Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

HSC '21 - AFC

Uitslag 1 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 30 augustus 2015 om 14:30

Scheidsrechter Hof M.

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

HSC'21 ziet inzet op de valreep beloond.

Verslag door Rene Waning / www.hsc21.nl

De negentig minuten waren al ruim weggetikt, toen Jordi van Ek met een laatste krachtsinspanning de bal nog maar eens voor slingerde. En eindelijk viel de bal eens goed, Cenk Uguz kon van dichtbij de 1-1 binnen koppen. Een dik verdiende gelijkmaker, maar vooral een mooie beloning voor de niet aflatende inzet van HSC’21. Ondanks een slijtageslag eerder die week, bogen de groenwitten een laat opgelopen achterstand alsnog om.

Als HSC’21 had verloren, dan was zeker nog wel even nagepraat over dat eerste half uur. Daarin liet de thuisclub een prima indruk achter. AFC werd met vlot combinatiespel terug gedrongen en eigenlijk was het wachten op de openingstreffer. Die viel echter niet, omdat achtereenvolgens Bouwmeister, Van Ek, Nieuwboer, Postma en nog eens Van Ek op doelman Laszlo Sandor strandden of het doel te hoog zochten. Van AFC werd in het eerste bedrijf weinig vernomen, maar de dubbelblanke ruststand voelde gezien het spelbeeld toch niet echt aangenaam.

Ook al omdat het wachten was op een terugval na de twee uur durende clash eerder die week tegen Excelsior Maassluis. Het eerste slachtoffer daarvan was Freek Grondman, die al halverwege de eerste helft met een blessure afhaakte en overigens vlekkeloos werd vervangen door de debuterende A-junior Dion Hartgerink. Na rust zakte HSC’21 behoorlijk weg en AFC kreeg een duidelijk veldoverwicht. Behoudens een goede aanval die werd besloten met een schuiver op de paal van Pieter Koopman had HSC’21 het desondanks allemaal toch redelijk onder controle. AFC probeerde het vooral vanuit de tweede lijn, maar kon Jeffrey Brammer niet erg verontrusten.

De tegentreffer twaalf minuten voor tijd kwam dan ook toch nog vrij onverwacht. Pieter Koopman toonde zich een echte spits door te profiteren van een klein gaatje en Brammer te passeren. Dat leek de nekslag voor het moegestreden HSC’21, maar de ploeg raapte toch nog een keer alle moed en de laatste restjes energie bijeen voor een slotoffensief. Het was hopen op een bal die eens een keer goed viel, maar dat leek er niet meer in te zitten. Bas Postma was met een kopbal nog een keer dicht bij, maar diep in blessuretijd was het geluk toch nog met HSC’21. Guido Moelee kreeg een bal niet goed weg, waarna Van Ek met een geplaatste voorzet het hoofd van Cenk Uguz vond. Een dik verdiende, maar gezien het late tijdstip toch wel erg prettige gelijkmaker.

Wedstrijddetails

HSC '21 Minuut AFC
Dion Hartgerink Freek Grondman 22  
Cenk Uguz Erwin Nieuwboer 61  
77   Pieter Koopman
80   Edip Biberoglu Matthijs Jesse
Joost Exterkate Dion Hartgerink 83  
Cenk Uguz 90 + 3

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!