraaie pass van Thijs Janmaat zette Dylan Meijer alleen voor de keeper. In eerste instantie wist de goalie de inzet tegen te houden, maar de rebound was voor Dylan die zijn tiende seizoenstreffer produceerde. Een flinke meevaller voor Soest dat vervolgens een driftig aanvallend Hoogland op zich af kreeg. Diango was heer en meester bij een een-tegen-een-duel met Van Logtenstijn en zag enkele minuten later een vrije trap op de lat uiteenspatten. Soest wist de voorsprong naar de rust te brengen.

In de tweede helft was het vlot gedaan met de verrassende tussenstand. Na 10 minuten spelen werd de bal hoog in de doelmond gebracht. Diango werd opzichtig gehinderd door een tegenstander, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Voor Bas Wobbes was het vervolgens een koud kunstje om te scoren. Hoogland ging op jacht naar de overwinning en Soest mocht blijven hopen op een puntje. Een punt dat gezien de voorbeeldige instelling en de werklust zeker verdiend was. Een voorbeeld van die inzet was het blok dat zowel Diango, Robin Smeeing en Niels van der Plaats opwierpen toen Hoogland-invaller Majid Ghaddari (met het inbrengen van deze speler waren er 12 door SO Soest opgeleide spelers in het veld) een schot op het doel waagde.

Soest leek te gaan stunten in Hoogland. Toen Robin Smeeing nog een schot van afstand waagde dat maar met moeite gepakt kon worden door Bruins werd er zelfs stiekem op meer gehoopt. Het zou te veel van het goede zijn geweest. Peter Visee bracht met Emiel Brouwer een ouderwetse stormram in. Het bracht de nodige onrust bij Soest. Toch hield de ploeg stand, totdat de blessuretijd aanbrak en Van Logtenstijn de Soester hoop aan flarden kopte.

Voor SO Soest bijzonder jammer. De twee wedstrijden tegen Purmersteijn en Hoogland lieten wel zien dat Soest prima mee kan komen in de eerste klasse. De uitspraak van Peter Visee na de eerste wedstrijd : "Soest is degradatiekandidaat nummer 1" zal de oud-trainer van SO Soest deze zondag ongetwijfeld hebben herroepen. De wonden moeten gelikt worden en het vizier staat naar Woerden; de eerstvolgende (thuis)wedstrijd.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van der Plaats, Robin Smeeing, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Milan van Wincoop, Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Ingvar Kok; Rayendall Bitorina, Dylan Meijer (57. Simon van Hengstum / 90+. Wouter de Zoete)

21. 0-1 Dylan Meijer
55. 1-1 Bas Wobbes
90. 2-1 Oskar van Logtenstijn

website SO Soest

Wedstrijddetails

Hoogland Minuut SO Soest
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!